TESTER

Test: null

Test: Sony Xperia Acro S

Sony Xperia Acro S er en sprek og vanntett telefon. Vi kjørte den i vaskemaskinen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. aug. 2012 - 19:58
Vis mer
Høydepunkter

Vanntett, god ytelse, super skjerm, alt av teknologi, ser ikke verst ut

Ulemper

Batteriet kunne vært kraftigere, har ingen kryptering av minnet, ikke automatisk lysjustering på skjermen

Veldig kort sagt

Sony Xperia Acro S er en genistrek av en telefon. Om du vil kan du ta bilder under vann, eller sende SMS mens du bader. Og den ser attpåtil bra ut.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og video tatt med Acro SAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Vanntette telefoner er noe vi er vant til at er enten stort, stygt, svakt spesifisert eller alt på samme tid. Sony Xperia Acro S er ingen av delene.

Her snakker vi om en telefon som har en av markedets skarpeste skjermer, kraftig maskinvare, det som trengs av tekniske finesser og et utseende som neppe skremmer noen.

I praksis er dette en vanntett utgave av Sony Xperia S, med noen oppgraderinger. Acro S er bare marginalt større.

Tåler mer enn de fleste

Den er IP57-spesifisert, slik at den tåler å ligge en meter under vann i en halvtime, og motstår inntrenging av støv. Altså en telefon som egner seg bra til fuktige joggeturer, våte teltturer eller en tur på stranda. For å nevne noe.

Vi har dusjet med telefonen, vi har vasket den sammen med klesvasken og badet den i sølepytter. Den besto med glans.

Se video fra da vi vasket Acro S i vaskemaskinen

Det betyr ikke at det ikke går an å ødelegge den. For det første er den ikke laget for å tåle juling. Du må altså fortsatt være forsiktig med den.

Skalk lukene

Du må også være veldig nøye med å skalke lukene foran laderinngang, minnekortspor og andre innganger. Er en av disse åpne vil det komme vann inn i telefonen.

Foruten at den er vanntett liker vi spesielt godt at skjermen er sylskarp. Med oppløsningen 720 x 1280 piksler fordelt utover 4,3 tommer er den skarpere enn skjermen til iPhone 4S

Prosessoren er ikke det siste og kraftigste, men byr på mer enn nok kraft til spill og andre krevende oppgaver. I tillegg har den et bra kamera.

Her har vi altså en vinner for deg som stadig er uheldig, eller som bor et sted det regner mye. 

Det vi har å klage på er at vi opplever at vi stort sett må lade daglig. Vi syns også det er litt mye mas forhåndsinstallert på startskjermen, og at tastaturet er litt smått. Men de to siste tingene rydder du uansett opp i på noen få strakser.

Det som er verre er at telefonen ikke støtter kryptering av enhetsminnet - noe mange bedrifter krever for at du skal koble telefonen opp mot jobben. Det er heller ikke noe automatisk justering av lysstyrken på skjermen.

Du får mye for samme pris

Telefonen koster i skrivende stund 4000 kroner. For dette beløpet - eller mindre - får du en rekke interessante alternativer:

Sony Xperia S: Xperia S er mer eller mindre samme telefon, men har ikke minnekortstøtte. Den har imidlertid samme skjerm og maskinvare som Acro S, og de samme tekniske spesifikasjonene. Men faller du på sjøen med denne telefonen må du regne med å kjøpe ny. Prisen er 500 kroner lavere enn for Acro S.

LES MER: Test av Sony Xperia S 

LG Optimus 4X HD: LGs Optimus 4X HD koster et par hundrelapper mindre enn Acro S, og har en HD-skjerm på 4,7 tommer. Den har også firekjerneprosessor og ellers det du trenger av teknologi. Den kjører også Android 4.0, og har det vi syns er en av markedets beste Android-menyer.

LES MER: Test av LG Optimus 4X HD

Sony Xperia Go: Dersom det bare er en vanntett telefon du skal ha, får du Xperia Go for 2300 kroner. Den måler seg ikke med Acro S når det kommer til spesifikasjoner, men denne Android-telefonen har likevel det meste du trenger.

LES MER: Sony lanserer Xperia Go

HTC One S: HTC One S er en svært sprek telefon til omtrent same pris som Acro S. Den er ikke vanntett, men har alt du trenger av teknologi. Den er tynn og lett, og har keramisk deksel. Vær klar over at skjermen ikke har i nærhten av like høy oppløsning som Acro S sin.

LES MER: Test av HTC One S

Samsung Galaxy Note: Om du er på leit etter en spesiell telefon får du giganten Galaxy Note med 5,3 tommers skjerm for en hundrelapp eller to mindre enn du må ut med for en Acro S.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Note

Når dette er sagt: Ingen av dem stiller med kombinasjonen sprek maskinvare, sylskarp skjerm, pen utforming og vanntett deksel. Derfor har vi ingen problemer med å anbefale Sony Xperia Acro S.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.