TESTER

Test: null

Test: Smarte iPad-deksler fra Targus

Disse dekslene gir iPad-en din ekstra beskyttelse, og fungerer som stativer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. mai 2012 - 11:53
Høydepunkter

To beskyttende skall til iPad. Fungerer også som stativ.

Ulemper

Et par svakheter ved utformingen på begge modellene.

Veldig kort sagt

En "nye iPad" koster inntil 6400 kroner. For 300 ekstra kan du gi den beskyttelsen noe såpass dyrt fortjener. Vi har sett på to deksler fra Targus, som har hver sin lille svakhet.Targus VuScape er den enkleste modellen.

Test av Targus VuScape og VersaVu

Targus er en produsent av diverse tilbehør til PC-er, mobiler og nettbrett, og har gjort det spesielt bra med sine PC-vesker. Nå har de lansert en serie med nye iPad-etuier som skal hjelpe deg med å ta vare på brettet ditt.

I praksis er dette egentlig mer som deksler enn det er etuier. Baksiden er nemlig laget i hardplast, slik at det skal en del til for å skade iPad-en din. De er videre laget for nye iPad, men vi har brukt dem med iPad 2, som passer som hånd i haske.

I tillegg fungerer de som stativer for nettbrettet.

Targus har lånt oss to modeller: Den enkle VuScape, og den mer avanserte VersaVu. Begge er laget i samme materialer, og har i utgangspunktet de samme funksjonene. De finnes i fargene sort, rosa, grå, blå og grafittgrå, og mens den sorte er laget i skinnimitasjon er de øvrige laget i vevet tekstil. Det er også plass til å feste en pekepenn på utsiden dersom du bruker dette.

LES OGSÅ: Test av Targus laserpenn til iPad

Innsiden er dekket i grått stoff, noe som blant annet sørger for at iPad-en ikke ligger og gnager mot rusk som eventuelt kommer seg inn. 

Begge modellene holder nettbrettet på plass i en hardplastholder, og har et lokk du legger over skjermen når du ikke bruker iPad-en. Det er magneter i lokket, slik at iPad-en vet når du legger lokket over skjermen, og dermed går i hvilemodus.

Begge har utskjæringer til tastene, tilkoblinger, høyttaler og kamera.VersaVu er et kombinert stativ og etui til iPad.

VersaVu

VersaVu er den mest avanserte av de to. Denne fungerer som et stativ som gjør at du kan holde iPaden i alle retninger. 

Når du åpner lokket finner du tre spor i dette. Tanken er at du vipper dette under iPad-en, og plasserer den i ett av dem. Da står den støtt på bordet, slik at du kan skrive, surfe, se film eller annet. Heller ikke så dumt om du skal bruke iPad-en til videosamtaler.

Dette er i tillegg smart dersom du bruker iPad-en din som ekstra PC-skjerm.

LES HVORDAN: Slik bruker du iPad som PC-skjerm

Vi er likevel ikke helt overbeviste. I de to innerste sporene står brettet støtt, men i det ytterste har iPad-en en tendes til å glippe, og gli fremover. Irriterende.

Til gjengjeld føles VersaVu helt klart som den som beskytter best. Den er tjukk og godt polstret, og har en strikk du kan sikre lokket med under transport.VuScape er en enklere modell, med mulighet for å brukes som stativ.

VuScape

VuScape er den enkleste av de to modellene. Den har et lokk med ett ledd, slik at du kan ha iPad-en stående på høykant, eller i en slak vinkel.

Den føles ikke like polstret som VersaVu-modellen, men heller ikke spesielt skrøpelig. Baksiden er hardplast, og lokket er rimelig tjukt. 

Vi skal klage aldri så lite på denne også: Lokket lar seg ikke legge flatt på baksiden. Om du vil holde iPad-en mens du bruker den må du altså passe på å holde lokket på plass samtidig.

Utover dette gjør det en god jobb. Lokket holder seg på plass under transport. Vi føler at iPad-en er godt beskyttet her.

Oppsummert

Begge produktene er ganske lure investeringer om du vil ta ekstra godt vare på nettbrettet ditt. Har du handlet deg siste generasjon iPad kan det være lurt å beskytte investeringen så den ikke blir stygg. Et slikt etui kan også gi brettet en ekstra sjanse om du mister det i bakken. 

Som nevnt har vi testet dem med iPad 2, men vær oppmerksom på at de ikke er laget for denne modellen, selv om de fysisk passer. Nye iPad er litt tjukkere enn iPad 2, noe som gjør at magnetene som forteller brettet at lokket er lagt over skjermen ligger en tanke over skjermen. Det fører til at skjermen kan aktiveres selv om lokket er plassert over. Dette skal ikke være et problem på nye iPad.

Selv om begge produktene har et par svakheter har vi ingen problemer med å anbefale Targus' nye iPad-etuier. De koster nemlig ikke all verden.

VersaVu koster fra 300 kroner, mens VuScape koster 350 kroner ifølge Prisjakt.no. Til sammenlignig koster Apples egne iPad Smart Cover, som ikke beskytter baksiden, fra 280 kroner.

LES OGSÅ:

Slik måler nye iPad seg mot Android-brettene

Nå får du Spotify til iPad

Her er Wimp i iPad-størrelse

Slik bruker du iPad som PC-skjerm 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.