TESTER

Test: null

TEST: Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II er den enkleste sekseren vi har trillet i år.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. okt. 2012 - 18:05
Vis mer
Høydepunkter

God skjerm, kjapp, brukervennlig, god batteritid, penn som fungerer bra.

Ulemper

Litt vel stor for mange.

Veldig kort sagt

5,55 tommer er ikke småtteri. Men etter å ha blitt kjent med Galaxy Note II har vi ikke bare blitt vant til størrelsen. Vi har forelsket oss. Dette er muligens årets beste smarttelefon.

Gå til:KonklusjonenHele testenYtelsestesterBilder tatt med kameraetAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Da vi testet Samsung Galaxy Note i fjor delte vi ut toppkarakter, men tok forbehold om at det muligens var et produkt med en smal målgruppe. Vi tok vel antakeligvis feil, for Note solgte godt.

Og selv om vi ikke klarte helt å forelske oss i nettbrettvarianten Galaxy Note 10.1, er historien en helt annen med smarttelefonen Galaxy Note II.

Vi får si det som det er: Dette er den beste smarttelefonen vi har testet så langt i år, uansett kategori. Om det står seg ut året gjenstår å se. 

Full pakke

Det som gjør Galaxy Note II så god er ikke bare den store skjermen, men egentlig hele pakken.

Galaxy Note II har en firekjernet prosessor på 1,6 GHz, en kraftig grafikkprosessor og 2 GB arbeidsminne. Det betyr kort fortalt at dette er en telefon med kraftig maskinvare. Dette er en telefon som aldri er treg.

Skjermen er ikke bare stor. Den har også god lysstyrke og livlige farger. Den egner seg dermed perfekt til film, surfing, spill og egentlig alt annet du kan bedrive tiden med på en mobiltelefon.

Svært godt batteri

En skulle kanskje tro at alt dette gjorde et kraftig innhugg i batterilevetiden. Men Samsung har sørget for å sette inn et kraftig batteri som holder dagen lang om du bruker telefonen mye. Ved aktiv bruk ladet vi annenhver dag. Bruker du telefonen mindre kan du regne med at det går enda lenger tid mellom ladingene.

Galaxy Note II har fått siste utgave av Android, versjon 4.1 Jelly Bean. Her har Google flikket på responsen i menyene, noe som helt klart bidrar til at telefonen føles rask.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.1

Samsung har også lagt på sitt menysystem TouchWiz på toppen. Dette er proppfult av nyttige funksjoner. Om du har glede av å tilpasse telefonen slik at den blir akkurat slik du vil er det mye å flikke på her.

Smart penn

Vi skal ikke glemme pennen, kalt S Pen. Denne er innfelt i telefonen, og trekkes ut ved behov. Du bruker pennen til å skrive, notere, og tegne. Pennen kan også brukes til å starte apper, åpne menyer, ta skjermbilder og mye annet. 

Det er mye vi liker med pennen, men spesielt setter vi pris på å notere under telefonsamtaler. Her er det mange muligheter både for deg som bruker mobilen i jobb og for deg som vil utfolde deg kreativt.

Vi skal også trekke frem det gode kameraet, som etter vår oppfatning er blant de beste på markedet.

SE BILDER OG VIDEO TATT MED NOTE II

Her får du nesten alt av aktuell teknologi. Det som mangler er støtte for 4G (LTE), men telefonen kommer i en variant med dette over nyttår.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om 4G

Alt i alt har vi egentlig ikke noe spesielt negativt å trekke frem. Det må i tilfelle være at telefonen kan være for stor for mange.

Vår erfaring er at vi fort ble vant til størrelsen, og etter en dags bruk tenkte vi ikke lenger over dette.

Alternativer

Det mangler ikke på gode alternativer.

Samsung Galaxy S III: Galaxy S III og Note II er såpass nært beslektet at de nesten er samme telefon. Galaxy S III gir deg stort sett det samme som Note II, minus pennen. Skjermen er dessuten 0,7 tommer mindre. Men dette er valget for deg som syns at 5,55 tommer er litt vel mye. Koster fra 4000 kroner.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S III 

HTC One X: HTCs toppmodell byr på stor og god skjerm og kraftig maskinvare. Kameraet er også veldig godt. Men One X kan ikke måle seg når det kommer til batterilevetid. Koster i skrivende stund ned mot 3500 kroner, og er derfor mye telefon for pengene dersomd u syns 5500 kroner er vel stivt.

LES MER: Test av HTC One X 

LG Optimus 4X HD: Vil du ha stor skjerm og kraftig maskinvare til en fornuftig pris? Da er LG Optimus 4X HD et helt supert valg. Denne telefonen koster i skrivende stund så lite som 2800 kroner. Det er ikke mye for en telefon som har "alt".

LES MER: Test av LG Optimus 4X HD

Men ingen av disse har pennen eller skjermen til Note II. For å oppsummere er Galaxy Note II en bombe av en telefon. Denne anbefaler vi på det varmeste, og vi triller den enkleste sekseren vi har trillet så langt i 2012.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.