TESTER

Test: null

TEST: Samsung Galaxy S4 Mini

En litt stuttjukk og mye billigere Samsung Galaxy S4.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. sep. 2013 - 20:11
Vis mer
Kort oppsummert

Samsung Galaxy S4 Mini har svakere maskivare enn originalen, langt svakere skjerm, og et kamera som ikke er i nærheten. Men den byr på god batteritid og en fin brukeropplevelse til en pris som ikke er avskrekkende. Men du får mer for pengene i samme prisklasse.

Konklusjon

Samsung vet å melke produktseriene sine. Som i fjor slipper de en Mini-variant av flaggskipet. Og som i fjor er den bare en skygge av originalen.

Ikke at det er negativt, men for å gjøre det klart med en gang: Galaxy S4 Mini er langt i fra en mindre versjon av Galaxy S4.

LES OGSÅ:

Test av Samsung Galaxy S4

Test av Samsung Galaxy S4 Active

Test av Samsung Galaxy S4 Zoom 

Den er tjukkere, har relativt sett mer ramme rundt skjermen, og er en god del svakere utstyrt. Så veier Samsung også opp med å selge den for omtrent 1600 kroner mindre enn flaggskipet.

Mens originalen har fem tommers skjerm med full HD-oppløsning, har S4 Mini en 4,3 tommers skjerm med ganske lav oppløsning. Prosessoren har to kjerner på 1,7 GHz.

Ingen dårlig telefon

Det er kanskje urettferdig å måle en middelspesifisert telefon mot en toppmodell. Selv om den er svakere er den slett ikke dårlig.

For i skrivende stund 2800 kroner får du en telefon som takler de fleste oppgaver. Selv om skjermen er langt fra det skarpeste du får, fungerer den fint til apper, spill og surfing. Prosessoren er også sprek nok til det meste.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Den har også LTE-støtte, slik at du får de beste hastighetene i mobilnettet. 8 GB minne er lite plass, men S4 Mini veier til dels opp for dette med minnekortstøtte. 

Den kjører Android 4.2 med samme menysystem som storebror, om enn med noe færre funksjoner. Men Samsung har inkludert infrarød lysdiode slik at telefonen kan brukes som fjernkontroll til TV-en din. S4 Mini er jevnt over en god musikktelefon, takket være god lyd i lydutgangen.

God på det grunnleggende

Batteriet varer ganske lenge. Ved normal bruk i alle fall dagen gjennom, og gjerne neste dag også. Vi har ingenting å utsette på talekvalitet eller antenner heller.

Likevel: Vi er litt forundret over at Samsung ikke har valgt skarpere skjerm. Kameraet er også helt klart det svakeste i Galaxy S4-serien. 

Alternativer

Selv om 2800 kroner ikke plasserer S4 Mini blant de dyreste telefonen, er det en del alternativer du bør se på før du bestemmer deg:

Alle priser er hentet inn 14.09.2013.

HTC One Mini: One Mini har i våre øyne en mer tiltalende design, men også skarpere skjerm og et festligere kamera. Men den er noe større og tyngre. Prisen er også en god del høyere: rundt 3700 kroner.

LES MER: Test av HTC One Mini

ZTE Nubia Z5: Om du vil ha mye telefon for pengene er det ingen dum idé å legge i noen hundrelapper og gå for ZTE Nubia Z5. Denne har sprek design, flott skjerm og sterkere maskinvare. Koster fra 3600 kroner.

LES MER: Test av ZTE Nubia Z5

Samsung Galaxy S3: Galaxy S3 er kanskje ikke valget om du vil ha minst mulig telefon. Den er omtrent en centimeter bredere og lengre, men så er skjermen også 4,8 tommer og har HD-oppløsning. Maskinvaren under panseret er fortsatt sprek nok til det aller meste. Den fås med og uten LTE, og prisen er så godt som lik som S4 Mini.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S3

Google Nexus 4 8 GB: For samme pris som S4 Mini får du Nexus 4 med 8 GB minne. Dette er rett nok lite lagringsplass, men til gjengjeld er skjermen større og skarpere, maskinvaren er raskere, og du får siste utgave av Android.

LES MER: Test av Google Nexus 4

Spesielt HTC One Mini fremstår som en sterk konkurrent til S4 Mini. Den er imidlertid dyrere, og batteriet varer ikke like lenge. På den annen side er det en flottere telefon å se på, har skarpere skjerm, og stort sett alle de samme funksjonene som HTC One. 

Men S4 Mini er nesten tusen kroner billigere, og fremstår dermed som et fornuftig kjøp for deg som vil ha en god telefon til en grei pris. Men det er kanskje enda mer fornuftig å gå for Galaxy S3 til samme pris i stedet. Da får du mer mobil for pengene.

På neste side snurrer vi test

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.