TESTER

Test: null

Test: Samsung Galaxy Mini 2

Samsung Galaxy Mini 2 er en fin telefon for de aller yngste, men ikke noe for deg som vil ha mest mulig for pengene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. aug. 2012 - 17:27
Vis mer
Høydepunkter

Liten og nett, lav pris, NFC-støtte, enkel å bruke

Ulemper

Svakt kamera, lavoppløst skjerm, litt ullen lyd

Veldig kort sagt

Galaxy Mini 2 er en fin telefon dersom yngstemann skal ha sin første, eller du bare vil ha en liten telefon til en liten pris. Om du vil ha mye for pengene bør du se på alternativene.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder tatt med telefonenAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Det er vanskelig å mislike at smarttelefoner bare blir billigere og billigere. I det siste har vi testet et par svært gode alternativer i prisklassen 1400 kroner og under, og blitt overrasket over hvor gode disse faktisk er.

Samsung Galaxy Mini 2 skal konkurrere i denne prisklassen.  Dette er en liten og nett telefon som har alt du kan forvente deg av teknologi, pluss NFC.

Skjermen er 3,3 tommer, noe som i seg selv ikke er så mye. Oppløsningen på 320 x 480 piksler gjør at den også er ganske lavoppløst. 

Dette gjør kanskje ikke så mye for alle. Men vær klar over at du må zoome en del inn for å lese tekst og se bilder i nettsider, og at mange spill ikke vil fungere så bra her.

Samsung byr heller ikke på sitt beste kamera. Tre megapiksler uten autofokus er ikke noe som hever øyenbryn i dag, men det fungerer for all del helt greit.

Du kan fint bruke telefonen til e-post, all verdens apper, Spotify eller Wimp, GPS-navigasjon og det meste du kan gjøre med dyrere telefoner. Det skal ikke stå på mulighetene.

Det største problemet syns vi likevel er prisen. Neida, 1400 kroner er ingen ublu pris, men alternativene vi nevnte innledningsvis er veldig mye bedre. Da er det vanskelig å se noen veldig god grunn til heller å gå for Galaxy Mini 2.

ZTE Blade II: Har litt større og mye skarpere skjerm enn Galaxy Mini 2. Denne telefonen har også en raskere prosessor, og stort sett de samme mulighetene. Koster rundt 1400 kroner, og gir deg mye for pengene.

LES MER: Test av ZTE Blade II

Huawei Ascend G300: Den aller beste av de billige, spør du oss. Skjermen på fire tommer er skarp og rimelig god, kameraet er klart bedre og telefonen egner seg bedre til underholdning. Her får du en veldig god telefon til en veldig fordelaktig pris.

LES MER: Test av Huawei Ascend G300

Samsung Galaxy Xcover: I tillegg kan vi nevne Samsungs egne Galaxy Xcover, som er vanntett. Den koster fra 1500 kroner, og er utstyrt med større skjerm og bedre kamera. 

LES MER: Test av Samsung Galaxy Xcover 

Som sagt: Galaxy Mini 2 er ingen dårlig telefon. Den vil fungere veldig fint for de aller yngste som skal ha sin første mobil med kontantkort, og de som ikke er opptatt av surfing, video, å ta bilder og slikt.

De som vil ha mye mobil for lite penger bør heller se på alternativene.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.