T2

Test: BOSE SOUNDLINK BLUETOOTH SPEAKER III

Trådløs høyttaler som pakker rikelig med bass

TEST: Bose SoundLink Bluetooth Speaker III

Bassisten: Bose Bluetooth Speaker III er høyttaleren som spiller høyest, med det fyldigste lydbildet og med mest trøkk i bassen. Men den kunne ha hatt litt mer diskant.
Bassisten: Bose Bluetooth Speaker III er høyttaleren som spiller høyest, med det fyldigste lydbildet og med mest trøkk i bassen. Men den kunne ha hatt litt mer diskant.
22. mars 2014 - 18:34

Bose har et nytt portabelt flaggskip i mellomklassen. SoundLink Bluetooth speaker III, gjør godt fra seg med volum og fylde i lyden i en liten pakke.

Det er synd amerikanerne ikke kostet på enheten en mikrofon, så den kan ikke brukes som konferansetelefon.

Med ørlite mer elektronikk, kunne den blitt mye mer nyttig for mange.

Med en pris på 2499 kroner, og en vekt på nesten 1,4 kilo er den hverken billig eller lett. Men det musikk som gjelder for Bose og her har den utstyret i orden. Fire aktive høyttalere og to passive drivere på baksiden gir en særdeles god lyd.

TEST: Vannresistent høyttaler med bluetooth og NFC

Bassrik

Lyden fra SoundLink Bluetooth speaker III er imponerende fyldig og detaljrik, men bildet domineres av bass.

Riktig fyldig og god bass til en så liten sak, men om vi skal sette fingeren på noe så kunne vi ønsket oss litt mer diskant i tillegg.

Høyttaleren kan spille imponerende høyt uten forvrengning og egner seg godt til å fylle et festlig lag. Det har ikke så mye å si om musikkilden svirrer rundt med mobilen heller.

Høyttaleren har en svært god Bluetooth-radio som holder kontakten svært godt. Men selvfølgelig er det grenser for hvor mange vegger bølgene går gjennom.

Solid

Høyttaleren er en solid sak, bygget med topp og bunn i gummi og med aluminium i veggene.

Knappene er felt inn i gummien på toppen og inn utgangene på baksiden.

Designen er bra, men ikke noe vi sperrer øynene opp av.

Vi veide den til 1356 gram. Det hjelper på lydegenskapene, men ikke på transportvennligheten.

SoundLink Bluetooth speaker III husker de seks siste Bluetoothtilkoblingene som gjør det mye enklere å veksle mellom flere mobiler og nettbrett.

Aux

Selv om dette først og fremst er en bluetooth-høyttaler, kan den også spille av fra andre lydkilder.

I tillegg til ladekontakten, finner vi en micro USB-port og en AUX-inngang i form av en 3,5 mm-port. Men micro USB-porten skal bare brukes til oppgradering av programvaren i høyttaleren og kan ikke brukes til avspilling av musikk.

Pussig nok er det et par kontakter på undersiden av høyttaleren som indikerer at den kan ha en ladedokk. Det er nok noe Bose har tenkt å utvikle i fremtiden for det er ingen referanse til den i manualen.

TEST: Denne høyttaleren er mobilens beste venn

Kraftkrevende

I motsetning til de andre høyttalerne, kan ikke SoundLink Bluetooth speaker III lades via USB. Det er synd, selv om de laderne som normalt brukes til slikt i så fall vill bruke lenger tid til ladningen. I stedet følger det med en lader som leverer mer effekt.

Bose oppgir at det innebygde batteriet er stort nok til å drive høyttaleren i 14 timer,

Fargerik

Blir man lei av fargen på SoundLink Bluetooth speaker III kan Bose tilby deksler i flere varianter for 299 kroner. I tillegg til farge gir de også ekstra beskyttelse.

Les også:

MINITEST: Den aller minste Sonos-høyttaleren

TEST: Kan brukes til det aller meste som har med lyd å gjøre

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.