NETTARKIV

Tett på: 5 SPØRSMÅL TIL ADMINISTRERENDE DIREKTØR I NORK FORENING FOR AUTOMATISERING (NFA)

Ole K. Helgesen
23. mars 2006 - 13:23

1. NFA er 50 år i 2008. Har dere begynt å forberede jubileet?

Ja, vi har allerede begynt å se på hvordan vi skal legge opp markeringen. Det er for tidlig å si noe konkret, men jeg kan love at det blir et ordentlig opplegg.

2. Hvordan står det til med automatiseringsnorge?

Det kommer an på hvilken type industri man ser på. De store bedriftene innen blant annet prosessindustrien og olje- og gassnæringen har vært flinke til å bruke ny teknologi, men generelt er det mye som kan gjøres bedre. Norge er et høykostland, noe vi må ta konsekvensene av. Vi kan ikke konkurrere ved å være billigst. Derfor må det investeres i kunnskap og teknologi. Norsk arbeidskraftproduktivitet må bedres ved bruk av teknologi.

3.Hva blir NFAs viktigste utfordring framover?

Vi har fremdeles en jobb å gjøre når det gjelder å informere om betydningen av automatisering. Vi vil ha mer fokus på automatisering som et virkemiddel for økt lønnsomhet og bedre sikkerhet. Vi må fortsette å jobbe aktivt med kompetanseutvikling innen faget. Og ikke minst må vi få ungdommen interessert i tekniske fag slik at vi sikrer nok gode og dyktige teknikere og ingeniører i fremtiden. På den måten kan NFA bidra til at vi fortsatt har konkurransedyktige bedrifter i Norge.

4. Hvilke områder sikter dere inn mot?

Vi jobber mot mange områder. Norge ligger langt bak andre vestlige land på bruk av robotteknologi. Og næringsmiddelindustrien kan få stor nytte av automatisering/industriell IT ettersom det settes stadig strengere krav til sporing, dokumentasjon, matvaresikkerhet og økt lønnsomhet. Ellers kan jeg nevne at vi har fått på plass et møtested, «Medisinsk teknologi». Her kan teknologer og medisinsk personell diskutere utfordringene helsevesenet står overfor, og hvilke tekniske løsninger som er mulig for å få til et bedre og mer pasientvennlig helsevesen.

5. Hvilket NFA-arrangement vil du trekke fram som det viktigste i 2006?

Høydepunktet i år blir et nytt konsept som vi har kalt NFA-dagene. Det blir et møtested for alle som jobber med automatisering. Det blir et svært spennende konsept med flere parallelle sesjoner som skal ta opp forskjellige tema innen automatisering og instrumentering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.