TESTER

Test: null

TEST: ZTE Grand Era LTE

ZTE Grand Era LTE gir deg den beste Android-versjonen du kunne få i 2011. Og 4G.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. juni 2013 - 19:00

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 133 × 66 × 8,6 mm, 129 g
Skjerm: 1280 x 720 piksler, 4,5 tommer, 326 PPI, TFT LCD
Operativsystem: Android 4.0.4

Nettverk: GSM, 3G, LTE
Internett: Edge, HSPA+, LTE, Wi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 3.0
Navigasjon:
 AGPS

Minne: 1 GB RAM, 16 GB lagringsminne (ca 13,5 GB tilgjengelig)
Minnekort: Ja, Micro-SD
Systembrikke: Qualcomm Snapdragon MSM8960
Prosessor: Krait, 2 x 1,5 GHz
Grafikkprosessor: Adreno 225
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 8 MP, autofokus, fotolys, 1,3 MP front
Videoopptak: 1080p, 24 FPS

Batteri: 1780 mAh

Pris: Fra 2500 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjonene

Kort oppsummert

ZTE Grand Era LTE er en 4G-telefon til en grei pris. Men grunnene til at den står ut i mengden er ikke bare positive.

Gå til:

Hele testen

Alle spesifikasjoner

Konklusjon

I en mobilverden som domineres av iPhone og Galaxy gjelder det å lage produkter som på en eller annen måte skiller seg ut og fanger forbrukernes oppmerksomhet.

ZTE har - på det norske markedet i alle fall - først og fremst brukt pris som brekkstang. Det gjorde de med suksess da de lanserte sin billige Android-telefon Blade for to år siden. Vi antar at de ønsker å slå seg opp på samme måte med Grand Era LTE.

Det er nemlig ikke så mye som er veldig spesielt med denne telefonen.

Grand Era LTE er en smarttelefon med en god 4,5 tommers skjerm med HD-oppløsning. Den har støtte for LTE (også kalt 4G), og ellers de funksjonene du kan forvente å finne på en moderne mobil.

Prosessoren er en tokjernet 1,5 GHz Krait-prosessor. Det gjør telefonen sterk nok til å kjøre det meste av apper og spill du finner i Google Play. Men ytelsestestene våre avslører at telefonen ikke er blant de sprekeste telefonene.

Støtte for minnekort sørger for at du kan ha mange apper, spill, bilder og video her.

SE ALLE SPESIFIKASJONENE

Ikke vår favorittdesign

Rent subjektivt syns den er designet som en grå mus. ZTE har forsøkt seg på såkalt "unibody"-design. Det vil si at plastdekselet er laget i ett stykke. For denne telefonens del betyr det at bakdekselet ikke kan fjernes, og batteriet kan dermed ikke skiftes. 

Ikke at vi har noe i mot verken unibody-design eller plast. HTC One X er et flott eksempel på slik design.

Problemet med ZTEs telefon er at øverste delen av bakdekselet er et deksel du kan fjerne for å sette inn SIM- og minnekort. Om disse ikke skyves inn i diskrét luker i selve dekselet virker unibody-utformingen gjerne litt unødvendig. Dekselet er dessuten ikke heldekkende. Egentlig er det bare et plastdeksel du ikke kan fjerne, og som dekker hele baksiden av telefonen.

Men vi antar at en ingeniør hos ZTE helt sikkert kan gi oss gode grunner til at de har gått for akkurat denne løsningen.

Designen er altså litt for lite gjennomarbeidet til at vi kan gå ut og erklære Grand Era LTE som noen designfavoritt.

Gammel Android

ZTE har heller ikke gjort noe spesielt med operativsystem eller menyer, slik de fleste produsenter driver med i dag. Det blir nesten som å bruke en Nexus-telefon. Bortsett fra på et viktig punkt, selvsagt.

I motsetning til Nexus 4 kjører Grand Era LTE Android 4.0. Android 4.0 ble lansert i oktober 2011. Hva poenget kan være med å slippe en telefon med en så gammel Android-versjon kan være vet vi sannelig ikke.

Realiteten er uansett at menyanimasjon ser litt hakkete ut, og at telefonen oppleves som noe tregere enn den trolig ville gjort med Android 4.2.

Prisen

Det er antakelig mange som gir fullstendig blaffen i at den kjører Android 4.0 og ser litt traust ut så lenge den er billig. Men det er den vel egentlig heller ikke.

2500 kroner er rett nok ikke veldig mye å be om for en telefon med LTE-støtte. Men en sprek Sony-modell med tilsvarende spesifikasjoner koster bare 300 kroner mer. Eller du kan få en riktig så lekker Nokia med 4G for samme pris.

Nokia Lumia 820: Lumia 820 er en flott Windows Phone 8-telefon med 4G-støtte. Den har riktignok ikke like skarp skjerm som ZTE Grand Era LTE, men er til gjengjeld en enkel og grei telefon å bruke, et rimelig godt kamera og en design som skiller seg ut. Koster i skrivende stund fra 2500 kroner.
LES MER: Test av Nokia Lumia 820

Sony Xperia V:  Ganske likt spesifisert som ZTEs telefon, men har langt bedre kamera, mer omfattende programvare, og ikke minst er den vanntett. Denne telefonen fremstår i grunnen som det beste kjøpet om du vil ha en billig Android-telefon med 4G. Prisen er i skrivende stund fra 2800 kroner.
LES MER: Test av Sony Xperia V

Nokia Lumia 920: Den heftigste Nokia-modellen som er i salg i skrivende stund, er Lumia 920 til 3000 kroner. Denne har et av de beste kameraene på markedet, kraftig maskinvare og støtte for 4G. Windows Phone 8 gjør telefonen enkel å bruke, og det følger med bilnavigasjon.
LES MER: Test av Nokia Lumia 920

En helt grei telefon

ZTE Grand Era LTE er ingen dårlig telefon i seg selv. Kjøper du denne får du en grei Android-telefon med rimelig god skjerm, et greit kamera og støtte for rask internettilkobling. Men alt oppsummert er dette en helt midt på treet telefon.

Likevel finner vi få tungtveiende grunner til å anbefale denne fremfor alternativene. For hvem er det egentlig som er ute etter en helt grei telefon når det er så mye bra å velge mellom i samme prisklasse?

Les hele testen på neste side

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.