T2

Test: BOSE SOUNDTOUCH 20

Trådløs høyttaler med heftig bass

TEST: Bose SoundTouch 20.

Velutstyrt: Bose SoundTouch 20 kan mye mer enn å spille fra Spotify Connect. Den kan også strømme fra Deezer, den har internettradio, AirPlay og den kan spille fra en enhet som kobles til med AUX. Høyttaleren kommer også med fjernkontroll, selv om Bose sin kontrollapp også gjøre jobben utmerket.
Velutstyrt: Bose SoundTouch 20 kan mye mer enn å spille fra Spotify Connect. Den kan også strømme fra Deezer, den har internettradio, AirPlay og den kan spille fra en enhet som kobles til med AUX. Høyttaleren kommer også med fjernkontroll, selv om Bose sin kontrollapp også gjøre jobben utmerket. Bilde: ORV
1. feb. 2015 - 10:13

Tekniske data

Dimensjoner (HxBxD): 18,8 x 31,4 x 10,4 cm

Vekt: 3,20 kg

Antall høyttalere: Ikke oppgitt

Trådløs nettverksfunksjon: 802.11 b/g

Lydformater: MP3, WMA, AAC, Apple Lossless

Porter: AUX, Ethernet og USB (bare til oppsett fra PC)

Fjernkontroll med 6 forhåndsinnstilte stasjoner

Farger: Sort foran og bak med sort eller hvit omramming

Denne testen er en del av en TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect .

Bose har laget en adskillig mer avansert høyttaler enn Philips, men det slår kraftig ut på prisen også. Bose SoundTouch 20 kom opprinnelig ikke med Connect, men nå er den oppgradert med den populære tjenesten.

I starten hadde den også tilkobling til Deezer, som ikke er så utbredt her i landet. Selv om SoundTouch 20 har fått Spotify Connect, er den ikke begrenset til det.

Den har også AirPlay og mer til, og en OLED-skjerm, sorthvitt sådan, som viser navnet på musikken eller radiokanalen du lytter til.

En liten detalj som vi liker er at Bose har bygget inn strømforsyningen. Det gjør at du kan koble den direkte til 230 volt uten noen stygg klump på enden av ledningen.

TEST: Soleklar taper blant bluetooth-høyttalerne

Bassist

SoundTouch 20 har, som mange andre produkter fra Bose, en temmelig kraftig bass. Typisk nok kan du kjenne det på vekta. Her er det tunge magneter.

Litt voldsom bass, vil nok noen mene. Andre elsker lyden. På fest er den perfekt for dem som vil ha mye og fyldig lyd. Høyttaleren kan nemlig spille utrolig høyt uten at lyden forvrenges.

Den låter imponerende bra til mye musikk, men siden den også er en internettradio kunne vi ønsket oss litt mer fremtredende diskant.

Appen er smart nok til å skille mellom lokale, det vil si nasjonale, og globale radiostasjoner, og du kan velge og vrake.

Det betyr at du har tilgang til langt mer enn en vanlig DAB-radio har tilgang til. På selve høyttaleren er det også 6 forhåndsinnstilte kanaler.

De samme innstillingene finner vi igjen i fjernkontrollen og i appen. Man kan si hva man vil, men en fjernkontroll er mer effektiv enn en app selv om det er mer å holde rede på.

TEST: Voombox Travel: En ghettoblaster i miniatyr

Radio: Bose skal ha mye ros for hvordan de har sortert all verdens internett radiokanaler. Velger du lokale får du opp norske. Herfra kan de legges inn på de seks forhåndsinnstilte knappene som kan velges fra appen, fra høyttaleren eller fra fjernkontrollen
Best til musikk Radio: Bose skal ha mye ros for hvordan de har sortert all verdens internettradiokanaler. Velger du lokale får du opp norske. Herfra kan de legges inn på de seks forhåndsinnstilte knappene som kan velges fra appen, fra høyttaleren eller fra fjernkontrollen orv

Best til musikk

Problemet med radiolytting på SoundTouch 20 er at det blir veldig mye bass når du hører på tale. Det er flott til musikk, men tale trenger diskant for å høres best mulig.

Det er mulig å gå inn i appen og justere ned bassen, men når vi sammenlikner med den største Philips-en så tar den ikke igjen de høyere tonene i lydbildet den taper ved å skru ned bassen.

Den er og blir litt for flat i diskanten og mellomtonene. Her hadde det vært fint med en equalizer i stedet for bare en bassreduksjon.

Philips-høyttalerne ville vært fantastiske til radio, men de er bastet og bundet til Spotify og der finnes ikke Dagsnytt. Det er synd ellers ville de vært perfekte og kunne danket ut mang en DAB-radio.

Mens Philips' app bare kobler til lyden og regulerer bass og diskant er Boses app noe helt annet. Selv om høyttaleren oppfører seg likedan i et Spotify Connect-oppsett kan appen kontrollere hvile radiostasjoner som skal kobles til hvilke knapper.

TEST: Bose Soundsport: Treningsplugger som sitter fantastisk godt i øret

Aux

Bose SoundTouch 20 er, prisen tatt i betraktning, en mer velutstyrt sak enn høyttalerne fra Philips.

Den har en RJ-45-port som gjør at den kan kobles til nettverket med kabel. I tillegg har den en inngang for analoge lydkilder via en AUX-port (3,5 mm jackplugg) på baksiden. Hendig om du har en mobil eller et nettbrett som bugner av låter.

Du velger inngangen på panelet på toppen av høyttaleren, eller på fjernkontrollen. Her kan du også velge de seks forhåndsinnstilte stasjonene, som kan være enten radiokanaler eller musikkbiblioteker i nettverket.

Bose på baksiden: Bose SoundTouch 20 er velutstyrt som Connecthøyttaler. Den har wifi, men også inngang for fast nettverksforbindelse. Den kan også spille musikk du har lagret på mobilen via AUX-kabelinngangen. Baksiden avslører også bassrefleksåpningen, og bass er noe denne karen virkelig kan.
Bose på baksiden: Bose SoundTouch 20 er velutstyrt som Connecthøyttaler. Den har wifi, men også inngang for fast nettverksforbindelse. Den kan også spille musikk du har lagret på mobilen via AUX-kabelinngangen. Baksiden avslører også bassrefleksåpningen, og bass er noe denne karen virkelig kan. orv

Jo flere, jo bedre

På samme måte som Sonos kan du ha flere SoundTouch-høyttalere rundt om i boligen. Du kan gruppere dem til å spille den samme musikken i alle rom eller forskjellig musikk.

En begrensning er at du bare kan ha én samtidig strøm fra Spotify, så vil du ha noe annet i andre rom må det være fra radio eller en annen kilde. Sonos er ikke bundet til Connect, så her kan du ha flere strømmer.

Selv om Bose utfordrer Sonos på det de gjør best og serverer kjøperne internettradio direkte fra knapper, skulle vi gjerne sett at Bose kunne gruppere to og to høyttalere som stereopar.

Det ville vært et stort skritt frem for lydopplevelsen og sikkert også for Bose, som ville ha fått solgt flere høyttalere.

Les også:

TEST: Bose Quietcomfort 25: Den beste støykanselleringen har blitt enda bedre

TEST: Tre billige trådløse høyttalere  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.