TESTER

Test: null

Test: Samsung Galaxy Tab 7.7

Samsung Galaxy Tab 7.7 er et av de lekreste nettbrettene vi noen gang har prøvd. Og sjekk den skjermen!

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. mars 2012 - 18:00
Vis mer
Høydepunkter

Fantastisk skjerm, liten og hendig, kan brukes som telefon. Kraftig maskinvare, som gjør at de viktigste oppgavene flyter silkeglatt.

Ulemper

Android 3.2 er tregt og hakkete til tider. Kameraet er labre saker.

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy Tab 7.7 er noe så kjekt som en liten og hendig tablet du også kan bruke som telefoner. Skjermen er helt klart den beste vi har prøvd på en tablet til nå, noe som gjør dette til en strålende tablet til surfing, underholdning og annet. Men vi skulle gjerne sett den med Android 4.0.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoSpesifikasjonsliste

 

Konklusjon

Om du er ute etter et nettbrett med hendig størrelse bør du definitivt ta en titt på Samsung Galaxy Tab 7.7.

Dette er noe så unikt som en tablet du også kan bruke som mobiltelefon. Og størrelsen er ikke verre enn at den får plass i innerlomma på jakka.

Fantastisk skjerm

Vi snakker her om en tablet med 7,7 tommers skjerm. Det er samme skjermtype som står i Samsung Galaxy S II, altså den strålende Super AMOLED Plus-skjermen. Her er oppløsningen 1280 x 800 piksler, noe som betyr at du kan se 720p HD-filmer i full oppløsning.

Skjermen har et utrolig godt sortnivå. Sorte felter er rett og slett helt sorte. Fargene er livlige, og kontrastene er gode. Dette er altså en skjerm som egner seg like bra til film og bilder som surfing og e-post.

Vi syns spesielt at surfing er en fornøyelse her. Oppløsningen er høy nok til at du slipper å zoome inn i de fleste sider. Det er støtte for Flash, og den håndterer vanlige nettsider like bra som den håndterer mobil- og tablettilpassede sider.

Galaxy Tab 7.7 er ikke mer enn 7,9 mm tykk, og er drøyt 13 cm bred. Du kan fint holde den med én hånd, akkurat som en mobiltelefon.

LES OGSÅ: Unboxing av Samsung Galaxy Tab 7.7

Bruk som mobiltelefon

Det er en egen høyttaler på toppen (eller siden, alt ettersom) som på telefonen din. Dermed kan du snakke i den som en telefon. Lydkvaliteten er god, og lydstyrken er høy.

Men selv om størrelsen er beskjeden i tabletsammenheng er den ganske så diger i mobiltelefonsammenheng. Det blir rett og slett litt ubehagelig å snakke i denne over lengre tid. For ikke å nevne at det ser litt teit ut å prate i den.

Maskinvaren under panseret er den samme som i Galaxy S II. Det betyr kort sagt at du har rask tokjerneprossessor og en kraftig grafikkprosessor. Galaxy Tab 7.7 drar de tyngste grafikkoppgavene lett som bare det.

Batteritiden er god. Det kan fort gå mange dager mellom hver gang du må lade - helt avhengig av bruk selvsagt.

Galaxy tab 7.7 leveres med 16 GB minne, men har også støtte for MicroSD-minnekort. Dermed kan du lett bygge ut minneplassen om det trengs.

Ellers får du all teknologien du forventer, som Wi-fi, super-3G, GPS og Bluetooth. Den har også kamera foran og bak.

Operativsystemet er Android 3.2, og Samsung har lagt sitt eget menysystem på toppen. Dette har noen smarte løsninger, som mulighet for å hente frem små programvinduer for telefon, notater og annet. 

Det vi ikke liker...

Samtidig skal vi plukke litt på det faktum at det er Android 3.2 her. Dette føles til tider tregt, og animasjoner oppleves ofte som hakkete. Det trekker ned helhetsinntrykket en del.

Samsung har allerede bekreftet at Galaxy Tab 7.7 får Android 4.0 i løpet av året, og vi håper i så fall at treghetene blir borte.

Plasseringen til skjermlås-tasten har vært en kilde til mye irritasjon under testperioden. Denne kommer vi stadig borti, slik at skjermen slår seg av.

Vi syns også at tableten er litt vel følsom for å rotere skjermbildet.

Kameraet er heller ikke akkurat noe å skrive hjem om. Vi er fortsatt ikke overbegeistret over at du må bruke en proprietær plugg for å lade og overføre data.

Hvorvidt prisen er for høy eller ei kan diskuteres, men faktum er at du til denne prisen får Galaxy Tab 10.1, eller Apple iPad 2

Om du vil ha en dings med diger skjerm, og som kan ringes med bør du vurdere Samsung Galaxy Note. Denne mobilen har 5,3 tommers skjerm, en penn du kan tegne på skjermen med og har samme skjermoppløsning som Galaxy Tab 7.7.

Det store bildet som tegner seg er likevel at dette er en usedvanlig god tablet som er trivelig å bruke. Vi har ingen problemer med å anbefale den til deg som vil ha en hendig sak med mange muligheter.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.