TESTER

Test: null

TEST: ZTE Tania

ZTE Tania er en billig inngangsbillett til Windows Phone-verdenen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. jan. 2012 - 14:53

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 128,6 x 67,8 x 10,7 mm, 158 g
Skjerm: 480 x 800 piksler, 4,3 tommer
Operativsystem: Windows Phone 7.5

Nettverk: GSM 900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 14,4/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 512 MB RAM, 4 GB lagringsminne (2,89 tilgj.)
Minnekort: Ikke støttet
Prosessor: Scorpion, 1 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 720p, 30FPS

Batteri: 1400 mAh.
Tale: maks 4 timer 3G 
Hviletid: maks 8,3 døgn 3G

Pris: Ca 2500 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

Kjapp telefon med stor skjerm. Enkel å bruke. Flott jobbmobil.

Ulemper

Veldig lite minne, ingen utvidelsesmuligheter. Lyssvak skjerm.

Veldig kort sagt

ZTE Tania er en Windows Phone 7-modell med stor skjerm til en hyggelig pris. Den er enkel å bruke og har mange positive sider ved seg takket være operativsystemet og god maskinvare. Men 4 GB minne er bare for lite, skjermen er lyssvak, og prisen er ærlig talt ikke lav nok.

Gå til:

Hele testen

Ytelsestester

Bilder tatt med kameraet

Spesifikasjoner

Konklusjon

Det er et år siden ZTE imponerte fletta av oss med sin ultrabillige Android-mobil Blade. Denne satte en ny standard i det laveste prissjiktet.

Denne gangen har de lansert en billig Windows-mobil, og vi håpet selvsagt å bli like imponerte denne gangen.

På papiret ser dette greit ut. Den har prosessor på 1 GHz, god grafikkprosessor, nok arbeidsminne, en skjerm på 4,3 tommer og Microsofts flotte operativsystem Windows Phone 7.5 Mango.

I praksis er da også dette en telefon som er enkel å bruke. Den har god respons når du trykker på den, og kraft nok til at alt går raskt unna. Her er det ingen hakking i menyer eller nettleser, og alle spill vi har installert flyter helt perfekt her. Den har en veldig bra e-postleser, og en god nettleser.

Telefonen har også gjennomsnittlig batterilevetid, og lyden under samtaler er grei. De teknologiene du forventer å finne i en moderne smarttelefon er på plass, inkludert rask internettilgang og GPS.

Alt dette er vel og bra. 

Det vi ikke forstår er hvorfor ZTE har valgt å utstyre Tania med så lite minne. 

Knøttminne

Ha i bakhodet av du slett ikke får 4 GB her. Etter at operativsystemet har reservert sin del sitter du igjen med 2,89 GB.

Du trenger ikke være en spesielt ivrig bruker for å gå tom for plass. Det er snakk om noen spill, litt videoopptak, noen bilder og litt musikk, så er det stopp, og du må begynne å slette.

Det neste er skjermen. Den er enkelt og greit veldig lyssvak. Det vil i praksis si at du må skru opp lysstyrken til maks for å få akseptabelt skjermbilde. Vi reagerer også på at det er store lyslekkasjer i kantene og bunnen av skjermen.

Kameraet er heller ikke noe særlig. Bildene blir litt mørke, og kameralyset gjør lite annet enn å gi bildene et blåskjær.

Billig? Tja...

Vi kan la en del ting passere når vi vurderer billige telefoner. Problemet med Tania er at den egentlig ikke er spesielt billig. Dersom du kan ofre skjermstørrelsen får du nemlig et knippe Windows-telefoner til rundt samme prisen.

Samsung Omnia W er alternativet som stikker seg spesielt godt ut. I skrivende stund koster den et par hundrelapper mer enn Tania, har veldig mye bedre skjerm, dobbelt så mye minne og en mer hendig størrelse. 

Nokias kommende Lumia 710 koster en hundrelapp eller to mindre enn Tania, og inkluderer GPS-navigasjon uten ekstra kostnad.

En del av de første Windows Phone 7-telefonene koster også mindre enn Tania. Disse kan enkelt oppgraderes til Windows Phone 7.5, og har vel så god maskinvare, men også mindre skjermer.

Vær også oppmerksom på at du ved å velge Android får veldig mye mer for pengene i denne prisklassen.

Dersom du ikke bruker telefonen til bilder og underholdning, men først og fremst skal ha et arbeidsverktøy med 4,3 tommers skjerm kan Tania være et greit valg.

Vil du ha full pakke bør du gå for noe annet.

Les hele testen over de neste sidene
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.