KRAFT

Thorium-tilhenger får pris

Professor Egil Lillestøl ved Universitetet i Bergen, og tilknyttet Cern.
Professor Egil Lillestøl ved Universitetet i Bergen, og tilknyttet Cern.
Tore Stensvold
26. sep. 2007 - 12:48

Den kjente Thorium-tilhengeren får prisen som en anerkjennelse for forskningsformidling av særlig høy kvalitet.

Egil Lillestøl har flere ganger gått ut i Teknisk Ukeblad og andre medier og talt varmt for atomkraft basert på Thorium.

Verdt 200.000

Professor Lillestøl er ansatt ved Institutt for fysikk og teknologi, Universitetet i Bergen og har i over 25 år formidlet grunnleggende fysikk for store og små bergensere.

Formidlingen, som nå verdsettes til 200.000 kroner, har han gjort både i form av foredrag, tv-programmer, artikkelserier i aviser, foredrag på skoler, European Space Camp og CERNs sommerskoleAlltid å treffe

Juryen legger blant annet vekt på at Lillestøl er en forsker som strekker seg langt for å være tilgjengelig og som med stor velvilje stiller opp på ulike arenaer.

Videre at han med sin evne til å popularisere og benytte seg av ulike medier og formidlingsformer har vært en foregangsperson i Norge for utvikling av forskningsformidling.

Miljøalternativ

Lillestøl har spesielt markert seg som talsmann for utslippsfritt atomkraftverk som alternativ til kraftverk basert på fossilt brennstoff.

Ved å utvikle kraftverk som kan bruke Thorium som brensel, unngås problemet med strålingsfarlig kjernefysisk avfall.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.