TESTER

Test: null

TEST: Plantronics BackBeat Go 2/R

Dette trådløse hodesettet er fjærlett og kan lades mens du har det i lomma.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. jan. 2014 - 20:39
Vis mer
Kort oppsummert

Plantronics BackBeat Go 2/R er et lite og lett Bluetooth-hodesett laget for musikk. Det har kort brukstid, men det medfølgende etuiet sørger for at du kan lade når du ikke bruker det.

TEST: Plantronics BackBeat Go 2/R

I sommer testet vi alt-i-ett-ørepluggene Plantronics BackBeat, som er Bluetooth-baserte og har batteri integrert i selve pluggene. Konseptet er fristende nok, siden du da slipper å bruke et tungt hodesett, eller klipse fast en mottaker på klærne. 

Vi klaget imidlertid over at batteritiden var i korteste laget, og at lyden var «sådär». Oppfølgeren forsøker å løse det første problemet, og vi vil tro de også har flikket litt på lyden også. 

LES OGSÅ: Test av Jabra Solemate Bluetooth-høyttaler

BackBeat Go 2 er ganske enkelt og greit: Det består av to øreplugger som er bundet sammen av en ledning. Denne ligger på nakken, slik at du slipper ledning som dingler på fremsiden. På ledningen er det en mikrofon og lydkontroller. Batteriet er integrert i pluggene. Selve settet er vannavvisende, slik at det tåler en svett treningsøkt eller en tur ut i regnet, men ikke vanntett slik at du kan svømme med dem.ALT I ETT: Plantronics BackBeat Go 2 er øreplugger med alt integrert.

At batteriet er integrert i ørepluggene betyr ikke bare at ørepluggene er større og tyngre enn de fleste vanlige øreplugger med ledning, men også at batteriet i seg selv har relativt lav kapasitet. Plantronics oppgir en brukstid på inntil 4,5 timer.

Nytt siden forrige utgave er at Plantronics nå selger en versjon hvor du får med et lite etui med batteri integrert. Det betyr at du kan lade ørepluggene hvor som helst når du ikke bruker dem. Produsenten oppgir en total brukstid på 14,5 timer med fulladede øreplugger og etui. Det betyr at du med batteriet i etuiet kan lade ørepluggene et par ganger. Men dette gjelder altså bare varianten kalt BackBeat Go 2/R, som koster fra hundre kroner mer.

Det kan kanskje virke litt tungvint å skulle lade to dingser, men det er ikke verre enn at du kobler ørepluggene til laderen i etuiet og deretter selve laderen til etuiet. 

På etuiet er det en tast du kan trykke for å undersøke om det er strøm igjen til flere ladinger. Etuiet er for øvrig ikke større enn at det fint får plass i en bukselomme. Vi er litt skuffet over at laderen ikke vil lade en mobiltelefon. Det kunne vært kjekt i en knipe.

LES OGSÅ: Dette batteriet gir det 7800 mAh ekstraBRA TIL PRISEN: Vi syns lyden i ørepluggene er bra med tanke på prisen.

Ørepluggene

Da vi testet forgjengeren klaget vi over at vi ikke fikk ørepluggene til å sitte skikkelig. De falt til stadighet ut, og at de ikke sitter skikkelig betyr at øregangen ikke blir tilstrekkelig forseglet, og at det blir mindre bass. Vi forventet vel ærlig talt at BackBeat Go 2 skulle være på samme måte, da de har identisk utforming. Men vi opplever at disse ørepluggene fungerer bedre for undertegnedes øreganger. Ved nærmere undersøkelse viser det seg at den ytterste delen av ørepluggen - altså den som stikker inn i øret ditt - er utformet annerledes på det nye settet. Det kan forklare den saken.

Hvor godt de vil sitte vil uansett være individuelt, siden vi alle har forskjellige øreganger. De kan for all del fortsatt løsne, spesielt ved løping. Om du er på jakt etter det ultimate trådløse hodesettet for jogging er dette neppe det beste valget. Det følger ellers med ekstra gummihetter slik at det er større sannsynlighet for at du finner en størrelse som passer.

