MOTOR

Think-produsent lager Think-konkurrent

Dette er det første bildet av konseptbilen Eva som Valmet Automotive offentliggjorde i dag. Elbilkonseptet vises fram i Genève i neste uke.
Dette er det første bildet av konseptbilen Eva som Valmet Automotive offentliggjorde i dag. Elbilkonseptet vises fram i Genève i neste uke. Bilde: Valmet Automotive
25. feb. 2010 - 12:05

Valmet Automotive ble i fjor deleier i Think og startet rett før jul produksjon av Think City i Nystad (Uusikaupunki på finsk).

Nå viser det seg at Valmet ikke nøyer seg med å skru sammen den norske elbilen i tillegg til den ladbare hybriden Fisker Karma. De er også i ferd med å utvikle en egen elbil.

Vises i Genève

Foreløpig er elbilen på konseptstadiet og har fått navnet Eva.

Konseptet, som er en 2+2-seter, vises fram for første gang på bilutstillingen i Genève som starter i neste uke.

Foreløpig er finnene litt sparsomme med informasjonen, men de forteller iallfall at de har lagt seg på den etter hvert sedvanlige rekkevidden på 160 km, altså 100 miles. Toppfart oppgis til 120 kilometer i timen.

Valmet skriver i pressemeldingen at det foreløpig ikke er besluttet om elbilen skal settes i produksjon.

Nokia og Fortum på laget

Valmet forteller at de bruker Eva til å ta fram nye systemløsninger for elbiler, deriblant ladesystemer. Til dette har de alliert seg med energigiganten Fortum og kraftelektronikkprodusenten UTU Elec.

I tillegg samarbeider de med Nokia og datterselskapet Navteq, som lager GPS-navigasjonssoftware, om å utvikle et nytt grensesnitt mellom bruker og bil/batteri/lader.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.