DATATELE

Tester ny kommunikasjon offshore

Finn Halvorsen
15. jan. 2007 - 07:18

Målet er å få bekreftet at den nye trådløse aksessteknologien vil forbedre datakommunikasjonen mellom plattformer og flytende innretninger som flyterigger og forsyningsbåter.

Alcatel-Lucents basestasjoner vil bli installert på en av plattformene til BP Norway på Valhall-feltet.

De vil bli utstyrt med avansert antenneteknologi for å øke kapasitet og rekkevidde. To skip vil i første omgang få installert terminalustyr for kommunikasjon med basestasjonene.Integrerte operasjoner

Prosjektet inngår i en større satsing på digital infrastruktur og integrerte operasjoner som OLF har tatt initiativet til og gjennomfører sammen med Petro Management AS.

- En felles digital infrastruktur skal effektivisere norsk olje og gassindustri. Ved å jobbe smartere og utnytte avansert teknologi skal vi nå målet om en forventet tilleggsproduksjon av olje og gass til 250 milliarder kroner, sier Øyvind Roth i Petro Management AS.Nye muligheter

- WiMax vil åpne for nye muligheter på sokkelen. Den vil kunne overføre datakommunikasjon med høy kvalitet over større avstander for eksempel mellom installasjonene og forsyningsfartøy, sier Roth.

Med WiMax er det også mulig å sikre at fartøy kan flytte seg til ulike områder på sokkelen uten å måtte koble seg opp til nettet på nytt hver gang de kommer innenfor området til en ny plattform eller operatør. WiMax vil i tillegg kunne åpne for IP-telefoni langs norskekysten og i offshore-sektoren, ifølge Roth.I teknologiteten

- Alcatel-Lucents Universal WiMax løsning representerer den mest avanserte radioteknologien som finnes på markedet i dag. Basestasjonen er kompakt, fleksibel og enkel å installere. Antennene som blir benyttet tillater datakommunikasjon med høyere hastigheter, lengre rekkevidde og lavere kostnader, sier Lars Boilesen, ansvarlig for Alcatel-Lucents aktiviteter i Norden og Baltikum.

Alcatel har nylig startet leveranser av utstyr basert på Universal WiMax IEEE 802.16e-2005 og er involvert i en lang rekke prøveprosjekter rundt om i verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.