OLJE OG GASS

TGS kvitter seg med hver tiende ansatt

Sliter med etterspørselen.

Seismikkselskapet TGS sliter med inntektsfall og har besluttet å kutte kostnadene ved å kvitte seg med ti prosent av de ansatte.
Seismikkselskapet TGS sliter med inntektsfall og har besluttet å kutte kostnadene ved å kvitte seg med ti prosent av de ansatte. Bilde: TGS/EMGS
NTB NTB NTB
13. apr. 2015 - 10:29

Seismikkselskapet TGS sliter med inntektsfall og har besluttet å kutte kostnadene ved å kvitte seg med ti prosent av de ansatte.

Selskapets kuttplaner ble kjent mandag, skriver E24. Ifølge en børsmelding ventes inntektene å havne på rundt 172 millioner dollar i første kvartal, 23 prosent mindre enn i samme kvartal i fjor.

Les også: Nytt oljefunn ved Gatwick flyplass kan være åtte ganger så stort som Sverdrup

Svakere etterspørsel

Selskapet skriver at det har vært svakere ettersalg av seismikkdata i alle geografiske regioner.

– Etterspørselen etter seismikkdata har svekket seg betydelig i løpet av de første tre månedene i 2015, og utsiktene til en bedring i markedet er fortsatt ganske usikre, skriver selskapet.

Selskapet opplyser at et nøkkelelement i kostnadsreduksjonsprogrammet blir å redusere mer enn 10 prosent av selskapets globale arbeidsstyrke. TGS anslår at kuttprogrammet vil gi en årlig besparelse på 10 millioner dollar. Selskapet har 950 ansatte på verdensbasis, 50 av dem jobber i Norge.

Les også: Splitter nye Gudrun fikk helidekk fra Kina. Nå har det slått sprekker

Utelukker ikke flere kutt

Videre utelukker ikke selskapet at det også kan bli nødvendig å gjennomføre ytterligere tiltak for å kutte kostnadene mer dersom markedet fortsetter å svekkes.

Etter at inntektsfallet og kuttplanene ble kjent, ble TGS umiddelbart straffet av aksjemarkedet i Oslo. På Oslo Børs hadde TGS-aksjen falt 11,5 prosent en halvtime etter børsåpning mandag formiddag.

Les også:

I 2013 var Statoils oljelagre verdt 15 milliarder kroner. Nå har de rast i verdi

Politiet etterforsker brann på nytt produksjonsskip fra Asia

Kansellerer ONS på grunn av markedet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.