TESTER

Test: null

Test: Nokia Purity HD headset by Monster

Nokia WH-930 er et nydelig hodesett som krever en skikkelig telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. mars 2012 - 13:17
Vis mer
Høydepunkter

Godt bygget, god lyd, smart ledning.

Ulemper

Ubehagelig å bruke over lengre perioder

Veldig kort sagt

Vi skulle ønske at disse øreklokkene passet ørene våre bedre. For dette er virkelig et bra hodesett.

Test av Nokia WH-930 Purity HD headset by Monster

Nokia WH-930 Purity HD Stereo Headset by Monster er ikke bare et fryktelig langt navn. Det er også et sett med øreklokker levert av Nokia og bygget i samarbeid med Monster.

Det ble lansert sammen med Nokias Lumia-telefoner i fjor høst

Dette er et stereohodesett med øreklokker og en tjukk bøyle. Det kan brukes til håndfri, og du kan også justere lydstyrken på mobilen når du bruker det. Fjernkontrollen på kabelen kan også brukes til å besvare samtaler.

Og det koster litt penger. Det er ikke blant de dyreste på markedet, men en pris på 1300 kroner gjør det heller ikke til et av de billigste. Til denne prisen forventer vi uansett at det leverer varene.Du kan bytte ledning til hodesettet om du vil.

Design

WH-930 er et rimelig stort hodesett. Det veier hele 180 gram, så det er ikke noe for deg som ikke liker tunge øreklokker. Det føles godt bygget, og ikke løst eller skranglete.

Øreputene er lange og smale. De er rimelig myke, og dekker øret veldig bra. Dette sørger for at lyder fra omgivelsene stenges effektivt ute, og at du ikke trenger å spille så høyt.

Dette er veldig individuelt, men vi opplever etter en liten stund at det belaster ørene slik at de blir ubehagelige i lengden. Men dette vil altså variere fra øre til øre.

Vi syns alt i alt at øreklokkene sitter godt på hodet. De sitter faktisk som støpt, og du skal riste ganske så bestemt på hodet for å få dem til å falle av. Kabelen er flat, og mikrofonen er flyttet nærmere munnen.

Flat kabel

En detalj vi liker veldig godt er ledningen. Denne er flat, og ikke rund. Det betyr at det skal mye til for å lage kabelsalat her.

Du kan bytte ut ledningen med en annen om du vil, da det er minijack-plugg i selve hodesettet. Med i esken følger det to typer ledning: En med fjernkontroll og en uten. Den uten er beregnet på Nokia-telefoner med Nokia A/V-kontakt, og vil ikke fungere med smarttelefoner flest.

Mikrofon lenger oppe

En annen detalj vi liker er at mikrofonen er adskilt fra fjernkontrollen på ledningen. Dette gjør at mikrofonen er nærme munnen, samtidig som fjernkontrollen er lett tilgjengelig lengre nede.

En liten men viktig detalj er at pluggen på telefon-enden er bøyd og flat. Dermed slipper du at det stikker en lang plugg ut av telefonen.

Ganske så likt Beats Solo HD

Vi skal ellers bemerke at Nokias hodesett ser ut til å være skrudd sammen på samme fabrikk som Beats by Dr. Dre, for byggemåte og materialer er i stor grad identisk som på Solo HD-hodesettet fra Beats. Det har med å gjøre at Monster også lager disse hodesettene.

Vær også oppmerksom på at det på enkelte Android-telefoner ikke vil fungere å justere lyden med fjernkontrollen på ledningen. Noen vil skifte spor i stedet. Vi er begeistret for lyden i dette hodesettet.

Lyd

Det aller viktigste er naturligvis lyden. Et hodesett som dette krever sitt av telefonen det er koblet til. Vi har derfor forsøkt det med forskjellige modeller. Vi har også lyttet til forskjellige filformater.

Vi liker lyden veldig godt. I motsetning til for eksempel Solo Beats HD by Dr. Dre er disse øreklokkene mye mer nøytrale i gjengivelsen. Her er det i våre ører veldig god balanse mellom bass, mellomtone og diskant. Dersom du er ute et hodesett som ikke legger overdrevent mye vekt på bass er dette et alternativ du bør lytte nærmere til.

Ikke for mye bass

Vi mener for all del ikke at det ikke at det mangler noe på bassgjengivelsen. Her kommer selv de aller dypeste tonene godt frem. Men også mellomtonen er varm, og diskanten er ikke for skarp eller for slapp.

Vi syns detaljer i lydbildet kommer veldig godt frem her, enkelt og greit. Vi elsker lyden i dette hodesettet.

Når så det er sagt, så skal vi være raske med å understreke at vi på ingen måte er det man kan kalle audiofile. Vi har derfor ikke sammenlignet med hodesett i fleretusenkronersklassen. Men vi har sammenlignet med Beats Solo HD, og vi foretrekker langt på vei den mer nøytrale gjengivelsen til Nokia-hodesettet.

Krever sin telefon

Vi opplever at vi må justere litt på lydbildet på enkelte telefoner. Spesielt Samsung Galaxy S II oppleves som en tanke flat med Nokia WH-930, men vi syns den blir bedre ved å fikle litt med equalizeren. Også Nokia Lumia 800 høres plutselig litt slapp ut (og det etter programvareoppdateringen som skal gi den mer spark i bassen).

Dårlig er det ikke på noen av telefonene. Men du kan altså ikke forvente mirakler. Det er telefonens evne til å levere som bestemmer sluttresultatet.  Samsung Galaxy S II og Nokia WH-930 Purity HD headset by Monster er en god match.

Konklusjon

Vi har forelsket oss i Nokia WH-930 Purity HD hedaset by Monster. Dessverre er det en litt ulykkelig forelskelse for vår del, for testerens ører sliter med å ha øreklokkene på over lengre perioder. Det kan tenkes at også andre vil slite med dette.

Lyden har vi ingenting å utsette på. Utformingen syns vi også er fin. WH-930 virker ganske solid. Vi setter stor pris på at ledningen er flat, og ikke rund. Da unngår du krøll.

Alt i alt et gjennomtenkt og godt hodesett som leverer.

Nokia WH-930 Purity HD headset by Monster koster rundt 1300 kroner. Det syns vi det er verdt. Likevel kommer vi ikke til å kjøpe det selv, siden det er litt ubehagelig for våre ører.Hodesettet passer ikke like bra for alle ører.

LES OGSÅ:

Test av hodetelefoner i øvre prisklasse (tu.no) 

Test av Beats by Dr. Dre (tu.no) 

De beste ørepluggene i lavere prisklasse (tu.no) 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.