TESTER

Test: null

Test: Samsung Wave 3

Samsung Wave 3 er den beste Bada-telefonen vi har testet til nå.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. feb. 2012 - 08:00
Høydepunkter

God skjerm, flott design, forbedret operativsystem, bra kamera, god batterilevetid

Ulemper

Få tilgjengelige apper, noen irritasjonsmomenter i menyene

Veldig kort sagt

Samsung Wave 3 er en rimelig priset telefon som er god på veldig mye, og som i våre øyne ser riktig så pen ut. Den er god på det grunnleggende, men kanskje ikke det beste alternativet for deg som har blitt avhengig av apper.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoHele spesifikasjonslisten

 

Konklusjon

Samsung Wave 3 er den tredje toppmodellen i serien av Bada-telefoner. Bada er altså operativsystemet til telefonen, og er utviklet ene og alene av Samsung. 

Wave 3 er den første telefonen som kommer med den nyeste versjon 2.0 av Bada, og vi er positivt overrasket over hvor bra dette har blitt. Borte er de største irritasjonene vi hadde med tidligere Bada-telefoner, og det du får her er en telefon som er enkel og grei å bruke og som har de funksjonene du forventer å finne i en moderne smarttelefon.

For å være veldig subjektive skal vi også skryte av at Wave 3 ser bra ut. Den har deksel i metall, som strekker seg i ett stykke fra skjermens kant og hele veien rundt. 

Dette gir telefonen en anelse eksklusiv følelse, og gjør at den føles bra bygget.

Skjermen, Samsungs egneutviklede Super-AMOLED, ser også bra ut, og gir deg et skarpt og livlig bilde med gode kontraster og god lysstyrke.

Vi liker også kameraet godt. Bildekvaliteten er jevnt over god, så dette er en telefon vi gjerne knipser i vei med.

Det grunnleggende er på plass. Det er god lyd under samtaler, og batteriet holder forholdsvis lenge mellom ladingene.

Wave 3 har også gode forutsetninger som underholdningsmobil, men kjøp for all del et minnekort i tillegg dersom du vil bruke den som musikk- eller videospiller.

Det meste er altså på stell, og er du ute etter en god telefon som kan brukes til mer enn bare ringing og tekstmeldinger får du en strålende pakke her.

Vi skal likevel advare mot det skrale utvalget apper. Du kan glemme Spotify, Wimp, Dropbox, Matprat og andre apper du kanskje har blitt vant til å ha tilgjengelig på andre smarttelefoner.

Telefonen har dessuten en tendens til å være treg av og til, og det er fortsatt ett og annet som vi ikke syns er spesielt smidig løst i operativsystemet.

Men alt i alt er dette en god telefon for deg som er mest opptatt av å ha grei trykkskjermtelefon med god skjerm og god design til en flott pris.

Vær imidlertid oppmerksom på alternativene, som er mange og gode:

Samsung Galaxy S Plus har Android og lik skjerm som Wave 3. Den er riktignok laget i plast, men har til gjengjeld et vanvittig mye større utvalg apper.

Om prisen er viktig er Huawei Honor er særdeles god kjøp. Denne telefonen har like stor skjerm, vel så kraftig prosessor, og siden den kjører Android finnes det mange apper. Prisen er også lav.

Hvis du vil ha en telefon med godt kamera, stor skjerm og Android er Sony Ericsson Xperia Arc S fortsatt et av de beste kjøpene du kan gjøre.

Men om du har vurdert alternativene, og det er Wave 3 som frister mest skal vi ikke fraråde deg å kjøpe den.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.