IKT

Thranene tilbake

BLIR DANSK: Danske Thrane & Thrane har lagt inn bud på Neras mobile satellittvirksomhet.
BLIR DANSK: Danske Thrane & Thrane har lagt inn bud på Neras mobile satellittvirksomhet. Bilde: Nera Satcom
Finn Halvorsen
8. aug. 2006 - 09:56

Nera Satcom verdsettes til ca 550 millioner kroner. Oppgjøret skjer i form av 405 millioner kroner i kontanter og resten ved utstedelse av 472.000 nye Thrane & Thrane aksjer i en rettet emisjon mot Nera. Det gir Nera en eierandel i Thrane & Thrane på 8,8 prosent.

Transaksjonen forutsetter godkjennelse av Neras bedriftsforsamling, som planlegges avholdt før ekstraordinær generalforsamling, samt godkjennelse av konkurransemyndighetene i en del land. Transaksjonen forventes fullført i løpet av tredje kvartal 2006.Anbefales av styret

Styret i Nera har besluttet å anbefale bedriftsforsamlingen i selskapet å akseptere tilbudet.

– Den finansielle rammen gir en god pris på Nera Satcom samtidig som transaksjonen gir Nera og dets aksjonærer en andel i en videre oppside ved denne konsolideringen i bransjen, sier Neras administrerende direktør Bjørn Olafsson i en kommentar.

Han påpeker også at et salg av satcomvirksomheten vil gjøre den foreslåtte fusjonen mellom Eltek og Nera ytterligere attraktiv. – Selskapet får på denne måten en mer fokusert virksomhet med sterkere finansiell ryggrad, sier Olafsson,Betydelig aktør

Thrane & Thrane og Nera Satcom er ledende leverandører av satellittelefoner innenfor Inmarsat-systemet. Et samlet selskap vil skape et samlet skandinavisk miljø innenfor mobil satellittkommunikasjon som vil være blant de fremste i verden. Basert på omsetningstall for 2005 vil det samlede selskapet ha en proforma omsetning på 1.450 millioner kroner. Virksomheten som Nera avhender, omsatte i 2005 for ca. 500 millioner kroner.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.