TESTER

Test: null

Test: Sony Ericsson U10i Aino

U10i Aino er et friskt pust fra Sony Ericsson, men den har sine svakheter.

28. okt. 2009 - 13:46

Sony Ericsson U10i

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 104 x 50 x 15,5 mm, 134 g
Skjerm: 240 x 432 piksler, 3 tommer
Operativsystem: Sony Ericssons eget

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900
3G 850/900/1900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/2 Mbps
Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.0 med A2DP
GPS:
Ja
DLNA:
 Ja

Minne: 55 MB
Minnekort: Micro-SD opptil 32 GB
USB: 2.0, proprietær plugg
Medieutgang: Ingen
FM-radio: Ja, med RDS

Kamera: 8,1 mpx, 3264 x 2448
Videoopptak: VGA i 30 fps

Batteri: 1000 mAh - Tale: 8,5 timer - Hviletid: 12,5 døgn

Høydepunkter

Designmessig et friskt pust fra Sony Ericsson. Den har en 3 tommers skjerm og et kamera med 8,1 megapiksler. Det følger med minnekort på 8 GB.

Skuffelser

Mediespilleren skulle vært bedre integrert i telefonen. Telefonen skulle vært enklere å bruke, også i lukket tilstand.

Veldig kort sagt

Aion U10i er et steg i riktig retning for Sony Ericsson. De har begynt å støtte MicroSD-minnekort, gått over til større skjermer og gått vekk fra å ha enten godt kamera eller god musikkspiller. Her får du begge deler, men vi skulle gjerne sett at alt var litt enklere å bruke. Multimedia er nøkkelordet, resten har vi sett før.

Konklusjon

Sony Ericsson U10i Aino er produsentens første modell med widescreen og berøringsfølsom skjerm. Dette er en uvanlig (og velkommen) retning å gå for Sony Ericsson, som har vært litt konservative i sin design av mobiltelefoner. Med Aino og kommende modeller later det til at Sony Ericsson endelig har begynt å tenke litt nytt.

Skjermen har en størrelse på 3 tommer, er berøringsfølsom og reagerer godt, men kan kun brukes når telefonen er i lukket tilstand. Dersom du skyver opp telefonen får du frem tastaturet og du kan da kun bruke valgtastene til å navigere.

I sammenskjøvet tilstand fungerer telefonen som en mediespiller. Du får presentert en meny som består av fem ikoner som dekker foto, video og lyd. De store ikonene gir en selvforklarende bruk av spilleren. Spilleren lar deg ta og se bilder og video og høre på musikk fra bibliotek eller radio.

Bra Kamera

Telefonen har et 8,1 megapiksel kamera med autofokus og LED-blits. Kameraet har smilelukker og ansiktsgjenkjenning. Bildekvaliteten er bra, og i godt utendørslys blir bildene veldig skarpe. Innendørsbilder blir også greie, men ikke alltid like skarpe.

Videokvaliteten er heller ikke så altfor verst. Aino filmer 30 bilder per sekund, som er nok til at snuttene ikke hakker. Unntaket er når du beveger telefonen for fort mens du filmer, men dette er noe som gjelder de fleste mobiltelefoner, og ikke noe enestående for Aino.

Telefonen har fått 3.0-versjonen av Walkman-programvaren. Lyden er meget behagelig og klar og sammen med et grundig musikkbibliotek med menyer inspirert av de du finner i PSP og Playstation 3 får vi en positiv musikkopplevelse.

Menysystemet er ganske rett frem og enkelt å bruke. Foruten menyer hentet fra Playstation noen steder, er det ingen store endringer fra tidligere Sony Ericsson-modeller annet enn noen nye tjenester og ny grafikk. Vi savner valgtaster på fremsiden av telefonen som lar oss bruke de fleste av telefonens funksjoner uten å måtte skyve ned tastaturet.

Mediespiller

U10i Aino har også fått en egen, litt adskilt mediespiller, som styres rett på skjermen. Alt annet på telefonen må styres via valgtastene på tastaturet. I tillegg til denne adskilte mediespilleren har du også tilgang til mediedelen via telefonmenyen. De samme funksjonene har forskjellige grensesnitt i forhold til hvilken vei du går inn, dette føler vi er litt overflødig, og gjør at ting og tang føles litt unødvendig komplisert.

Telefonen kan også brukes i forbindelse med jobb da den har støtte for Exchange og en enkel og grei kalender.

Nettleseren på denne telefonen er ikke fullt så bra. Den viser veldig små deler av en nettside om gangen og vil sannsynligvis ikke bli mye brukt. Her er det bare å skaffe seg Opera Mini først som sist.

Batterilevetiden er ikke veldig imponerende dersom du bruker telefonen en del. Vi opplevde at batteriet varte omtrent et døgn før vi måtte plugge i laderen.

Med stor skjerm, bra kamera og Walkman-funksjonalitet i en og samme pakke greier Sony Ericsson fint å forsvare prisen på ca 3500 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.