Lyden opplever vi som bedre. Plantronics har ikke utstyrt settet med Apt-X, så ikke forvent lydkvalitet i nærheten av tapsfri kvalitet. Men vi syns lyden i aller høyeste grad er akseptabel, og vi liker bassgjengivelsen bedre her enn på forgjengeren. Det forutsetter at du får dem til å sitte skikkelig, for om øregangen ikke er skikkelig forseglet, blir lyden veldig tynn. Og selv om vi syns bassen er bedre, betyr ikke det at det er veldig mye bass. Det fungerer fint til de fleste musikktyper, uten at det blir for voldsomt. Lyden er i alle tilfeller bedre enn på originalen.

Vi kan kort beskrive lyden som «god for et Bluetooth-musikksett i denne prisklassen».

Du kan også bruke settet til å ta samtaler. BackBeat Go 2 fungerer utmerket til dette. Du kan svare ved å bruke tasten på fjernkontrollen på ledningen. Her sitter som nevnt også mikrofonen.

LES OGSÅ: Test av Bose AE2W - Bluetooth-hodetelefoner med god lyd

Batteri

Om det er noe som trekker ned er det batteritiden. Vi skal likevel forsøke å ha to tanker i hodet samtidig. Større batteri hadde ført til høyere vekt, og det er neppe et kompromiss som hadde fungert så bra på et produkt som dette. Siden det følger med etui med batteri integrert syns vi det alt i alt fungerer fint. Batteriet varer til og fra jobb, og de klarer uten problem å levere musikk under treningsøkten. I praksis opplever vi at det holder til opp mot fire timer musikk, avhengig av hvor høyt vi spiller.FULL KONTROLL: På ledningen sitter musikkontroller og mikrofon.

I esken

Foruten etuiet og selve hodesettet følger det med en ladekabel. Merk at det ikke følger med en lader, så du må bruke PC-en eller mobilladeren til å lade BackBeat Go 2. Ladekabelen har for øvrig en «gjennomgang» som gjør at du fortsatt kan koble en USB-plugg til den. Dermed kan du lade både mobil og hodesett med samme lader om du vil.

Det følger ellers med ekstra gummihetter, tre størrelser totalt.

Plantronics tilbyr også tilhørende apper til iOS og Android. Android-brukere kan laste ned en app som lar deg finne igjen hodesettet om det blir borte. Da spiller det av en lyd, slik at du kan lytte deg frem til hvor du har lagt det fra deg. Det forutsetter imidlertid at hodesettet er på. Appen kan imidlertid logge når hodesettet ble koblet fra sist, og vise deg dette i et kart. 

Mer nyttig er appen som viser hvor mye batteri som er igjen, syns vi. Dette gjør for øvrig iOS-enheter uten noe som helst app.LOMMELADER: Etuiet får fint plass i lomma, og har batteri innebygget.

Konklusjon

Plantronics BackBeat Go 2 er en fin oppfølger til originalen, med bedre lyd og noe bedre passform. Det er fortsatt lite og lett, og vannsikret. Men brukstiden er den samme lave. 

Hvor mye strøm et batteri kan levere er likevel begrenset, og med tanke på den lille størrelsen, er dette en begrensning vi fint kan akseptere. Det medfølgende ladeetuiet veier også bra opp her.

Lyden er ganske god med tanke på prisen, men du får helt klart mer bass og bedre lyd om du går for et sett øreklokker med støtte for Apt-X- eller AAC-kodek. Da må du også opp i pris.

LES OGSÅ: Denne gjør alle hodesett trådløse

Om du er ute etter et Bluetooth-hodesett som tar liten plass, er enkelt å ha med seg og fungerer til både samtaler og musikk syns vi BackBeat Go 2 er et godt valg. 

NB! Vær oppmerksom på at BackBeat Go 2 selges i to varianter: En med ladeetui (BackBeat Go 2/R), og en uten (BackBeat Go 2). Varianten uten ladeetui koster fra 600 kroner, mens versjonen med ladeetui koster fra 700 kroner. Den hundrelappen bør du spandere. 

Vi har gitt karakter til Go 2/R-varianten (selges også under navnet «BackBeat GO 2 + Charging Case»).Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.