Test: Sony Ericsson U100i Yari

U100i Yari gir deg mye telefon for lite penger.

Yari har en egen spillmeny.
Det følger med mange morsomme spill.
Tastene på toppen brukes til spill.
Nettleseren fungerer greit.
Yari har GPS-navigasjon.
Musikkspilleren kan "skinnes".
Det er ikke minijack på Yari.
Tastaturet er dårlig markert.
Hovedmenyen til Yari.
Yari har Facebook-widget.
Du kan se meldinger som tråder.
Du har også vanlig innboks.
Kontaktlisten er av de bedre.
Baksiden på Yari.
Yari har et noe spesielt tastatur.
Sony Ericsson Yari har store funksjonstaster.
Yari har Fastport, og ikke standard USB eller minijack.
SD-kort settes inn på siden av telefonen.
Kameraet tar bilder i 5 megapikslers oppløsning.
Det er egne spilltaster på toppen av telefonen.
Vi liker ikke dette tastaturet spesielt godt.
Hovedmenyen kan vises i tre forskjellige stiler.
Yari har en grei nettleser.
Yari har også en egen Youtube-klient.
Yari gir deg Walkman-følelsen i musikkspilleren.

U100i Yari gir deg mye telefon for lite penger.

Høydepunkter

Innebygget GPS, super-3G og en god musikkspiller.

Skuffelser

Vi liker ikke tastaturet, og savner 3,5 mm minijack.

Veldig kort sagt

Dette er en god telefon for deg som vil ha en allrounder som har super-3G og GPS, og som samtidig er en god musikktelefon. Du må imidlertid pålage deg å kjøpe overgang til 3,5 mm minijack da Sony Ericsson har valgt sin egen standardplugg til lyd, lading og dataoverføring. Tastaturet er ikke det beste vi har prøvd, men alt i alt er dette en god telefon.

Konklusjon

Sony Ericsson Yari er en telefon rettet mot deg som vil spille på telefonen. Men noen voldsom spillmaskin er det ikke snakk om. Telefonen kjører vanlige Java-spill, slik de fleste andre telefoner også kan.

Yari har imidlertid fått to spilltaster over skjermen, en egen spillmeny og en rekke medfølgende spill. Du kan styre enkelte spill med kameraet på telefonen og ved å bevege på den.

Yari er en god underholdningstelefon med en god musikkspiller, en Youtube-avspiller, en grei nettleser og en rimelig skarp skjerm. Du kan også ta bilder i fem megapikslers oppløsning og filme med Yari. Kvaliteten på bilder og video blir helt OK, men vi savner skikkelig blits.

Vi syns telefonen er enkel å bruke med et lettfattelig menysystem, god lyd under samtaler og god batterilevetid. Yari er en god SMS-telefon med støtte for visning av meldingshistorikk med kontaktene dine.

Det er også bra at Sony Ericsson har utstyrt telefonen med super-3G som sørger for raske internetthastigheter. GPS og navigasjonsprogramvare er også på plass slik at du kan bruke Yari til å finne frem. I tillegg er det støtte for e-post og Exchange.

Yari er laget for det meste i plast, men den føles solid og god å bruke.

Vi er imidlertid ikke begeistret for tastene. De er dårlig markerte og vi strever litt med å la være å trykke feil. Dette er til syvende og sist en smakssak, men bra er det ikke.

At Sony Ericsson tviholder på sin sære tilkobling Fastport liker vi heller ikke. Vi syns denne telefonen burde ha utgang for 3,5 mm minijack slik at vi slapp å kjøpe en overgang for å bruke egne hodesett.

Helhetsinntrykket er likevel at Sony Ericsson har laget en god telefon for deg som vil ha underholdning på farten. Er det musikk og spill i en bra allrounder du er på jakt etter, bør du ta en nærmere titt på U100i Yari.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå