TESTER

Test: null

Test: ZTE Blade II

ZTE Blade II er råbillig, og et godt kjøp om du vil ha veldig mye mobil for pengene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. juni 2012 - 09:14
Vis mer
Høydepunkter

Skarp skjerm, lav pris, godt utstyrt, god på det grunnleggende

Ulemper

Under snitt musikklydkvalitet, ikke spesielt bra kamera, lyssvak skjerm

Veldig kort sagt

ZTE Blade II er telefonen for deg som vil ha mest mulig for minst mulig. Men det er ikke stort prishopp opp til telefoner som er ganske mye bedre.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og video tatt med telefonenSpesifikasjoner

 

Sammendrag

Da ZTE lanserte Blade i fjor tok de oss med storm. Dette var en telefon med usedvanlig skarp skjerm, Android, alt av vanlig teknologi - og en utrolig lav pris.

Nå er kinesiske ZTE på'n igjen, denne gangen med oppfølgeren Blade II. Her er det mer av det samme. På godt og vondt, får vi si.

Det som er bra er at prisen er holdt lav. I skrivende stund går Blade II for så lite som 1400 kroner. Det er slett ikke mye penger for en Android-telefon med høyoppløst skjerm og alle teknologier du kan vente deg av en moderne smarttelefon.

Her får du minnekortstøtte, kamera på fem megapiksler og en telefon som er skrudd godt sammen. Tross lav pris føles den ikke spesielt billig.

ZTE har ikke tuklet for mye med menysystemet, så denne telefonen er enkel og grei å bruke. Mange mobilprodusenter putter inn alle mulige apper og funksjoner du aldri kommer til å bruke uansett, så det er behagelig å slippe å bli påprakket dette.

Prosessoren i telefonen er ikke det nyeste eller raskeste, men den er kjapp nok til at du får kjørt de fleste apper og spill greit.

Det er god lyd under samtaler, og batteriet varer lett et par dager ved enkel bruk.

Svakheter

Alt dette er selvsagt bra, men om du ikke vil bruke mer enn 1500 kroner på en Android-telefon må du også leve med en del svakheter.

Selv om skjermen er høyoppløst er den ganske lyssvak. Den reflekterer også en del lys. Det gjør at den ikke er så lett å lese i sollys, og fører til at du må sette lysstyrken på maks. Det trekker mer strøm.

Vi er ikke helt fornøyde med lydkvaliteten under musikkavspilling. Det er dessuten en del bakgrunnssusing når vi hører på musikk.

Vær også oppmerksom på at telefonen har Android 2.3, og ZTE har ikke planer om å oppdatere den til Android 4.0. Dette er altså en telefon som neppe får siste versjon av Android.

Ellers er kameraet som du kan vente av en billig mobil.

Alt dette er svakheter vi lett tilgir med tanke på prisen. Beveger du deg så langt ned i pris kan du ikke forvente å få en telefon som er perfekt på alt.

Alternativene ikke mye dyrere

I motsetning til i fjor er det nå ikke et stort prissprang opp til telefoner som er langt bedre. Legger du i noen få hundrelapper kan du nemlig få noen telefoner som er veldig mye bedre.

Sony Xperia Ray: Det har snart gått et år siden vi testet Ray. I mellomtiden har Sony rukket å oppdatere telefonen til Android 4.0. Skjermen til telefonen er litt mindre (3,3 mot 3,5 tommer), men oppløsningen er et par piksler høyere og prosessoren en hel del raskere. Og kameraet er langt bedre. Prisen er i skrivende stund 1800 kroner.

LES TEST AV SONY XPERIA RAY 

Huawei Honor: Huawei Honor koster 500 kroner mer enn Blade II, men har større skjerm, en god del raskere prosessor, kraftigere batteri og skal få Android 4.0. Her får du også en god del nyttige apper med. Men kameraet er ikke spesielt godt.

LES TEST AV HUAWEI HONOR

Nokia Lumia 710: Om du vil ha en enkel og grei telefon til en god pris er det ikke dumt å sjekke ut Nokia Lumia 710. Denne har det lettbrukte Windows Phone 7-operativsystemet, en ganske god skjerm og god flyt i det meste. Den koster i skrivende stund rundt 2000 kroner. 

LES TEST AV NOKIA LUMIA 710 

Har du 1500 kroner å bruke på en ny telefon er Blade II et supert kjøp. Om du har noen hundrelapper ekstra å rutte med anbefaler vi at du vurderer alternativene før du bestemmer deg.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.