TESTER

Test: null

Tokjerne-slaget: Motorola Atrix

TEST: Hvordan står Motorola Atrix seg mot Samsung Galaxy S II, LG Optimus 2X og resten av tokjerne-kjempene?

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. okt. 2011 - 16:31

Motorola har i år kommet tilbake på det norske markedet. Først med tøffingen Defy, som tåler å senkes i vann og generelt er glad i å bli behandlet dårlig. Nå nylig ble det klart at de også ville lansere toppmodellen Atrix i Norge.

I forrige uke dukket testeksemplaret vårt opp i redaksjonen, og vi fikk pakket den ut. Som vanlig når vi tester de heftigste mobilene skal også Atrix få lov til å bryne seg mot de andre heftige mobilene du får kjøpt i norske butikker før vi publiserer en full test.

Tradisjonen tro har vi altså kjørt en rekke ytelsestester for å avgjøre om Atrix klarer å hevde seg i toppen.

Den vanlige advarselen følger med også denne gangen:

Ytelsesmålinger sier ikke nødvendigvis noe om den opplevde ytelsen, og selv om noen av telefonene har svakere ytelse enn andre betyr det ikke at de er trege i forhold til andre mobiler på markedet. Alle telefonene i testen er nemlig svært spreke sammenlignet med telefoner med enkeltkjerneprosessor.

Spesifikasjonskamp

Tabellen over viser ganske tydelig at Atrix ikke er den nyeste tokjernetelefonen på markedet. Den ble lansert allerede i januar, og siden den gangen har det kommet telefoner som er bedre spesifisert på markedet.

Den mest naturlige å sammenligne direkte med er derfor LG Optimus 2X, som ble vist frem omtrent samtidig som Atrix. Motorola slår her LG på en rekke punkter.

Atrix har like stor skjerm, men høyere oppløsning. Den har dobbelt så mye arbeidsminne og dobbelt så mye lagringsminne. Batteriet er også kraftigere. 

Systembrikken er den samme, altså Nvidia Tegra 2, med prosessorer på 1 GHz. Dermed har de to telefonene også samme grafikkbrikke. Det interessante er at Optimus 2X har lavere skjermoppløsning, og dermed i teorien bør ha bedre grafikkytelse enn Atrix.

Samtidig har Optimus 2X høyere oppløsning under videoopptak, høyere kameraoppløsning, og raskere opplastingshastiget i 3G-nettet. Faktisk er Atrix den tregeste av alle telefonene på det siste punktet.

Spesifikasjonsmessig er det fortsatt Samsung Galaxy S II som jevnt over har den mest spenstige listen.

Uansett ser Atrix ut til å stå seg greit mot konkurrentene på papiret.

NESTE SIDE: Yteslestester

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.