TESTER

Test: null

TEST: ZTE Nubia Z5

ZTE Nubia Z5 er den flotteste telefonen ZTE noen gang har laget. Billig er den og.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. sep. 2013 - 06:00

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 138 x 68,8 x 7,6 mm, 126 g
Skjerm: 1920 x 1080 piksler, 5 tommer LCD
Operativsystem: Android 4.1

Nettverk: GSM, 3G
Internett: Edge, DCHSPA+ 42 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 4.0
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 2 GB RAM, 16 GB lagringsminne (ca 10 GB tilgjengelig)
Minnekort: Nei
Prosessor: 4 x Krait 1,5 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, MHL
FM-radio: Ja

Kamera: 13 MP, f/2,2, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 1080p 30FPS

Batteri: 2300 mAh

Pris: Ca 3600 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Kort oppsummert

ZTE Nubia Z5 er pen å se på, har super skjerm og lav pris. Dette er en spennende telefon for deg som vil ha noe utenom det vanlige. Men vi syns ikke dette flaggskipet flyter helt stødig.

Konklusjon

Hva sier du til en telefon som har like stor skjerm som Samsung Galaxy S4, like sprek prosessor som Sony Xperia Z, og metall i dekselet litt som HTC One, til en pris som er rundt tusen kroner lavere?

Det er nok til å pirre vår nysgjerrighet i alle fall. Vi snakker om ZTE Nubia Z5 - den kinesiske produsentens nye toppmodell.

Om du forbinder ZTE med noen ting som helst, er det muligens billige telefoner. Og la oss være ærlige: Anonyme, grå telefoner.

Nubia Z5 er noe helt annet. Den har en flott fem tommers skjerm på høyde med de beste. Prosessoren er firekjernet, og sprek nok til å drive det du kommer over av apper.

Vi syns også lyden i hodesettutgangen er god. Dette er en mobil som duger svært bra til musikk.

Den har en forseggjort design, med metallramme som strekker seg hele veien rundt sidene. Selv ørepluggene og laderen har fått ekstra oppmerksomhet.

Her har de lagt seg i selene, det er tydelig.

Ujevnt

Men skal du hevde deg i et tøft mobilmarked må du tilby mer enn pene linjer og sterk maskinvare. Vi syns prestasjonen er ujevn når det kommer til brukeropplevelse.

Nubia kjører Android 4.1, og på toppen har ZTE lagt sitt eget menysystem. Her har de fjernet app-menyen, og heller gått for at alle appene du installerer legger seg på skrivebordet. Som på iPhone, med andre ord.

ZTE har åpenbart hatt en iPhone liggende da de utformet menyene sine. Her er det flere helt åpenbare kopier av iPhone-menyelementer. Vi blir nesten litt flaue på ZTEs vegne.

Telefonen leveres også med en skytjeneste det er noe uklart hvordan faktisk fungerer. Den tilhørende nettjenesten er kun tilgjengelig på kinesisk. Det samme gjelder en del apper som leveres med telefonen. Vi måtte granske dem ganske nøye før vi i det hele tatt forsto hva poenget med dem.

Det fremstår som litt halvveis. Ikke at det gjør telefonen ubrukelig.

Lite minne

Da er det verre at telefonen kun har 16 GB minne, og av dette er rundt 10 GB ledig. Det er ikke støtte for minnekort, så en slump musikk, bilder, video og spill blir fort for mye.

Lyden er grei, men vi syns kanten på telefonen er ubehagelig å holde mot øret. Og vi opplever at de vi snakker med av og til har problemer med å høre oss skikkelig.

Kameraet har mange tøffe funksjoner, men vi er ikke helt overbevist over resultatene. Spesielt ikke når det kommer til video. Og selv om det er mange som ikke vil savne det, er det greit å få med seg at telefonen ikke har LTE-støtte.

Du får ikke mer for pengene

Likevel - Du får ikke en totalpakke av dette kalibere billigere enn dette. Bare det kan være grunn god nok til å vurdere telefonen.

De i samme prisklasse er lagt svakere spesifiserte.

Nokia Lumia 925: Har et bedre kamera, deksel med metallramme, og Windows Phone. Men skjermen har lavere oppløsning, maskinvaren er ikke like kraftig og det er lite like minne. Koster fra 3500 kroner.

LES MER: Test av Nokia Lumia 925

Samsung Galaxy S3 LTE: Denne har et godt kamera, støtte for LTE, 16 GB minne og minnekortstøtte og kraftig maskinvare. Skjermen har lavere oppløsning, men er nesten like stor. Prisen er noen hundre kroner lavere. I skrivende stund 3100 kroner.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S3

De neste alternativene ligger langt over i pris.

Sony Xperia Z: Like stor skjerm, samme prosessor, men også vanntett, med bedre kamera og minnekortstøtte. Denne har også et gjennomført brukergrensesnitt vi liker veldig godt. Men prisen starter på 4200 kroner.

LES MER: Test av Sony Xperia Z

Samsung Galaxy S4: Dette er en av årets beste mobiler, med fem tommers skjerm, sterk prosessor, minnekortstøtte, LTE og hele pakken. Kameraet er også blant de beste. Koster fra 4400 kroner.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S4

HTC One: En av de dyreste toppmodellene. Har litt mindre skjerm enn Nubia, men har til gjengjeld flott utforming og det vi mener er et av de beste mennysystemene på markedet. Den har ikke minnekortstøtte, men dobbelt så mye minne som Nubia. Kameraet er også bra. Prisen starter på 4900 kroner. Vesentlig dyrere, med andre ord.

LES MER: Test av HTC One

Apple iPhone 5: Om en stor skjerm ikke er så viktig for deg, er det greit å vite at iPhone 5 koster 5200 kroner med 16 GB.

LES MER: Test av Apple iPhone 5

Spørsmålet vi stiller oss er om lav pris er nok. De dyrere alternativene er bedre totalpakker. Alternativene i samme prisklasse også, for så vidt.

I det store og hele syns vi dette er en interessant telefon, og den viser hvilken retning ZTE er på vei i. Akkurat denne gangen syns vi de har en litt ujevnt prestasjon.

Så er ZTE Nubia Z5 en dårlig telefon? Nei - går du for denne får du veldig mye for pengene.

Les hele testen på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.