TESTER

Test: null

Test: Sony Tablet P

Sony Tablet P er et prakteksempel på et produkt som burde vært skrotet lenge før det gikk til produksjon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. mars 2012 - 17:59
Vis mer
Høydepunkter

En god idé. To skjermer funker bra på det knippet apper som er laget for dette.

Ulemper

To skjermer gir jevnt over en bruksopplevelse som i beste fall kan kalles tungvint. Stort gap mellom skjermene. Dårlig egnet til video, svakt batteri, dårlig kamera. Dårlig gjennomført. Altfor dyr.

Veldig kort sagt

Vi klarer ikke å komme på noen vi vil anbefale å kjøpe Sony Tablet P. Dette er upraktisk, labert og dyrt.

GÅ DIREKTE TIL:Hele testenYtelsestesterKamerabilderSpesifikasjonslisteKonklusjon

Sony Tablet P er Sonys andre nettbrett. Dette er et Android-brett med noe så spesielt som foldedesign og to skjermer. 

En interessant idé, da det gjør det mulig å slå sammen tableten og putte den i lomma. 

Dessverre er det også en idé som burde ha blitt stoppet lenge før den gikk i produksjon.

To gode skjermer på 5,5 tommer med en oppløsning på 1024 x 480 piksler hver er forsåvidt mer enn nok til å vise stort innhold. Innholdet kan strekkes ut slik at det vises over begge skjermene. 

Det store gapet

Men det er et gap på ni millimeter mellom skjermene. Å surfe på nettet blir dermed en merkelig opplevelse. Det oppfattes som om det ligger noe over skjermen slik at innholdet skjules av mellomrommet. Forvirrende, syns vi.

Skjermløsningen blir etterhver ganske påtrengede, spesielt om du skal se video på internett. Da må du krympe siden slik at videoen bare vises på en av skjermene. Alternativt kan du se videoene i full skjerm over to skjermer - noe som mildt sagt ikke er noen god opplevelse.

Apper som er tilpasset bruk på to skjermer er forsvinnende få.

Når du installerer apper som er laget for én skjerm (altså så godt som alle apper som finnes til Android) kan du velge om du vil vise dem på én skjerm, eller strekke dem utover begge. Dette ser ikke bra ut. Og viser du dem på én skjerm kan du vel i grunnen like gjerne bruke en mobiltelefon.

Vi skulle gjerne sett at det var mulig å kjøre to apper samtidig, men det går altså ikke.

Slapp byggekvalitet

Vi klarer også veldig lett å styre vår begeistring for byggekvaltieten. Det er plastdeksler på begge halvdeler av Tablet P, og det ene har en tendens til å løsne når vi håndterer enheten.

Tablet P har en vanlig USB-tilkobling. Likevel har Sony foretrukket å utstyre tableten med en spesiallader. Denne er i tillegg utformet omtrent som en PC-lader, slik at den passer dårlig i en lomme.

Du bør være forberedt på å alltid ha med laderen, for batteritiden er ikke noe å skryte av.

Sony har ellers tatt seg bryet med å utstyre Tablet P med et dårlig kamera. Lagringsminnet er stusselige 4 GB, men det følger i det minste med et ekstra minnekort på 2 GB.

Joda - de appene som er laget for to skjermer fungerer bra. Du kan spille PlayStation-spill på Tablet P. Men dette er definitivt ikke gode nok grunner til å kjøpe denne tableten.

Dyr

Spesielt ikke når vi også tar prisen i betraktning: 5000 kroner. Virkelig, Sony? 5000 kroner for en så lite brukervennlig sak med fjorårets maskinvare, lite minne, svakt batteri og shabby byggekvalitet?

Skal du kjøpe en tablet i dag bør du vurdere Samsung Galaxy Tab 7.7 om du vil ha en liten, lett og portabel tablet. Skjermen er i ett stykke og har fantastisk god kvalitet. Den koster 4300 kroner og byr på mer minne, mer batteri, bedre kamera, og en bruksopplevelse som langt overgår Tablet P.

Om du vil ha en iPad koster iPad 2 med 16 GB minne og 3G 4000 kroner. For ikke å glemme nye iPad, som koster mindre enn Tablet P for 16 GB med 3G

Vil du ha et nettbrett fra Sony vil vi heller anbefale at du ser på den langt hyggeligere storebroren, Tablet S.

Når vi setter karakterer spør vi oss alltid om vi kan anbefale produktet til noen. Hadde prisen vært et par-tre tusen lavere kunne vi kanskje anbefalt den som en kul gadget. Men til denne prisen kan vi ikke råde noen til å gå til innkjøp av Tablet P.

Vårt råd er derfor enkelt: Bruk pengene dine på noe annet.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.