TESTER

Test: null

Test: Philips Fidelio for Android

Vi har ventet lenge på en god og praktisk høyttaler med dokking for Android. Philips har knekt koden.

23. jan. 2012 - 11:30
Vis mer
Høydepunkter

Endelig dokking for Android. Smart app som skrur Bluetooth automatisk av og på. God lyd, godt priset.

Ulemper

Ikke batteri. Stor strømforsyning.

Veldig kort sagt

Har du en Android-telefon og vil ha en praktisk høyttalerdokking med god lyd og smarte funksjoner bør du ta en titt på denne løsningen fra Philips.

Test av Philips Fidelio for Android (AS851/10)

En skikkelig dokkinghøyttaler for Android har vi etterlyst i lengre tid. Nå har omsider Philips plukket opp ballen. Deres ingeniører i Nederland har stukket sine kloke hoder sammen og laget en høyttalerdokking for Android, som både er fleksibel, praktisk og har god lyd. Philips Fidelio AS851 er en av de første dokkinghøyttalerne for Android på markedet.

Forskjellen fra denne løsningen og andre høyttalere med Bluetooth er at du kan plassere telefonen din i selve dokken. Løsninger som Nokia Play 360 og Altec Lansing InMotion Air er rene Bluetooth-høyttalere hvor du må sørge for strøm til telefonen via en vanlig lader.

Pluggen

Hovedproblemet med Android er ikke micro-USB, som er en standard, men at de mange produsentene av Android ikke har klart å bli enige om en felles standard for plassering av pluggen. Noen har den på undersiden, andre på siden eller på toppen. Selv mobiler fra samme produsent har ikke pluggen på samme sted.

Alt dette har faktisk Philips klart å håndtere med sin dokkinghøyttaler. Til og med det at leverandørene ikke har snudd den samme vei, har Philips fikset. For deres USB-plugg kan snus, skyves fram og tilbake, og to små justerbare knotter kan stilles inn, slik at mobilen står greit nesten uansett hvilken Android-mobil du har. Lyden sendes via Bluetooth, mens mobilen lades via USB-pluggen. Philips har laget en plugg som kan snus 180 grader og forskyves sidelengs. I tillegg har den to justerbare knotter på sidene slik at mobilen får god balanse. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Vi testet med Galaxy Nexus SHTC Desire og Motorola Atrix. Det eneste vi opplevde som litt krøkkete var mobiler med USB-pluggen på siden, fordi det da kan være litt vanskeligere å få USB-pluggen til å feste nok til at den lader. Lydmessig er det ikke noe problem, siden høyttaleren fra Philips ganske enkelt er en Bluetooth-høyttaler.

Det eneste mikro-USB-pluggen gjør, er faktisk å gi Android-enheten strøm. Det smarte med Bluetooth er at du kan nappe mobilen ut av pluggen, uten at musikken stopper.

Smart-app

Musikken overføres trådløst mellom mobilen og høyttaleren via den trådløse Bluetooth-standarden. Det høres litt kronglete ut, som Bluetooth noen ganger kan være. Men her har Philips igjen funnet en smart løsning. En egen app sørger for å koble seg til og fra høyttaleren hver gang du dokker mobilen.

Via Fidelio-appen får du tilbud om å laste ned programmet Songbird, som er et program for å synkronisere musikk mellom mobil og PC. Denne funksjonen har vi ikke testet. Med Android kan du også bruke Windows Media Player for å fylle mobilen med musikk på en enkel måte.Mobiler med USB-pluggen på siden fungerer ikke optimalt på Philips Fidelio dokkinghøyttaler for Android. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Selve Fidelio-appen fungerer greit. Den er oversiktlig og brukervennlig. Du kan bruke den som klokke, vekkerklokke, for innsovning til musikk eller som nettradio. Den har nemlig innebygd en mengde radiokanaler, der du også har lett tilgang til de fleste norske radiokanalene.

Dessverre har appen ingen funksjon som gjør at den kan bruke en av radiokanalene som vekkerklokke.

God lyd

Lydmessig leverer den på samme nivå som andre høyttalerdokkinger i samme klasse, for eksempel Fidelio DS8550 for iPod/iPhone, som vi har testet tidligere. Vi synes den spiller helt greit. Den har et lydtrykk som mange vil finne mer enn tilfredsstillende.

Det vi savner er et bærehåndtak på baksiden, slik «søsteren» Fidelio DS8550 har. Fidelio for Android har heller ikke batteri.

Fjernkontrollen som følger med kunne Philips ha droppet. Den fungerer stort sett bare til å styre lyden. De øvrige funksjonene synes vi var lite funksjonelle. Spesielt om du bruker Wimp eller Spotify for å spille av musikk.

Testen er levert av HjemmePC.no

 

LES OGSÅ:

Test: Bærbar Toshiba med brilleløs 3D-skjerm

Guide: Slik får du overført Blu-ray-film til din iPad

Super PC for kjøkkenet

7 gode grunner for å kjøpe ny mobil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.