MOTOR

Think-konkurrent på vei

2. sep. 2008 - 07:04

Mitsubishi melder nå at de er i ferd med å starte serieproduksjon av sin nye elbil i-MiEV.

Med sine fire seter og et gigantisk konsern i ryggen, kan dette bli en av de mest brysomme konkurrentene til nye Think City.

Ny batterifabrikk

i-MiEV er en batteriversjon av småbilen «i» som ikke er tatt inn til Norge. For å supplere den har Mitsubishi gått sammen med elektrogiganten GS Yuasa om å danne selskapet Lithium Energy Japan som skal produsere litium-ionbatterier.

I en pressemelding varsler Mitsubishi Motors at selskapet nå er i ferd med å etablere en ny fabrikk i Kusatsu som allerede neste år skal kunne produsere 200.000 av sine såkalte LEV50-batterier – litium-ionceller med 50 ampere-timer ladning.

Les også:

153.000 kroner

Mitsubishi skal etter planen serieprodusere 2.000 eksemplarer av i-MiEV neste år. Fortrinnsvis for testing på det japanske markedet. Men ifølge BilNorge , som omtalte bilen tidligere i sommer, ønsker den norske importøren å hente inn testeksemplarer så snart som mulig.

Konsernet har i første omgang satt prisen til tre millioner japanske yen som tilsvarer 153.000 kroner. Imidlertid varsler Mitsubishi at dette er en foreløpig prislapp som like gjerne kan bli mindre når serieproduksjonen er i gang og bilen skal ut på verdensmarkedet om et drøyt år.

Think med 2+2 seter

i-MiEV er utstyrt med en 47 kW motor og rekkevidden oppgis til 16 mil, altså to mil kortere enn Think.

I motsetning til japaneren, er nye Think City bygget som batteribil fra bunnen av. Den har også om lag ett års forsprang med serieproduksjon.

Nå blir det dessuten mulig å kjøpe Think med to ekstra barneseter i bak som trolig vil gjøre bilen enda mer interessant for byfamilier.

– Vi regner med at Think City blir tilgjengelig i en 2+2-variant fra årsskiftet, opplyser salgssjef Sjur Heglund i Think til TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.