TESTER

Test: null

TEST: Supertooth Disco 2

Supertooth Disco 2 er pen, og spiller musikken fra mobilen din trådløst. Vi har sjekket om den duger.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. mars 2013 - 17:14
Vis mer
Kort oppsummert:

Supertooth Disco 2 er en forholdsvis rimelig høyttaler som fungerer på kontorpulten og i parken denne sommeren. Den er trådløs, og fungerer med stort sett alle mobiltelefoner. Lyden er grei, og vi liker utseendet.

Test av Supertooth Disco 2

En høyttaler til mobilen kan være en lur ting å ha. Spesielt når det begynner å nærme seg sommer kan dette være en fin kompanjong når man skal nyte godværet ute i hagen, i parken og andre steder.

Det finnes mange løsninger, og spesielt de som har iPhone har mange såkalte høyttalerdokker å velge mellom. Men da kan du ofte ikke koble til andre telefoner, eller en ny iPhone 5, som har ny tilkoblingsplugg.

LES OGSÅ: Denne dingsen gjøre iPhone-høyttaleren din trådløs

En Bluetooth-løsning er i mange tilfeller å foretrekke, siden du ikke trenger å fysisk koble til mobilen din med en ledning. Dette har også fordelen at du kan bruke høyttaleren med stort sett alle Bluetooth-enheter, som MP3-spillere, PC-er og nettbrett. 

Supertooth er en produsent av forskjellige Bluetooth-utstyr, og de er kanskje mest kjent for sine høyttalende bilhåndfrier. Supertooth Disco 2 er en dedikert høyttaler med to stereohøyttalere og en bassrefleks. Den har i tillegg egne musikkontroller, slik at du kan styre lydstyrke og skifte spor uten å plukke på telefonen.Supertooth Disco 2 sammen med Sony Xperia Z.

Utseende

Disco 2 er en stående høyttaler. Den har et kurvet design, og er kledd i "netting"-stoff. Vårt testeksemplar kommer i sort og rødt, og vi syns det ser riktig så pent ut. Bak nettingen finner du to høyttalere på fremsiden, og en bassrefleks på baksiden.

Det er lett å koble en mobil til høyttaleren. Du holder bare strømtasten inne når du skrur den på, så settes den i paringsmodus. Deretter søker du bare opp høyttaleren med mobilen, og kobler til. Så er det bare å spille musikk.

Disco 2 har den nyeste Bluetooth 4.0-standarden, slik at den kan kobles til stort sett alle enheter som støtter avspilling av musikk over Bluetooth. Den støtter også Apt X-kodek, som betyr at det ikke skal være kvalitetstap i lydoverføringen.

Disco 2 har ikke NFC, slik flere og flere slike høyttalerløsninger kommer med. Det hadde i tilfelle sørget for at du bare hadde trengt å berøre høyttaleren med mobilen for å koble den til. Men det er ikke noe stort problem å pare på "gamlemåten".

Vi er kanskje noe mer overrasket over at Disco 2 ikke kan brukes som håndfri. Vi tror selvsagt ikke at alle som kjøper en høyttaler også har tenkt til å bruke den til konferansetelefon. Men om du vurderer flere produkter kan det være greit å ha i bakhodet at mange andre høyttalere har slik funksjonalitet.

LES MER: Test av Sonys Bluetooth-høyttaler som kan brukes som håndfriDu må ha med deg denne laderen for å lade Disco 2.

Det er ikke praktisk mulig å bytte batterier på høyttaleren. Det er heller ikke mulig å lade den med en vanlig Micro-USB-lader. Disco 2 kommer med en egen 12 volts lader. Du må altså passe på å ta med denne om du skal være sikret lademuliget. Det er upraktisk, syns vi.

Vi opplever for øvrig at spilletiden er omtrent slik Supertooth oppgir den. 3-4 timer på full guffe, og opp mot 10 timer på medium lydstyrke. 

Vi skal også nevne at enheten har tilkobling for 3,5 mm minijack på baksiden, slik at du kan koble til enheter som ikke har Bluetooth. Med i esken får du dessuten en pose du kan oppbevare høyttaleren i.Lader- og lydinnganger på baksiden.

Lyden

Det aller viktigste med et produkt som dette er uansett lyden. Stereohøyttalerne er plassert over hverandre, slik at du i praksis får monolyd når høyttaleren står. Det er mulig å oppnå stereolyd ved å legge høyttaleren på siden, men det er helt klart ikke en optimal løsning. Høyttalerene er uansett plassert veldig nærme hverandre.

Disco 2 spiller veldig høyt, og fyller lett et rom med lyd. Lydstyrken er merkbart høyere enn på for eksempel Nokia Play360. Men på full guffe blir lyden ganske grøtete. På mer "normale" lydstyrker spiller den rent og fint.

Vi savner dog en del når det kommer til bass. Det er noe - men ikke veldig mye - trøkk i de laveste frekvensene. Noen musikktyper vil kanskje oppleves som litt tamme ved bruk av Disco 2. Vi tenker spesielt på hiphop og elektronisk musikk.

Når det er sagt er lyden klar og fin. Vi er altså jevnt over fornøyde med lydkvaliteten generelt. Vi bruker gjerne Disco 2 til musikk og film på PC og mobil. 

Holder du høyttaleren nærme nok øret kan du høre litt forsterkersus, men det er ikke noe vi merker noe til før vi går inn for å finne det.

Oppsummert kan vi si at lyden er god, men ikke fabelaktig. Dette er en høyttaler som gjør seg godt på kontorpulten eller i parken.

Konklusjon

Supertooth Disco 2 er en pen Bluetooth-høyttaler som er lett å bruke. Den fungerer med de aller fleste Bluetooth-enheter, og har praktisk nok også en 3,5 mm minijack-tilkobling til dingser som ikke har Bluetooth.

Den har få funksjoner utover å spille lyd, så er du ute etter noe som kan fungere som for eksempel høyttalertelefon i tillegg må du se deg om etter noe annet. Når det er sagt så er lydavspilling det viktigste.

Akkurat det gjør Disco 2 greit. Vi er ikke overveldet over lydkvaliteten, da den gjerne kunne hatt mer trøkk i bassen og den i praksis har monolyd. Men med tanke på at dette er en trådløs høyttaler til rett over 700 kroner er vi jevnt over fornøyde.

LES OGSÅ DISSE TESTENE:

JBL trådløs høyttaler med NFC og trådløs lading

Sonys trådløse minihøyttaler SRS-BTV5

Libratone Zipp gir deg trådløs godlyd på iPhone

Det største minuset for vår del er at høyttaleren krever en egen 12 volts lader, og ikke kan lades med en Micro-USB-lader.

Alt i alt syns vi likevel Supertooth Disco 2 er en god Bluetooth-høyttaler med tanke på prisen. Selv om den ikke er perfekt fungerer den fint til det meste.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.