MOBIL

Test: null

ZTE lanserer smartklokke

Viser frem Wi-Fi-tilgangspunkt med projektor og flere nye smarttelefoner neste uke.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. jan. 2014 - 13:22

CES-messen i Las Vegas starter neste uke, men kinesiske ZTE klarer nesten ikke å vente. Derfor har de i forkant av messen avslørt hvilke modeller de kommer til å avsløre. Grunnen er selvsagt at det er konkurranse om oppmerksomheten, så ved å snakke litt om nyhetene på forhånd sikrer de seg litt omtale.

Og det skal de få: De kommer nemlig til å lansere sin første smartklokke, som kalles Bluewatch. De forteller ikke all verden om klokken, men den inneholder en skritteller, og kan analysere bevegelsesdata så lenge den er på. Den skal blant annet minne deg på hvor feit du er, i tillegg til å styre smarttelefonen din slik at du kan lese meldinger og svare på anrop. Klokken skal fungere med alle Android-telefoner.

LES OGSÅ: Slik er Samsung Galaxy Gear

De lanserer også et portabelt Wi-Fi-tilgangspunkt med integrert projektor. Du kan altså sette opp et nettverk og samtidig vise kattevideo fra YouTube på veggen. 

Flere nye telefoner

På mobilfronten dreier det seg om modellseriene Grand S og Nubia, som får nye medlemmer. Grand S II skal ha spesielt god stemmegjenkjenning, og det er angivelig mulig å bruke stemmegjenkjenning til å låse opp telefonen. Nubia 5S og Nubia 5S Mini er oppfølgere i Nubia-serien, og har firekjerneprosessor. De to nye telefonen har ifølge ZTE profesjonell kameramaskinvare og -programvare, uten at det er helt klart hva de mener med dette. 5S har en fem tommers full HD-skjerm, 13 megapikslers kamera basert på en Sony RS-sensor, og kan ta video i 4K UHD. 5S Mini har en 4,7 tommers skjerm, så nøyaktig hva de legger i begrepet «mini» er ikke godt å si.

LES OGSÅ: Test av ZTE Nubia Z5

ZTE kommer også til å lansere en «phablet» med 5,7 tommers skjerm. De forsøker dermed å konkurrere med Samsungs Note-serie. Denne telefonen skal ha støtte for trådløs lading.

Bilder av de nye produktene er foreløpig ikke offentliggjort. Flere detaljer får vi neste uke.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.