T2

The missing link

Panasonic vil straks lansere en helt ny dvd- og harddiskrecorder for privatmarkedet som skal være bindeleddet mellom PC-en på arbeidsværelset og TV-en i stua og på soverommet.

Den nye DVD-spilleren, som skal presenteres på Photokina-utstillingen i Køln i slutten av september, får et ethernettkort som standard tilbehør.

I tillegg øker den japanske forbrukerelektronikkprodusenten kapasiteten på harddisken til minst 400, kanskje 500 gigabyte (GB).

Det betyr at du kan ta opp hele 175¿218 timer fjernsyn i full DVD-kvalitet, eller opptil 887 timer i laveste oppløsning på harddsiken, før du eventuelt velger å kopiere det over på DVD.

Binder sammen

- Ethernettkortet gjør at brukeren kan streame video eller stillbilder til og fra PC-en, eller en annen DVD/harddiskrecorder med ethernettkort, sier produktsjef Helge Rose hos Panasonic.

Han beklager at Panasonic, i likhet med alle andre produsenter av slikt AV-utstyr, ikke gjør det mulig for brukeren å oppgradere harddisken eller koble til annet periferiutstyr.

- Det skyldes at slike maskiner i utgangspunktet er stand-alone-utstyr. Men det betyr også at det virkelig er plug-and-play, det er ingen komponenter som skal konfigureres i forhold til hverandre, alt er tilpasset og satt opp på forhånd, slik at det garantert fungerer fra første øyeblikk.

Bort med rotet

Og det fungerer virkelig bra. Teknisk Ukeblad har hatt gleden av å prøvekjøre forgjengeren DMR-E95H (bildet) som er på markedet nå. Og den er en drøm for den kresne programvelgeren som hater videokassetter som småbarna elsker å «rydde i», selv om den ikke har ethernett og «bare» 160 GB harddisk.

Absolutt alt er i én boks, hundrevis av timer med dokumentar og sport og hva hjertet ellers begjærer, og muligheten for å svi det mest interessante ut på en DVD når ting tilsier det.

Brukergrensesnittet og menyene kan virke noe komplisert med en gang, men etter kort tid fungerer det emste intuitivt, så selv far klarer å manøvrere mellom de utallige mulighetene og småfikse finessene.

Kortlesere

Den nye DVD/harddiskrecorderen kommer i likhet med vår testmaskin til å ha kortleser for SD/PC-kort og PCM/CIA-inngang, slik at du kan laste ned stillbilder fra ditt digitale kamera, eller sommerfilmen fra din digitale videokamera. Den har også firewire for direkte tilkobling til kameraet.

Blant de utallige finessene kan nevnes muligheten for å fjerne deler av en innspilling, slik at du kan klippe vekk den plagsomme reklamen fra filmene på TV3.

Det er foreløpig ukjent hva råtassen vil koste. Men DMR-E95H ligger rett oppunder tolv lapper, og den nye maskinen blir neppe billigere.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.