TESTER

Test: null

Test: Samsung Galaxy Beam

Samsung Galaxy Beam har innebygget projektor, og er kanskje den mest interessante telefonen vi har testet i år.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. juni 2012 - 18:22
Vis mer
Høydepunkter

Projektor innebygget, tokjerneprosessor, har det meste som trengs av teknologi, lett å bruke

Ulemper

Android 2.3, plast foran projektorlampen, lydutgang på siden, tjukk og tung, ganske dyr.

Veldig kort sagt

Samsung Galaxy Beam I8350 er ikke en telefon for alle. Men om du drømmer om en telefon med innebygget projektor er dette det du har ventet på. Dette er en Android-telefon som er helt unik, og som åpner for mange interessante muligheter.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og video tatt med telefonenSpesifikasjoner

 

Konklusjon

Mobiltelefoner med innebygget projektor har vært en snakkis i mobilbransjen i flere år. Samsung Galaxy Beam I8350 er ikke den første som har dette, men det er den første som er i normalt salg i norske mobilbutikker.

Konseptet virker interessant nok i seg selv. Du har en projektor på toppen av telefonen, og denne viser alt som foregår på skjermen til telefonen. 

I praksis fungerer det også faktisk veldig bra. Faktisk langt bedre enn vi hadde ventet oss.

Projektoren viser et bilde med oppløsningen 360 x 640 piksler, og har en lysstyrke på 15 lumen. Det gjør at den ikke er brukbar i opplyste rom, men i mørket fungerer det helt strålende.

Bildet kan være inntil 50 tommer stort, så her kan du se videoer, bilder og egentlig alt du ser på mobilskjermen på en vegg. Mulighetene er nærmest uendelige, og gjør at du kan dele video med mange. Perfekt for web-TV på mobilen.

LES OGSÅ: Appen som lar deg seg NRK på mobilen

Projektoren sluker strøm. Batteriet er tomt etter tre og en halv times bruk, men Samsung har lagt ved et ekstrabatteri i pakken.

Tjukk og dyr

En projektor er ingen liten sak, så den gjør også Galaxy Beam til en rimelig tjukk og tung telefon. Billig er det heller ikke.

Sett bortifra projektoren er dette også er ganske så ordinær telefon. Den har en fire tommers skjerm og de vanlige teknologiene du finner i en smarttelefon til langt lavere pris.

LES OGSÅ: Dette må du vite om skjermoppløsning

Feilfri er den heller ikke. Vi reagerer på at beskyttelsen foran projektorlampen er laget i plast. Det samme gjelder beskyttelsen foran kameralinsen. Her kan du fort lage svært uheldige riper om du er er uforsiktig.

Telefonen kommer dessuten med Android 2.3, som begynner å bli en gammel versjon. Men Samsung forteller oss at Android 4.0 er på vei denne høsten.

LES OGSÅ: Alt om Android 4.1 Jelly Bean

Prisen er heller ikke til å kimse av. For rett under 4000 kroner, som denne telefonen koster, får du mange gode alternativer.

Samsung Galaxy Note: Koster fra 3900 kroner, og har en skjerm på hele 5,3 tommer. Her får du også en praktisk penn som gjør at du kan ta notater og tegne på skjermen. Telefonen har nylig fått Android 4.0. Dette er muligens også en telefon for spesielt interessert, men spør du oss er den nærmest perfekt til surfing og video.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY NOTE

LG Optimus 4X HD: En firekjernetelefon som byr på super ytelse. Skjermen er 4,7 tommer stor og har HD-oppløsning, og fungerer topp i sollys. Denne telefonen har alt du trenger av teknologi. Prisen er i skrivende stund 4400 kroner.

LES TEST AV LG OPTIMUS 4X HD

HTC One S: En av de beste telefonene på markedet dersom du vil ha massevis av kraft pakket inn i en tynn og pen telefon. Den har en skarp og god skjerm, og et deksel som er behandlet for å få en keramisk overflate. Koster fra 3900 kroner.

LES TEST AV HTC ONE S

Motorola Razr Maxx: En grei Android-telefon med gigantisk batterikapasitet. Her får du en telefon som varer og varer, takket være batteriet på 3300 mAh. Koster rundt 4000 kroner.

LES TEST AV MOTOROLA RAZR MAXX

Galaxy Beam er en telefon med svakheter som ikke er ubetydelige. Du skal ha dem i bakhodet om du vurderer denne.

På den annen side får du en helt unik telefon med en projektor som fungerer bra. Vi har rett og slett falt pladask for konseptet, som vi håper vil komme på flere telefoner etterhvert.

Totalt sett vipper dette karakteren oppover, og vi har ingen problemer med å anbefale deg denne telefonen dersom du vil ha noe helt spesielt. Ser du ikke helt poenget skal du styre unna.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.