MOBIL

Test: null

Vil utstyre HTCs Android-telefoner med Windows

Skal du kunne velge mellom Windows og Android på kommende HTC-telefoner?

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. okt. 2013 - 09:08

Microsoft skal være i samtaler med HTC om å utstyre deres Android-telefoner med Windows Phone, skriver Bloomberg. Avisen viser til kilder som skal ha kjennskap til temaet.

Ifølge kildene ønsker Microsoft å tilby dette mot en lav eller ingen lisenskostnad. Avisen skriver at Microsofts operativsystemsjef Terry Myerson fremmet forslaget til HTC forrige måned. Håpet er så vidt vi forstår at HTCs kunder skal kunne velge mellom Android og Windows Phone når de kjøper en ny HTC-telefon.

Det skal ikke ha blitt tatt noen endelige avgjørelser enda, da samtalene angivelig fortsatt foregår mellom de to selskapene.

Vil ha flere til å investere i Windows Phone

Forslaget skal være en del av arbeidet med å få flere mobilprodusenter til å lansere telefoner med Windows Phone. Etter at det ble klart at Microsoft kjøper Nokias divisjon for enheter og tjenester, har neppe Windows Phone blitt en mer fristende vei å gå for produsentene som har satset det meste på Android.

HTC har ikke lansert en eneste Windows-telefon siden i fjor høst, da de slapp modellene 8X og 8S. Samsung har heller ikke lansert telefoner med Windows Phone siden i fjor høst.

Microsoft har fortsatt en svært liten markedsandel i smarttelefonmarkedet globalt. 3,9 prosent, ifølge tall fra Strategy Analytics. Så Microsoft er nødt til å gjøre seg lekre for mobilprodusenter og få flere av dem til å bruke ressurser på Windows Phone. Ifølge Bloomberg var Microsoft-direktør Steve Ballmer i Beijing sist uke for å forsøke å selge inn Windows Phone til flere Android-produsenter.

HTC sliter med dårlige tall

Forslaget kan tenkes å være interessant for HTC, som for tiden sliter med fallende markedsandeler og økende underskudd. Tredje kvartal hadde de en omsetning på 1,6 milliarder dollar, men gikk 101,2 millioner dollar i underskudd.

Det er for øvrig ikke klart om en avtale mellom HTC og Microsoft vil innebære at telefonene vil kjøre begge operativsystemer, om Windows-telefonen vil kunne kjøre Android-apper, eller om tanken er at du skal ta stilling til om du vil ha Android eller Windows i kjøpsøyeblikket.

LES OGSÅ: Slik fungerer Windows Phone 8

Kilde: Bloomberg.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.