TESTER

Test: null

Test: Sony Xperia P

Sony Xperia P er lekker som få og har knallbra kamera. Men Android 2.3 i juni 2012, Sony?

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. juni 2012 - 17:30
Vis mer
Høydepunkter

Veldig god skjerm, supert materialvalg, liten og nett, har det meste av teknologi og et bra kamera.

Ulemper

Android 2.3. Pris.

Veldig kort sagt

Sony Xperia P er slett ikke noen dårlig telefon, men at den kommer i salg med en gammel Android-utgave er et stort minus.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og video tatt med kameraetAlle spesifikasjoner

 

Sammendrag

Sony var tidlig ute med å love Android 4.0 på sine telefoner. Allerede i november lovet de siste utgave til de fleste av sine eksisterende telefoner. 

Det er snart sju måneder siden, og likevel slipper de nok en telefon med Android 2.3 på markedet. Dette fremstår som et merkelig valg, når konkurrentene kjører på med Android 4.0 i sine nye modeller.

Så skal vi være raske med å understreke at Android 2.3 ikke gjør telefonen ubrukelig - men det gjør at den etterhvert føles litt gammeldags. I alle fall for oss som har brukt Android 4.0 en god stund allerede.

Sony har lovet å komme med en Android 4.0-oppgradering til Xperia P i sommer, så vi skal ikke ta altfor hardt i med kritikken. Men vi føler den er berettiget.

Lett å bruke

Vi skal dog være edruelige nok til å si at telefonen er lett å bruke og fungerer fint.

Og så skal vi skryte av designen og materialvalget. Med deksel i aluminium og en svært håndterlig størrelse fremstår dette som en lekker sak.

Skjermen er fire tommer, skarp og svært lyssterk. Den fungerer strålende til det aller meste. Du får også maskinvare som gjør at det meste går kjapt.

Topp kamera

Kameraet har vi virkelig falt for. Det produserer bilder og video i god teknisk kvalitet, er kjapt, og enkelt å bruke. 

Det er også god lyd under musikkavspilling, så dette er en telefon som egner seg bra for deg som hører på musikk.

Vi var bekymret for batteriet, som har lav kapasitet. I praksis varer det fint dagen igjennom, men vær klar over at tung bruk kan tømme det på noen timer.

Ellers får du det du kan forvente av tekniske finesser i dag, inkludert NFC. Men minnekortstøtte kan du glemme.

Sterk konkurranse

Vi skal ellers peke på prisen. Du må ut med 3300 kroner for denne telefonen, og i den prisklassen er det sterk konkurranse.

Samsung Galaxy S IIFjorårets toppmodell fra Samsung har en veldig god skjerm, sterkere prosessor og grafikkprosessor og mulighet for å utvide minnet.

Sony Xperia S: Det stemmer - storebroren, med sterkere maskinvare og langt høyere skjermoppløsning, koster bare noen få hundringser mer. I bruk er telefonene like, og kameraet er det samme. 

Nokia Lumia 800: Har litt mindre skjerm med lavere oppløsning. Samtidig er dette en telefon som oser av kvalitet, og med Windows Phone 7 på plass får du en telefon som er lekende lett å bruke.

Samsung Galaxy NexusHar 4,65 tommers skjerm med HD-oppløsning, tokjerneprosessor og det meste du trenger av teknologi. Men kameraet måler seg ikke med Xperia P sitt.

Xperia P fremstår altså ikke som et kupp i møte med alternativene. Men vi syns helt klart at Xperia P er den fineste av dem alle.

Alt i alt er det først og fremst den gamle Android-utgaven og prisen som gjør at vi ikke syns Xperia P hører hjemme i det øvre karaktersjiktet. Det er ingen tvil om at dette er en god telefon, men innen Sony får fingeren ut og gir den Android 4.0 er det vanskelig å si noe om hvor god denne telefonen faktisk blir.

Akkurat det skal vi komme tilbake til når den er oppgradert.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.