TESTER

Test: null

TEST: Samsung Galaxy Tab 3 8.0

Samsung Galaxy Tab 3 8.0 er lite nok til at du gjerne tar det med deg over alt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. sep. 2013 - 17:42
Vis mer
Kort oppsummert

Samsung Galaxy Tab 3 8.0 er et lite og greit nettbrett til en ganske hyggelig pris. Det har ingen store feil eller mangler. Men det fremstår som litt traust spesifisert, og du får mer for pengene om du heller ser på alternativene.

Konklusjon

Samsung har hatt grei suksess med sine Galaxy Tab-nettbrett. De har kanskje ikke vært de meste spennende alternativene på markedet, siden de har relativt lite spektakulære spesifikasjoner, men de er jevnt over trygge og gode valg.

I sommer lanserte de sin nyeste serie med Galaxy Tab-nettbrett, og Galaxy Tab 3 8.0 er ett av de nye produktene. 

Som navnet antyder er dette utstyrt med en åtte tommers skjerm, noe som gjør det spesielt hendig. Du holder det lett med én hånd, og det får plass i en stor bukselomme om du ønsker å ta det med deg. Prisen ligger i skrivende på 2000 - 2500 kroner, så Tab 3 8.0 er ikke blant de dyreste brettene på markedet.

Det kjører Android 4.2, og er utstyrt med Samsungs egne brukergrensesnitt som de putter på de aller fleste produktene sine. 

Det meste på plass

Du finner stort sett alt du kan forvente av et nytt nettbrett her, inkludert GPS, Bluetooth, kamera, minnekortstøtte og selvsagt Wi-Fi. Tab 3 8.0 kommer også i en versjon med LTE- og 3G-støtte, som vi ikke har testet.

Maskinvaren her er ikke spesielt ny eller rask, men en tokjerneprosessor på 1,5 GHz, 1,5 GB arbeidsminne og 16 GB lagringsminne gjør at brettet løser de fleste oppgaver greit.

Skjermens oppløsning på 1280 x 800 pikslers er ikke akkurat oppsiktsvekkende, men det er i alle fall høyere skjermoppløsning enn du får på iPad Mini. Skjermen fungerer fint til de tingene du typisk bruker et nettbrett til.

Vi liker at skjermen fyller en stor del av skjermens fremside, at det er lett, tynt og enkelt å ta med seg. Det fungerer også fint til video og musikk, og spill. Batteriet har ganske god brukstid, avhengig av bruk selvsagt.

Det er også positivt at brettet lades med en vanlig USB-plugg. Ingen proprietær løsning her, med andre ord.

Traust

Det er ikke noe veldig spesielt negativt å trekke frem. Samtidig er det ærlig talt heller ikke noe som stikker seg ut som veldig oppsiktsvekkende eller spesielt bra.

Galaxy Tab 3 8.0 fremstår dermed som et trygt og greit valg for deg som er ute etter et hendig nettbrett til en god pris. Akkurat dette gjør at det også er ganske mange alternativer å se på. Her er de mest aktuelle:

Asus Nexus 7 2. generasjon: Dette nettbrettet har vi ikke testet enda, men det er verdt å kjenne til det. Dette har siste utgave av Android, en skjerm med mye høyere oppløsning, og mye sterkere maskinvare generelt. Koster omtrent det samme som Tab 3 8.0.

LES MER: Nye Nexus 7 kan bestilles

Samsung Galaxy Note 8.0: Galaxy Note-serien består av nettbrett som er utstyrt med penn. Denne kan du bruke til å notere, tegne og annet. I bruk er Note 8.0 så godt som likt Tab 3 8.0, men det har sprekere prosessor. Går i skrivende stund for 3000 kroner. Dyrere, men har også flere bruksområder.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Note 8.0

Apple iPad Mini: iPad er og blir kongen på haugen når det kommer til økosystem. iPad Mini er en mindre variant av Apples populære nettbrett, med nesten like stor skjerm som Tab 3 8.0. Her er også byggematerialene mer eksklusive, men vær klar over at det ikke er noen mulighet for minneutvidelse. Koster det samme som Tab 3 8.0.

LES MER: Test av Apple iPad Mini (tu.no) 

Det kan også være greit å vite at forrige utgave av Nexus 7 med 32 GB nå selges for godt under 2000 kroner.

Greit, men ikke best

Alt i alt er Galaxy Tab 3 8.0 et nettbrett uten store feil, men litt trauste spesifikasjoner gjør at det ikke stikker seg ut. Om du liker designen, er glad i Samsung-produkter og vil ha noe i denne pris- og størrelsesklassen er dette et flott valg. 

Om du ikke har noen spesiell preferanse, vil vi likevel anbefale deg å sjekke ut spesielt Nexus 7 2. generasjon og Apple iPad Mini.

Les hele testen på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.