Thomas Lundström overtar som ny daglig leder for Svevias virksomhet i Norge

1.november overtok Thomas Lundström stillingen som daglig leder for Svevia Norge AS. Selskapet har vært etablert i det norske markedet siden 2011 og omsetter for ca 800 millioner kroner. Svevia Norge AS er datterselskap av Svevia AB i Sverige.

Thomas Lundstrøm, som kommer fra rollen som prosjektsjef, blir nå ny daglig leder i  Svevia Norge AS
Thomas Lundstrøm, som kommer fra rollen som prosjektsjef, blir nå ny daglig leder i Svevia Norge AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. nov. 2023 - 08:09

Svevia Norge AS har gjennom årene utviklet seg til å bli en betydelig aktør på drift og vedlikeholdsmarkedet i Norge. De har i dag 13 driftskontrakter og 115 medarbeidere.

– Thomas har meget god kunnskap og lang erfaring i drift og vedlikehold av de norske veier. For og fortsatt kunne utvikle bærekraftige og langsiktige løsninger for norske kunder kommer hans kompetanse på vedlikeholdskontrakter til å være veldig verdifull. Han har også mange års erfaring i godt lederskap som gjør at jeg ser frem til å jobbe med Thomas Lundström som leder for vårt norske datterselskap sier Olle Öberg, divisjonssjef i Svevia AB, Sverige.

Thomas kommer fra rollen som prosjektsjef i Svevia Norge AS. Han er utdannet siviløkonom og har tidligere jobbet som blant annet distriktssjef og prosjektsjef i Mesta AS.

– Markedet innen drift og vedlikehold av vei er noe forskjellig i Sverige og Norge, fremfor alt fordelingen i kundesegmentet, mens det operative arbeidet er mye av det samme. Det handler om å gjøre veiene sikre og fremkommelige og arbeide for en robust infrastruktur. Akkurat som i Sverige er det et stort etterslep på vedlikehold av det mindre vegnettet i Norge. Jeg håper i samarbeid med kundene, medarbeidere,  samarbeidspartnere og Svevia AB å kunne komme med nytenkende og samfunnsnyttige tiltak for å redusere etterslepet på de norske veiene, sier Thomas Lundström.

Thomas har sin arbeidsplass i Bodø og erstatter Lars Reitan som forlater etter 10 år som daglig leder for Svevia Norge AS.

2,8 milliarder skal brukes på vedlikehold av eksisterende jernbane i 2024.
Les også

Bygger ny jernbane for 16 milliarder – knappe tre mrd. går til vedlikehold

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.