TESTER

Test: null

Test: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Samsungs nye titommer er et fint brett for deg som vil ha lav pris og Android. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. juli 2012 - 06:00

Spesifikasjoner

Type: Tablet
Størrelse: 175,3 x 256,6 x 9,7 mm, 587 g
Skjerm: 1280 x 800 piksler, 10,1 tommer
Operativsystem: Android 4.0.3 med TouchWiz

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/1700/2100 (Kun 3G-utgave)
Internett: Edge, HSPA+ 21,1/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 3.0
Navigasjon:
AGPS

Minne: 1024 MB RAM, 16 GB lagringsminne
Minnekort: Ja, Micro-SD
Prosessor: 2 x Cortex-A9 1 GHz
USB: 2.0, proprietær
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Nei

Kamera: 3 MP, fast fokus, geomerking
Videoopptak: 720p, 30FPS

Batteri: 7000 mAh.
Tale: maks 36 timer 3G, maks 70 timer GSM (kun 3G-utgave)
Hviletid: maks 83 døgn

Pris: Ca 2800 kr (Wi-Fi), ca 3500 kr (3G+Wi-Fi)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

Lav pris, stor skjerm, tokjerneprosessor, lett å bruke, Android 4.0

Ulemper

Noe lyssvak skjerm, ikke spesielt kraftig maskinvare, noe hakking må påberegnes

Veldig kort sagt

Samsungs oppfølger til Galaxy Tab 10.1 er en liten oppdatering. Men dersom du er ute etter et billig Android-brett kan dette være et smart kjøp.

Gå til:

Hele testen

Ytelsestester

Bilder tatt med kameraet

Full spesifikasjonsliste
 

Konklusjon

Samsung har brukt mye tid på å krangle med Apple i rettsaler verden rundt etter at de lanserte sine Galaxy Tab-nettbrett. Mye av grunnen er at Apple mener Galaxy Tab var rene kopier av deres egne iPad.

Galaxy Tab 2 10.1 må sees i lys av dette. Dette er nemlig mye det samme som forgjengeren, Galaxy Tab 10.1, med noen endringer i designen. Utover dette er ikke endringene veldig store.

Prisen har imidlertid falt, og for samme pris som tilsvarende iPad 2 får du her et nettbrett med Android 4.0 og 10,1 tommers skjerm. 

Smarte menyer

Det er mye vi liker. For eksempel at Samsung har gjort det mulig å kjøre enkelte widgeter på toppen av andre apper. Det betyr for eksempel at du kan se e-postinnboksen din samtidig som du surfer på nettet, eller kan ha oppe en kalkulator samtidig som du ser på priser på nettet.

Samsung har satt inn en 1 GHz tokjerneprosessor som trekker det meste av oppgaver i fint tempo. Vi opplever likevel litt hakking her og der, spesielt i menyene. Det er også tydelig at grafikkprosessoren ikke er blant de råeste, da de tyngste spillene ikke kjører spesielt jevnt.

Men maskinvaren her er kraftig nok til de fleste oppgaver, inkludert det som kanskje er den viktigste - surfing. Til dette fungerer Galaxy Tab 2 10.1 flott. 

Vi tipper også at mange vil sette pris på at det er mulig å ringe og sende SMS med dette brettet. Såfremt du kjøper versjonen med 3G, selvsagt.

Alt i alt er Galaxy Tab 2 10.1 et fint Android-brett, og med tanke på at prisen ikke er spesielt stiv er det lett å anbefale deg som trenger et greit surfebrett å se på dette alternativet.

Hard konkurranse

Men det går ikke å se vekk fra at du for samme pris får Apples iPad 2. Dette er riktignok utstyrt med svakere maskinvare, men til gjengjeld får du et nettbrett som fungerer minst like bra til surfing, og som har et hav av apper og tilbehør tilgjengelig.

Om det først og fremst er surfing du skal bruke brettet ditt til er det ikke så mange veldig tungtveiende grunner til heller å gå for Galaxy Tab 2 10.1.

Vær også oppmerksom på at det finnes en hel del andre gode alternativer med Android.

Det betyr ikke at Samsungs alternativ er dårlig. Her får du et flott brett til en fin pris, og det byr på mange muligheter Apples brett ikke gjør. 

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.