TESTER

Test: null

TEST: Sony Xperia V

Sony Xperia V er en 4G-telefon som tåler en sprut. Vi har sjekket om dette er en pakke som holder vann.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. des. 2012 - 21:11

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 129 x 65 x 10,7 mm, 120 g
Skjerm: 720 x 1280 piksler, 4,4 tommer
Operativsystem: Android 4.0.4

Nettverk: GSM, UMTS, LTE
Internett: Edge, HSPA 42/5,76 Mbps, LTE 100/50 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 4.0
Navigasjon:
AGPS/GLONASS

Minne: 1 GB RAM, 8 GB lagringsminne (5,7 GB tilgj.)
Minnekort: Ja, Micro-SD
Systembrikke: Snapdragon S4 Plus (2x 1,5 GHz Krait, Adreno 225)
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, MHL
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 13 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 1080p, 30FPS

Batteri: 1750 mAh
Tale: maks 7 timer 3G, maks 7 timer GSM.
Hviletid: maks 16,6 døgn 3G, maks 12,5 døgn GSM, maks 11,2 døgn LTE

Pris: Ca 4100 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

God skjerm, bra kamera, kraftig maskinvare, alt av teknologi, minnekortstøtte, vanntett, har 4G-støtte.

Ulemper

Litt svakt batteri, litt lite internminne, ikke Jelly Bean

Veldig kort sagt

Sony Xperia V er noe så unikt som en vanntett telefon med 4G, og den er god på det aller meste.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Sony har funnet ut at det vi i Norden helst vil ha er vanntette telefoner. Derfor har de tidligere fristet med en rekke telefoner som tåler en kalddusj, inkludert den strålende Xperia Acro S.

Xperia V er nok en potte tett variant. Denne gangen er pakken både penere og kraftigere enn noen gang. Telefonen ser ved første øyekast ut til å være en ganske ordinær sak.

Det er først når du går den nærmere etter i sømmene at du oppdager at det er gummiproppluker foran USB- og lydinngangene. Bakdekselet har også en gummipakning som hindrer vann i å trenge inn i telefonens indre.

Under vann

Denne telefonen tåler dermed å ligge under en meter med vann i en halvtime. Dette er et triks vi har sett før, men da som regel på telefoner som ikke akkurat er toppspesifiserte, som Sony Xperia Go og Samsung Galaxy Xcover.

Xperia V er på ingen måte en svakt spesifisert sak. Her får du kraftig tokjerneprosessor, en god grafikkprosessor, et veldig bra kamera med 13 megapiksler, støtte for minnekort og i det hele tatt full pakke.

4G-telefon

Et vel så viktig poeng som at den er vanntett er at den har LTE. Dette betyr at den kan koble seg opp til 4G-nett. Mer spesifikt til Telenors 4G-nett, som nylig ble åpnet for mobiltelefoner.

Dette vil si at du kan laste ned med flere titalls megabit per sekund. Plutselig har du altså tilgang til raskere internett på mobilen enn du sannsynligvis har via bredbåndslinjen din hjemme. 

4G åpner for at du laster ned apper og spill på kort tid, og at strømming av video går som en lek.

LES MER: Alt du trenger å vite om LTE

Har du ikke 4G-dekning, eller er kunde hos NetCom som ikke har åpnet for 4G på mobiler enda, støtter telefonen også DC-HSDPA+, som gir deg teoretiske nedlastingshastigheter på inntil 42 Mbps

Teknologispekket

Det er mange andre grunner til begistring også. Telefonen er en av de første med støtte for Miracast, som åpner for trådløs tilkobling til TV. Den har NFC, som lar deg koble til utstyr med NFC, overføre data og lese av NFC-merker. Du kan også automatisere oppgaver når du kobler til lader, hodesett og annet utstyr.

Vi syns enkelt og greit at Xperia V er en smart sak med mange lure løsninger.

På toppen av dette får du en god skjerm på 4,3 tommer med HD-oppløsning. Dette gjør telefonen god til alt fra surfing til videotitting.

Det er også god lyd i lydutgangen, så dette er en god musikktelefon.

Ulempene

Det aller meste er altså på stell, men det er et par ting å plukke på. Det ene er batterikapasiteten, som med 1750 mAh ikke akkurat er super. Du bør regne med å lade telefonen hver kveld.

Det andre er at telefonen har litt lite minne. Du har 5,7 GB å boltre deg på, og dette er igjen delt opp i to minneplasser. Et minnekort er nesten obligatorisk. I alle fall om du har tenkt til å ta opp video og installere mange spill.

Vi skal også passe på å nevne at Android-versjonen er 4.0, og ikke de nyere Android Jelly Bean 4.1 eller 4.2.

Alternativer

4100 kroner er dessuten en del penger, i alle fall med tanke på hva annet du får i denne prisklassen:

Samsung Galaxy S III: Kanskje årets beste telefon, og den koster 300 kroner mindre enn Xperia V. Her får du en kraftig firekjerneprosessor, en flott 4,8 tommers skjerm og et godt kamera. Ikke minst får du også Android 4.1. Spesifikasjonslisten er vel så god, men mister du Samsung Galaxy S III i vann er det over og ut.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III 4G: Galaxy S III kommer også i en versjon med 4G-støtte. Dette er i bunn og grunn samme telefon, men prisen er rundt 4800 kroner uten abonnement. Og da er den - i skrivende stund - bare å få tak i låst til Telenor.

LG Nexus 4: Er du ute etter en råsterk Android-telefon med den aller ferskeste Android-utgaven, versjon 4.2, er Nexus 4 telefonen du ser etter. Dette er en "Google-telefon" med god skjerm, kraftig firekjerneprosessor, og 16 GB minne. På den annen side er kameraet ikke det beste, og det er ingen støtte for minnekort. Koster 3800 kroner.

LES MER: Test av LG Nexus 4 

Samsung Galaxy Note II: Det er kanskje ikke helt rettferdig å sammenligne Xperia V med Samsung Galaxy Note II. Dette er tross alt en telefon med 5,5 tommers skjerm og en penn du kan tegne med. Men realiteten er uansett den at Note II koster det samme som Xperia V. Dette er en av de klart beste telefonene vi har testet i år, og skal du først bruke så mye penger kan den være verdt å vurdere.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Note II

I omtrent samme prisklasse finner vi også HTC 8XSamsung Ativ S og Apple iPhone 4S (16 GB), som alle sammen kan være verdt en titt. Er det først og fremst en vanntett telefon du ser etter kan det være greit å vite at Sony Xperia Acro S koster tusen kroner mindre enn Xperia V.

Når så dette er sagt er det ingen av alternativene som er vanntett og støtter 4G. Er dette en kombinasjon som frister har vi ingen problemer med å anbefale Sony Xperia V.

Les hele testen av Sony Xperia V
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.