TESTER

Test: null

TEST: Samsung Galaxy Xcover 2

Samsung Galaxy Xcover 2 er telefonen du kan vaske i vaskemaskinen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. apr. 2013 - 13:28
Vis mer
Kort oppsummert

Samsung Galaxy Xcover 2 er en røff, vanntett Android-telefon som fungerer bra til mye. Prisen er ikke så verst, så da er det kanskje ingen katastrofe at telefonen ikke klarer å utmerke seg spesielt på noen punkter.

GÅ TIL:Hele testenAlle spesifikasjoner

Konklusjon

Galaxy Xcover 2 er Samsungs andre modell i deres Xcover-serie bestående av mobiler laget for litt røff bruk. Selv markedsfører de den under slagordet «Use it like you hate it». Lista er altså lagt høyt.

Denne telefonen er IP67-spesifisert. Det betyr at den er helt beskyttet mot støvinntrenging, og at den kan ligge én meter under vann i minst 30 minutter uten å ta skade av det.

Telefonen er dermed polstret hele veien rundt, og har gummiluker foran lydutgangen og USB-tilkoblingen. For at telefonen faktisk skal være tett må disse være lukket.

Samsung gir imidlertid ingen lovnader om at telefonen skal tåle juling. Det er altså ikke sikkert at den vil overleve annen ytre påvirkning. Men Galaxy Xcover 2 vil uansett egne seg fint til bruk i skog og mark, på stranda og andre steder hvor det er mye rusk og fuktighet.

Tok en runde i vaskemaskinen

For å sette den på en skikkelig test puttet vi den like greit i vaskemaskinen. Og den besto prøven med glans.

SE VIDEO AV VASKEMASKINTESTEN PÅ NESTE SIDE

Utover dette er Galaxy XCover 2 på alle måter en ganske ordinær Android-telefon. Den har en fire tommers skjerm med 480 x 800 pikslers oppløsning, en tokjerneprosessor og de fleste tekniske spesifikasjonene du kan forvente deg av en moderne, lavt priset telefon.

Kameraet har egen utløsertast, noe som gjør det praktisk mulig å ta bilder under vann. Oppløsningen er fem megapiksler, og bildene blir slett ikke verst.

Telefonen egner seg også bra til musikk og video. Det er rimelig god lyd i hodesettutgangen.

Den mangler NFC, og har ikke støtte for 4G, men til rett over 2000 kroner er dette ikke noe vi forventer.

Alt i alt en helt greit spesifisert telefon som er enkel og grei å bruke.

Svakheter

Det som trekker ned er at telefonen er ganske treg i bruk. Å åpnekameraet, gå tilbake til startskjermen og mange andre operasjoner går sent.

Samsung har dessuten utstyrt Galaxy Xcover 2 med lite lagringsminne. Det er for så vidt ikke katastrofe, da telefonen har minnekortstøtte. Men du har rett over 1 GB tilgjengelig til apper, og det skal ikke installasjon av mer enn et par store apper til før minnet er fullt. Disse kan ikke flyttes til minnekortet.

Selv om skjermen fungerer bra i mange situasjoner, er den utsatt for lysrefleksjoner i sollys. Det kan gjøre den vanskelig å lese.

Alternativer

Det finnes flere alternativer til Xcover 2 dersom du er ute etter en vanntett telefon.

Sony Xperia Acro S: Acro S har 4,3 tommers skjerm med HD-oppløsning, og noe sterkere maskinvare enn Xcover. Den ser mer ut som en "vanlig telefon". Her får du bra kamera og ikke minst mye mer minneplass. Koster fra 2700 kroner.

LES MER: Test av Sony Xperia Acro S

Sony Xperia V: Xperia V har kraftig prosessor, dobbelt så mye lagringsminne og støtte for 4G. Den er slank og har et "vanlig" utseende. Alt av aktuell teknologi er på plass. Men så koster den også over tusen kroner mer enn Xcover 2. Prisen starter på 3400 kroner.

LES MER: Test av Sony Xperia V 

Samsung Galaxy Xcover: Om det viktigste for deg er at telefonen er vanntett kan den forrige Xcover-modellen gjerne være et greit alternativ. Den har langt svakere maskinvare, men om du skal ha med deg en telefon i skauen fungerer den fint. Prisen er dessuten tusen kroner lavere, da den koster fra 1200 kroner i skrivende stund.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Xcover

Alt i alt er Galaxy Xcover 2 en telefon som egner seg bra for deg som vil ha med deg telefonen i all slags vær, og som ikke ønsker å punge ut ekstra for ekstra tekniske finesser. Den har dog noen litt kjedelige svakheter som gjør at den ikke fremstår som det beste kjøpet dersom du vil ha full pakke.

Les hele testen av Samsung Galaxy Xcover 2 på neste sideLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.