MOTOR

Think sliter med i-MiEV

MMC Norge-direktør Bernt G. Jessen (til høyre) satt i kartleserstolen da elbilen i-MiEV deltok i Zero Rally i fjor sommer. Da var bilen et sjeldent syn i Norge. I år kan det bli tusen eksemplarer på norske veier.
MMC Norge-direktør Bernt G. Jessen (til høyre) satt i kartleserstolen da elbilen i-MiEV deltok i Zero Rally i fjor sommer. Da var bilen et sjeldent syn i Norge. I år kan det bli tusen eksemplarer på norske veier. Bilde: Per Erlien Dalløkken
7. mars 2011 - 16:18

I januar og februar ble det registrert 181 Mitsubishi i-MiEV. I samme periode ble det registrert 51 Think City.

Det viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.

Tror på tusen i år

Kanskje kan nyhetens interesse være noe av forklaringen på at i-MiEV så langt i år har solgt mer enn tre ganger så bra som Think City. Sistnevnte har tross alt vært på markedet i over tre år.

Administrerende direktør Bernt G. Jessen i MMC Norge AS er selvsagt fornøyd:

– Nå har vi levert 181 biler og vi nærmer oss 600 signerte kundekontrakter. Vi har nå løftet prognosene til tusen solgte i-MiEV i år, opplyser Jessen til Teknisk Ukeblad.

Og forteller at president Osamu Masuko i Mitsubishi Motors Corporation på bilmessen i Genève i forrige uke var imponert over de norske elbilsalgstallene og den offentlige tilretteleggingen.

Think City får tidenes dårligste poengsum i en ny test i Teknikens Värld. Også Mitsubishi i-MiEV (t.h) får hard kritikk.
Mitsubishi i-MiEV ble vist fram i Norge for første gang under EVS 24 i Stavanger for to år siden. Nå gjør den det skarpt i nybilsalgsstatistikken. Foto: Per Erlien Dalløkken Per Erlien Dalløkken

Privatkunder

Verdt å merke seg er at stort sett alle som hittil har kjøpt i-MiEV er privatkunder. Flåteinnkjøpene, som har gitt store utslag i Thinks salgsstatistikk tidligere, har så langt latt vente på seg for Mitsubishi.

– Dette er en bil som selges hos alle våre forhandlere. I dag er det vel kun to forhandlere i hele landet som så langt ikke har solgt en i-MiEV, sier Jessen.

Han viser til at det har vært mye positiv omtale om den nye elbilen. Blant annet etter at den er krasjtestet både av Euro NCAP og ADAC.

Les også: Første elbil hos Euro NCAP

Skryter av krasjtestet elbil

Serieproduksjonen av Mitsubishi i-MiEV startet i Japan i går. Neste år kommer elbilen på det norske markedet.
Foto: Stein Jarle Olsen Stein Jarle Olsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.