TESTER

Test: null

TEST: Trådløs mikrohøyttaler til mobilen

Avantree Pluto Air er liten nok til at du kan ha den i bukselomma, og billig nok til at du slipper å tømme kontoen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. apr. 2013 - 13:06
Vis mer
Kort oppsummert:

Vi har latt oss overraske av denne lille, billige Bluetooth-høyttaleren. Den har bedre lyd enn vi hadde ventet oss, men så har produsenten også valgt noen snodige løsninger. Den kan likevel være kjekk å ha i lomma denne sommeren.

Test av Avantree Pluto Air

Tro det eller ei: Det nærmer seg - i teorien - vår. Og da kan en trådløs høyttaler til mobilen være kjekt å ha med, enten du skal en tur i parken eller grille i hagen. Det finnes en rekke slike høyttalere på markedet, fra store til små.

De siste ukene har vi blitt kjent med en liten og rimelig løsning kalt Avantree Pluto Air. Denne koster i skrivende stund 300 kroner.

Pluto Air er en Bluetooth-basert løsning. Det vil si at du kan bruke den med stort sett alle mobiltelefoner, nettbrett og PC-er. Så snart du har koblet den til telefonen din kan du styre musikken uten å røre høyttaleren i det hele tatt.Pluto Air er liten nok til at den får plass i lomma.

Design

Størrelsen er det ikke noe å si på. Pluto Air er 4,5 cm bred, 4,5 cm tykk og 5,5 cm høy. Høyttaleren har en avrundet utforming, med høyttalergrill på toppen.

På sidene finner du tilkoblinger for lader og lydinngang med 3,5 mm minijack. Snur du høyttaleren på hodet finner du en skyvebryter på undersiden. Denne kan settes til av, Bluetooth eller "wire" (lydledning). Du kan altså koble til lydkilder med en vanlig ledning i tillegg til Bluetooth. 

Et par svakheter skal påpekes: Dersom du skulle være uforsiktig og sette bryteren til "wire" når du ikke bruker høyttaleren vil batteriet tappes.

Den andre, og største svakheten, er at du ikke lader høyttaleren med en standard USB-kabel. Ladeledningen som følger med har vanlig USB-tilkobling i ene enden, og en rund plugg i den andre. Du kan altså ikke lade høyttaleren uten denne ledningen, så om du skulle glemme den hjemme kan du vinke farvel til musikken når batteriet er tomt. Om du skulle miste ledningen har du et større problem, da dette ikke er en standard USB-ledning du kan kjøpe i din nærmeste databutikk.

OPPDATERT: Produsenten forteller oss at de nå selger høyttaleren i en variant med Micro-USB.

Batteriet er for øvrig ikke utskiftbart.Bryteren under skrur høyttaleren av og på, og velger modus.

Lyd

Siden det bare er én høyttaler i enheten er det ikke stereolyd her. Men siden Pluto Air er så liten som den er går det greit.

Vi skal ikke påstå at Pluto Air byr på noen stor hi-fi-opplevelse, men vi er likefullt overrasket over hvor god lyden er. Det til tross for lav pris og en relativt godt hørbar forsterkersusing når det ikke spilles musikk.

Det er ikke veldig mye trøkk i bassen. Det er kanskje ikke så rart størrelsen tatt i betrakning. Men vi syns lyden er en del mer fyldig enn på den lignende og noe dyrere høyttaleren Sony SRS-BTV5. Mot større og dyrere løsninger kan Pluto Air ikke måle seg.

Men om du bare vil ha litt bedre lyd enn den mobilen eller nettbrettet kan levere fungerer Pluto Air fint. På full guffe leverer den grei lyd uten å bli for skjærende i de høyeste tonene. Til utendørs bruk fungerer den mest av alt som en kilde til bakgrunnsmusikk, da lydstyrken ikke akkurat er av en slik art at den fyller hele parken.Laderkabelen er ikke en standard Micro-USB-løsning.

Batteri og ekstrafunksjoner

Batteriet har en oppgitt kapasitet på 400 mAh. Produsenten oppgir selv en spilletid på inntil seks timer, noe som stemmer bra med vårt inntrykk.

Noen ekstrafunksjoner, utover at du kan koble til en lydkilde med kabel, har Pluto Air ikke. Du kan altså ikke bruke den som høyttalende håndfri, og du kan ikke bruke NFC til å koble mobilen til høyttaleren.

I esken følger det ellers med en 3,5 mm minijack-ledning og en stoffpose du kan oppbevare høyttaleren i.

Konklusjon

Vi er positivt overrasket over Pluto Air. Den har fyldigere lyd enn man kanskje skulle tro ved første øyekast, og prisen er slett ikke avskrekkende.

Men de negative sidene er ikke til å kimse av. Det aller største aberet er at du ikke kan lade Pluto Air med en vanlig Micro-USB-kabel. At produsenten har valgt å utstyre den med en spesialledning er rett og slett merkelig og upraktisk.

OPPDATERT: Produsenten lager nå denne høyttaleren med Micro-USB-lading.

LES OGSÅ DISSE TESTENE:

Supertooth Disco 2 er pen og trådløs


JBL trådløs høyttaler med NFC og trådløs lading

Sonys trådløse minihøyttaler SRS-BTV5

Libratone Zipp gir deg trådløs godlyd på iPhone

Selv om vi syns lyden er god, skal både pris og størrelse tas med i betraktningen. Du kan ikke forvente super hi-fi-lyd av denne lille saken, men den er en fin liten følgesvenn på tur. Selv om Avantree har gjort et merkelig designvalg med tanke på laderløsningen, er Pluto Air enkel og grei å bruke for øvrig.

Alt i alt syns vi Avantree Pluto Air er en kjekk liten høyttaler til en grei pris. Pluto Air selges hos Avantree.no, som også har lånt oss høyttaleren til test.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.