TESTER

Test: null

TEST: Samsung Ativ S

Samsung Ativ S har større skjerm, mer batteri, minnekortstøtte og er den billigste Windows-toppmodellen. Er det rart vi liker den?

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. nov. 2012 - 17:11
Vis mer
Høydepunkter

Stor og god skjerm, tynn, rask, støtter minnekort, enkel å bruke

Ulemper

Plast foran kameralinsen, støtter ikke LTE

Veldig kort sagt

Samsungs første telefon med Windows Phone 8 er en flott inngang til Microsoft-universet. Støtten for minnekort gjør dette til et mer attraktivt kjøp enn mange av alternativene.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Samsung var den første produsenten som trakk sløret av en Windows Phone 8-telefon. Sammen med den lanserte de en ny serie Windows-produkter. Ativ S er første produkt ut. 

Designmessig er Ativ S tydelig i slekt med både Samsung Galaxy S III og Galaxy Note II. Og som disse er Ativ S også bygget for det meste i plast (polykarbonat), med unntak av skjermen, som er dekket av ripesikret glass.

Vi syns telefonen er godt bygget, men vi merker oss også at kameralinsen er dekket av plast. Noen riper er altså alt som skal til for å ødelegge bildene du tar med telefonen.

Likt

Siden dette er en Windows-telefon fungerer den helt likt som andre telefoner med samme operativsysystem. Fordelen er åpenbart at du slipper å sette deg inn i nye menysystemer og slikt dersom du har hatt en Windows-telefon fra før.

Her er det i stor grad Microsoft som styrer showet. Det betyr at maskinvaren under panseret er lik på Ativ S som på for eksempel Nokia Lumia 920 og HTC 8X. Og godt er det. 

Her får du nemlig en lynrask tokjerneprosessor og kraftig grafikkprosessor, som sørger for at alt flyter pent. 

LES OGSÅ: Slik blir Windows Phone 8-maskinvaren

Minnekort

Telefonen har fått 16 GB innebygget minne. Ikke all verden i dag, men i motsetning til de nevnte konkurrentene har Ativ S også støtte for Micro-SD-minnekort. Dermed kan du lett som en plett utvide minnet med så mye som 64 GB

Skjermen er den største i Windows Phone-verdenen akkurat nå. Den måler 4,8 tommer, og har HD-oppløsning. Dette er en Super-AMOLED-skjerm, og den samme som står i Galaxy S III. Dette er enkelt og greit en veldig god skjerm.

Ativ S deler også samme kamera som Galaxy S III, og tar dermed bilder i god teknisk kvalitet. Men så har ikke kameraet de samme avanserte funksjonene som kameraet i Nokia Lumia 920, som stiller med optisk bildestabilisator og svært lysfølsom optikk. Men kameraet er uansett blant de bedre.

Størst batteri

Som telefon fungerer den også bra, med høy lyd og god talekvalitet. Batteriet er det største du får i en Windows Phone 8-telefon. Men det betyr ikke at telefonen holder i dagesvis. Presser du den tømmer du lett batteriet på noen timer. Men under normal bruk opplever vi at det varer dagen igjennom. Merk for øvrig at batteriet kan byttes ut.

Men det er altså selve operativsystemet i bunnen som er den store grunnen til å vurdere en Ativ S. Her får du et menysystem som er lett å sette seg inn i, og som er kjapt og enkelt å bruke. 

Windows byr også på en lynrask nettleser. Her lastes nettsidene på et blunk. 

Vi syns også at Windows Phone fungerer supert til e-post, og siden den har mobilutgaven av Office behandler du lett både Word- og Excel-filer her.

Alternativene

Når alt dette er sagt så skal vi også passe på å få med at Ativ S på ingen måte er noen direkte billig telefon. I skrivende stund ligger den ute for rundt 4000 kroner, og du kan få mange gode alternativer til denne prisen.

Nokia Lumia 920: Lumia 920 er mye den samme telefonen som Ativ S, men den stiller også med GPS-navigasjon inkludert, et mer avansert kamera og ikke minst støtte for LTE. Denne telefonen har også støtte for trådløs lading. Men den har altså ikke minnekortstøtte. Koster rundt 4800 kroner. 

LES MER: Test av Nokia Lumia 920

HTC 8X: HTC 8X er også basert på samme maskinvare, og er dermed ganske lik på de fleste områder. Men 8X har ikke minnekortstøtte. Fordelen med denne telefonen er at den har veldig god lyd under musikkavspilling, og at den har en design som stikker seg ut. Koster fra 4100 kroner, noe som gjør den til et ganske godt kjøp.

LES MER: Test av HTC 8X

Samsung Galaxy S III: Om Windows Phone 8 ikke er noe avgjørende punkt for deg er fortsatt Android-telefonen Galaxy S III en telefon som er verdt å vurdere. Denne er på mange områder lik Ativ S, men har i tillegg utgang for HDMI, FM-radio, og ikke minst et langt større programvareutvalg enn en hvilken som helst Windows-telefon. Koster rundt 4000 kroner.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S III

HTC One X: HTCs One X er en av årets beste telefoner. Ikke bare på grunn av godt kamera, god lyd og god skjerm, men også fordi den har en flott design og byggekvalitet. Kjører Android 4.1, og  koster rundt 4500 kroner.

LES MER: Test av HTC One X+

Men alt i alt er Samsung Ativ S absolutt en telefon du bør ha i kikkerten dersom Windows Phone 8 frister. Dette er enkelt og greit en veldig god telefon vi lett kan anbefale.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.