Thorleif Enger går av

Thorleif Enger går av som konsernsjef i Yara. (Bilde: Sigurdsøn, Bjørn )
SNART PENSJONIST: Thorleif Enger går av med pensjon etter mer enn ni år som konsernsjef i Yara. (Bilde: Sigurdsøn, Bjørn )
NY YARASJEF: Jørgen Ole Haslestad overtar som konsernsjef i Yara. Han er i dag divisjonsleder i Siemens. (Bilde: Siemens)
  • Industri

Etterfølgeren heter Jørgen Ole Haslestad. Han er 57 år og er i dag divisjonsleder i Siemenskonsernet.

Bonde

– Etter å ha tilbrakt 14 år i utlandet er jeg glad for å komme hjem og lede et av Norges mest spennende og ekspansive internasjonale selskap. Siden jeg kommer fra bondeslekt, og fortsatt selv er bonde, har jeg dyp respekt for vår naturarv og føler en sterk forpliktelse til å skape bærekraftige løsninger, sier Haslestad i en pressemelding.

Sivilingeniør

Han er i dag direktør for Industry Solutions Division i Siemens som omsetter for 12 milliarder dollar i året.

Haslestad er utdannet sivilingeniør og var tidligere sjef for Kongsberg Offshore.

Han har vært styremedlem i Yara fire år, og sitter også i styret for Tandberg.

– Stor opplevelse

Thorleif Enger tok over som sjef for Yara i 1999, da het det riktignok Hydro Agri, etter å ha bekledd flere sjefsjobber i Hydro.

– Muligheten til å lede denne virksomheten i mer enn ni år, og de siste fire år som et børsnotert selskap, har vært en stor opplevelse. Vi har oppnådd betydelig framgang og selskapet er i en sterk posisjon for videre vekst og utvikling, uttaler Enger.

Han er meget fornøyd med valget av Haslestad som sin arvtaker i sjefsstolen.

Tigangeren

Styreleder Øivind Lund i Yara kommenterer den kommende pensjonistens innsats slik:

– Thorleif Enger har bygd en svært suksessfull virksomhet med Yara, og har økt aksjonærverdiene mer enn ti ganger siden børsintroduksjonen i 2004. Vi takker ham for hans sterke innsats, den bemerkelsesverdige reise selskapet har hatt og den sterke plattform han har bygd. Vi føler oss trygge på at suksessen vil fortsette.

Les portrettintervju med Thorleif Enger

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå