MOBIL

Test: null

To nye Samsung Galaxy Tab 3

To nye nettbrett i Galaxy Tab 3-serien er lansert. Ett av dem har angivelig Intel-prosessor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. juni 2013 - 14:11

Asus viste tidligere i dag viste frem nye produkter med Intel-prosessor. Nå viser det seg at også Samsung har fattet interesse for Intels forsøk på å innta mobilmarkedet.

I alle fall om vi skal tro nyhetsbyrået Reuters, som skriver at det nye nettbrettet Galaxy Tab 3 10.1 er utstyrt med en tokjernet 1,6 GHz Intel-prosessor. For ordens skyld nevner ikke Samsung dette med et ord i egen pressemelding.

De har nemlig lansert to nye nettbrett i Galaxy Tab 3-serien: Ett med åtte tommers skjerm, og ett med 10,1 tommers skjerm. Disse kommer i tillegg til det allerede lanserte Galaxy Tab 3-brettet med sju tommers skjerm.

Med unntak av skjermstørrelsen er de to nykommerne ganske like. Det kommer varianter med kun Wi-Fi, og varianter med støtte for Wi-Fi, 3G og LTE, slik at du får den raskeste tilgjengelige internetthastigheten der du befinner deg.

De har også GPS- og GLONASS-mottaker.

Men ingen av dem er det man kan kalle toppspesifiserte. Skjermoppløsningen og prosessoren er nemlig relativt sparsom på alle modellene.Galaxy Tab 3 10.1 har menytaster på langsiden.

Galaxy Tab 3 10.1

Det største brettet har en skjermoppløsning på 1280 x 800 piksler. Det betyr at pikseltettheten er 149 PPI. Det er på nivå med iPad 2 (132 PPI). Den nyeste iPad-modellen har til sammenligning 264 PPI, mens Sony Xperia Tablet Z har 224 PPI. Skjermen til Galaxy Tab 3 10.1 vil dermed trolig oppleves som noe mer kornete.

Prosessoren er en tokjernet 1,6 GHz sak, som da altså angivelig er en Intel-prosessor. Arbeidsminnet er 1 GB.

Brettet kommer med Android 4.2 Jelly Bean, som er nyeste utgave av operativsystemet. I tillegg har det Samsungs TouchWiz-brukergrensesnitt på toppen.

Galaxy Tab 3 10.1 har en infrarød lysdiode på toppen. Det betyr at du kan bruke brettet som fjernkontroll til TV og andre stuedingser. Om du har en TV med støtte for Miracast kan du speile bildet på nettbrettet trådløst. har du en eldre TV kan du oppnå det samme ved å kjøpe Samsungs AllShare Cast-tilbehør som kobles til TV-en.

På baksiden finner du et tre megapikslers kamera. I front er det et 1,3 megapikslers kamera. 

Internminnet er 16 GB, men det er også støtte for Micro-SD-minnekort på inntil 64 GB. En 32 GB-variant er for øvrig også lansert internasjonalt, men denne ser ikke ut til å være norgesaktuell. 

Målene er 24,3 x 17,6 x 0,79 cm, og vekten 510 gram. Batterikapasiteten er oppgitt til 6800 mAh.Galaxy Tab 3 8.0 er tynt og lett.

Galaxy Tab 3 8.0

Med åtte tommer og samme skjermoppløsning som titommeren har Tab 3 8.0 en noe skarpere skjerm med 189 PPI. Det gjør den noe skarpere enn iPad Mini (163 PPI). Skjermoppløsningen er den samme som på Samsung Galaxy Note 8.0.

Så vidt vi kan se på bildene av brettet har Tab 3 8.0 også infrarød lysdiode, og kan dermed også brukes som fjernkontroll. Vi finner dog ikke noe informasjon om denne funksjonaliteten i informasjonen fra produsenten. 

Prosessoren er en uspesifisert 1,5 GHz tokjernet, antakelig ARM-basert, sak. Arbeidsminnet er 1,5 GB. Men Samsung har foreløpig ikke sagt noe om detaljene.

Kameraet har fem megapikslers oppløsning, mens frontkameraet har 1,3 megapiksler. Som titommeren har det 16 GB lagringsminne. 32 GB-variant er også lansert, men ikke nevnt i den norske pressemeldingen. Men også dette brettet støtter minnekort på inntil 64 GB.

Målene er 20,9 x 12,4 x 0,74 cm, og vekten 314 gram. Altså verken spesielt stort eller tungt til nettbrett å være. Samsung mener derfor at det fungerer bra til å lese på, siden det kan holdes med én hånd.

Batteriet har en kapasitet på 4450 mAh.

Kommer denne måneden

Alle brettene, inkludert Galaxy Tab 3 7.0 (som du kan lese mer om her) kommer i salg i juni. Prisen starter på 1700 kroner for den billigste sjutommeren, og strekker seg opp mot 4200 kroner for den dyreste titommeren.

Du finner mer informasjon om de nye brettene hos Samsung.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.