T2

TEST: Ultimate Ears 700

Ultimate Ears er endelig lansert i Norge. Er det noe å juble for?

Ultimate Ears 700 er veloppløste og detaljerte, men mangler trøkk i bassen.
Ultimate Ears 700 er veloppløste og detaljerte, men mangler trøkk i bassen. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
22. mars 2011 - 10:40
Vis mer

Ultimate Ears-merket ble grunnlagt av Van Halen-trommis Alex Van Halen i 1995, men har frem til nå ikke vært “offisielt” til salgs i Norge.

Det blir det nå en endring på, og modellene skal være i norske butikker i løpet av måneden.

Øvre klasse

Ultimate Ears 700 er den nest mest kostbare modellen av de som blir tilgjengelige i Norge, kun slått av den såkalte TripleFi 10.

Med en veiledende pris på 1179 kroner er dette likevel i øvre sjikt av hva mange ønsker å bruke på øreplugger, og det fordrer at både lydkvalitet og komfort er mange hakk høyere enn hva du kan få med plugger til en femtedel av prisen.

I pakken finner vi pluggene, totalt sju par med gummi- og skumputer og en bæreveske i hardplast.

Lett

Vi kan først ta det ytre – Ultimate Ears 700 er svært, svært lette plugger. De veier kun 11,6 gram, og det gjør at du så vidt merker at du har dem i ørene.

Den lave vekten gjør også at de sitter godt, særlig om du bruker noen minutter på å finne ut hvilket av de mange parene med puter som passer akkurat dine ører best.

De fleste av parene er imidlertid i en relativt gjennomsnittlig størrelse, og vi skulle gjerne sett at produsenten hadde differensiert putene noe mer.

Isolerer godt

Vi synes Logitech, som kjøpte Ultimate Ears i 2008, har gjort en god jobb med utformingen – de fleste av putesettene trives godt i våre ører, og isolerer godt både ut og inn.

Det betyr at pluggene både stenger ute mye støy og gjør at omgivelsene slipper å høre alt hva du hører på.

Ledningen har heller ingen "mikrofoneffekt", altså skaper ikke vibrasjoner i ledningen forstyrrelser i musikken. Akkurat som vi vil ha det.

TU20110321Ultimate Ears 700_210012_33_01 1103211155.jpg

Tynn ledning

Byggekvaliteten fremstår imidlertid som litt billig. Ledningen er ganske tynn og den svært lette plasten virker ikke all verdens solid.

Ledningsfestet, som i billige øreplugger gjerne ryker fortest, virker likevel brukbart motstandsdyktig.

Dette er selvfølgelig kompromisser man må gjøre for å holde vekten lav, men vi skulle gjerne sett noe mer tillitsvekkende materialer i bruk.

Brukbar lyd

Ultimate Ears har faktisk klart å plassere doble elementer inne i de små husene til UE700. Lydkarakteren er svært nøytral og presis, men klangen noe på den kjølige og smått metalliske siden.

Ultimate Ears-pluggene har derimot god kontroll, og lyden oppleves sjelden som skjærende eller slitsom.

Detaljrikdommen og oppløsningen er tilfredsstillende, men ikke ekstraordinær, og vokal gjengis med stor troverdighet.

Pluggene krever dessuten lite effekt for å spille høyt. Med en iPhone 4 sa vi oss fornøyd omtrent ved halvt av maksimalt volum.

Mangler pondus

Bassgjengivelsen er nok vår største innvending mot Ultimate Ears 700. Den er nok en god del for veik for de fleste.

Pluggene mangler rett og slett pondus nok til å gi oss godfølelsen, selv om det definitivt er både tight og punchy, det lille som er.

Sammenlikner vi for eksempel med Boses siste plugger, som vi testet nylig, havner UE-pluggene fullstendig på motsatt ende av lydskalaen – halvgrøtete lyd, men heftig bass i Bose-pluggene, mot forsiktig bass, men desto mer detaljer og klarhet fra Ultimate Ears.

TEST: Bose MIE2i

Asus med støydempere

TEST: Nye iPod nano

Konklusjon

Dette er altså ikke pluggene for deg som liker hjernebarkristende bass, men vi synes definitivt de har andre kvaliteter som tiltaler oss.

1200 kroner er imidlertid en noe stiv pris for pakken, men Logitech-produkter selges vanligvis et godt stykke under veiledende, så det er godt mulig dette ikke blir så galt likevel.

Likevel vil vi nok anbefale at du for eksempel ser til Monster Turbine for plugger i denne prisklassen. De har heftigere bass, uten at du må ofre særlig mye på andre områder.

Bose-pluggene vi nevnte er også et godt alternativ om komfort og bass er viktigere enn det øvrige.

Alt i alt en svært sterk firer til Ultimate Ears 700.

TEST: Bose QuietComfort 15

TEST: Sennheiser HD218

TEST: Øreplugger for enhver smak

Tabell_Ultimate Ears 700 1103220757.jpg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.