TESTER

Test: null

Test: Samsung GT-C3060

Samsung GT-C3060 er en fantastisk telefon for deg som vil ha det enkelt og billig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. nov. 2009 - 16:07
Vis mer
Høydepunkter

Veldig høy og klar lyd i høyttaleren, store taster.

Skuffelser

I praksis ubrukelig nettleser.

Veldig kort sagt

Samsung C3050 er en knallgod telefon for deg som først og fremst ringer og sender meldinger. At den har FM-radio og kamera trekker heller ikke ned. Bluetooth-støtte sørger for at du kan bruke trådløst hodesett. Du kan imidlertid ikke bruke den til musikk, og nettleseren kan kun brukes til de aller enkleste nettsidene.

Test av Samsung C3050

Samsung er en produsent som har mange billige mobiler i porteføljen. C3060 er en slik, som er rettet mot deg som bare trenger en helt enkel telefon å ringe og sende meldinger med. Telefonen har i tillegg nyttige funksjoner som FM-radio og Bluetooth.

Store taster

Noe av det første som slår oss med C3060 er de store tastene. Disse er godt adskilte, og er gode å skrive på. Tastene har også store tall og er godt lyst opp slik at de er enkle å lese. Har du store fingre, ser litt dårlig, eller begge deler, kan C3060 være et av de bedre valgene.

Startskjermen på telefonen er enkel og oversiktlig. Du får se dato og klokkeslett og snarveier til kontakter og egendefinerte snarveier. Det er i tillegg en snarveistast på høyre side av telefonen hvor du kan legge inn inntil 12 kontakter.

Enkel meny

Hovedmenyen er oversiktlig, og har bare fem valg i en liste. Disse er telefonbok, meldinger, kamera, innstillinger og programmer. Undermenyene er også listebaserte, og det hele har stor skrift slik at det er enkelt å lese.

Skjermen er ikke av de beste på markedet, men den har god oppløsning og er lyssterk, slik at den er lett å lese på.

God til SMS

Å skrive SMS på C3060 er enkelt og greit. Tastene har god respons, og det er ikke noe tregheter eller annet plagsomt under skriving. Du kan skrive både med og uten ordliste som foreslår ord automatisk.

Svært god lyd

Noe av det viktigste på en telefon som C3060 er talekvaliteten. Vi opplever denne som meget god. Det er høy og tydelig  lyd i høyttaleren, faktisk så høy at de rundt oss enkelt kan høre hva som blir sagt.

Vi syns det er litt lav lyd når vi bruker det medfølgende håndfrisettet. C3060 kan også brukes som høyttalertelefon, men lydstyrken er nok litt for lav til at du kan legge telefonen fra deg på bordet og snakke mens du gjør andre ting.

Batteritiden er oppgitt til ni timer tale eller 18 døgn hviletid. Det er altså snakk om en telefon du ikke trenger å lade så altfor ofte.

En del ekstrafunksjoner

Utover dette har telefonen støtte for Bluetooth-håndfri, slik at du kan ha trådløs håndfri på telefonen.

Av ekstrafunksjoner kan vi trekke frem SOS-funksjonen. Telefonen har en egen SOS-tast på siden som du kan programmere til å ringe opp ett eller flere bestemte numre når du trykker den inn. I tillegg har telefonen SOS-meldinger. Det vil si at du kan sende en melding som forteller at du på en eller annen måte er i nød til en eller flere forhåndsbestemte mottakere ved å trykke fire ganger på volumtasten.

Dersom mottakeren ringer opp vil telefonen automatisk besvare anropet, slik at den som ringer kan høre hva som foregår.

Har kamera

Videre har C3060 et 1,3 megapikslers kamera. Dette fungerer greit til å ta bilder med, og kan også ta opp video. Kvaliteten blir så som så, og det er ikke noe fotolys eller autofokus på kameraet. Med prisen på telefonen i bakhodet er dette likevel mer enn bra nok. Du kan se eksempler under.

Den innebygde FM-radioen har godt signalmottak, og har klar og fin lyd. Vi har bare fått testet den midt i Bergen, så hvordan mottaket er i mer grisgrendte strøk kan vi ikke si noe om.

Basal nettleser

Telefonen har ellers en nettleser. Du kan i praksis bare lese WAP-sider, så her er det bare å installere Opera Mini. Det vil si, det er ikke bare bare, for vi måtte finne frem lettversjonen av Opera Mini 3 for å få det installert. Surfeopplevelsen kan vi beskrive som dårlig, så ikke forvent å bruke denne telefonen til å komme deg på nett.

Konklusjon

Alt i alt kan vi si at Samsung har satt sammen et godt produkt for målgruppen som bare vil ha en enkel telefon, og som ikke er opptatt av så mye mer enn samtaler og meldinger. C3060 kan være et godt valg for eldre og barn, og for deg som ikke vil bruke så mye penger på telefon.

Prisen er i skrivende stund et sted mellom 800 og 900 kroner, så med god samtalekvalitet, god meldingsfunksjon, støtte for Bluetooth, FM-radio, kamera og store og gode taster er det ingen tvil om at C3060 er et godt kjøp for målgruppen.

Denne kan vi trygt anbefale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.