MOTOR

Think må tilbakekalle elbiler

Bare en måned etter at Thinks fabrikk i USA begynte å levere de første elbilene, kommer to tilbakekallinger fra Think North America.

Det melder den amerikanske trafikksikkerhetsadministrasjonen (NHTSA).

Think som varebil

23 og 16 biler

Ifølge NHTSA er det defekte varmeapparat og feilmonterte setebelter på Think City levert i USA. Men her er det ikke snakk om millionvis av biler som må inn på verksted som når gigantene i bilindustrien kjører sine tilbakekallingskampanjer.

4 kW-varmeapparatet/vifteanlegget skal ikke fungere fungerer ikke godt nok til å beholde god nok sikt gjennom frontruta i fuktig og kaldt vær. Dette gjelder potensielt 23 biler.

På potensielt 16 biler er det setebeltene beregnet på barn i passasjersetet som trolig er feilmontert.

Les hele meldingen her

I Finland

Fabrikken i Elkhart, Indiana leverte de første Think City i midten av desember. I januar ble ytterligere 17 elbiler levert til flåtekunder i Indiana.

Bilene som nå blir tilbakekalt er i hovedsak produsert hos Valmet Automotive i Nystad i Finland. Deretter er de skipet over til USA for installering av litiumionebatterier fra EnerDel.

– Det er noen småting som må rettes opp på de få bilene vi har levert i USA. Etter det jeg har hørt, skal det være venstrebelter som er montert på høyre side og omvendt, forteller teknologidirektør Egil Mollestad i Think.

Nå kommer Think med fire seter

Les mer om: