TESTER

Test: null

Test: Supertooth HD-W

Dette er enkelt og greit en bilhåndfri med god og høy lyd. Mer ber vi ikke om.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. mars 2012 - 16:18
Vis mer
Høydepunkter

Høy og god lyd, lang batterilevetid

Ulemper

Stemmekommando ikke helt enkel å få til

Veldig kort sagt

Supertooth HD-W er en lettbrukt håndfri som har god lyd og grei pris. Mer ber vi ikke om.

Test av Supertooh HD-W

Som du helt sikkert vet er det en stund siden det var lov til å prate i håndholdte telefonener mens du kjører. Mange gjør det likevel. Blir du tatt kan du vinke farvel til en liten bunke hundrelapper.

Da kan en løsning som Supertooth HD-W være kjekk å ha. Dette er en høyttalende håndfri med innebygget batteri og en kraftig høyttaler. Den kobler seg til telefonen din via Bluetooth, og kan koble seg til automatisk når du setter deg inn i bilen.

Nå skal vi først og fremst bemerke at det ikke holder å kjøpe en håndfri dersom du vil bruke mobilen bak rattet. Du trenger nemlig også en bilholder montert i nærheten av rattet om du har planer om å trykke på mobilen.

Men totalt sett koster det mindre å kjøpe håndfri og bilholder enn det koster å bli tatt for å prate i telefonen mens du kjører. 

LES OGSÅ: Smart tilbehør til HTC-telefoner 

Design og funksjoner

Supertooth HD-W er en alt-i-ett-løsning som du klipser til solskjermen i bilen. Klipsen er i metall, og selve håndfrienheten har to kraftige magneter på undersiden, slik at du enkelt kan fjerne og feste den.

Supertooth HD-W er i seg selv en hendig sak som fint får plass i en lomme, eller kan oppbevares i hanskerommet.

Med i esken får du en billader og en USB-kabel slik at du lett kan lade den. Det trenger du ikke å bekymre deg for altfor ofte. Produsenten lover en taletid på inntil 20 timer og en hviletid på inntil 41 dager. Under testperioden har vi faktisk ikke ladet den en eneste gang, da batteriet hadde mye strøm da vi skrudde håndfrien på første gang.

På oversiden av enheten er det et kontrollhjul, en strømtast og en besvaringstast. Supertooth HD-W har også stemmestyring.

Ellers er det også støtte for paring av åtte enheter og tilkobling av to telefoner samtidig. Ikke dumt dersom du har to telefoner eller dere er to som bruker samme bilen. 

Settet kan også overføre andre lyder fra telefonen, da den har A2DP-tilkobling. Dermed kan du bruke den til å spille musikk, stemmeveiledning under GPS-navigasjon og annet.

Brukervennlighet

Å sette opp Supertooth HD-W er en smal sak. Første gang du skrur den på velger du språk. Deretter får du instruksjoner om hvordan du skal koble til telefonen opplest på norsk.

Etter oppsettet er Supertooth klar til bruk. Dette går raskt, og er smart løst syns vi. 

Underveis kan du justere lyden for varsler, altså hvor høyt den skal si fra når det ringer, ved å vri på kontrollhjulet. Dette brukes også til å justere lyden under samtaler. Du kan svare på samtaler ved å trykke på kontrollhjulet, og avvise ved å trykke på telefontasten.

Det er også mulig å besvare samtaler ved å snakke til settet. Da sier du bare "OK" når det ringer. Dette fungerer ærlig talt ikke spesielt bra for oss. Vi har store problemer med å få den til å oppfatte vår "OK", så vi brukte stort sett å trykke på hjulet i stedet for å sitte og gaule til håndfrien.

Utover dette er Supertooth HD-W svært enkel og grei i bruk.

Lyd

Supertooth HD-W har to kraftige høyttalere som skal sørge for at du hører den du snakker med høyt og tydelig. Så vi var veldig skuffet de første dagene vi testet den. Vi oppfattet lyden som litt grøtete, og det var vanskelig å oppfatte hva som ble sagt.

Men så gikk det opp et lys for oss: Vi hadde montert den feil vei. Det høres kanskje snodig ut, men lyden blir langt bedre når håndfrien er montert med høyttaleren mot frontruten, og ikke mot deg.

Vi skal altså ikke klage på lydkvaliteten. Tvert i mot så er dette en av de bedre høyttalende håndfriene vi har testet. Lyden er kraftig, slik at den fungerer selv i eldre biler med mer støy.

Når det gjelder lyden andre veien er vi stort sett fornøyde. En av samtalepartnerne beskrev lyden som metallisk, mens resten beskrev den som veldig god.

Akkurat her spiller også støyfiltreringsfunksjonen inn. Supertooth HD-W har to mikrofoner: En som fanger opp stemmen din, og en som fanger opp støy i omgivelsene. Dermed kan den finne ut hva som er støy, og fjerne dette før lyden sendes videre til telefonen.

Vi har ellers forsøkt å spille musikk gjennom Supertooth HD-W, og kan helt kort si at den knapt nok fungerer som nødløsning.

Konklusjon

Det finnes en hel del høyttalende håndfrier på markedet, men Supertooth HD-W er en av de bedre. Høy og klar lyd, god støyfiltrering, brukervennlighet og lang batteritid er på plass. 

Du kan også enkelt ta den med deg, eller koble den til flere telefoner. Spesielt om du har en bil som brukes av mange bør denne håndfrien være aktuell, da den kan pares med opp til åtte mobiler.

Prisen er heller ikke avskrekkende: Veiledende 995 kroner. Etter å ha brukt Supertooth HD-W en stund føler vi oss trygge på å kunne anbefale denne. Den gjør det den skal, og den gjør det godt.

At vi ikke er helt fornøyde med stemmestyringen får så være. Dette klarte vi oss helt fint uten.

Supertooth HD-W distribueres av TT Micro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.