TESTER

Test: null

Test: Motorola Xoom 2

Motorola Xoom 2 er et nettbrett som tåler å bli sølet til og som kan styre TV-en din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. aug. 2012 - 13:03
Vis mer
Høydepunkter

Vannsikret deksel, design som skiller seg ut, enkelt og greit å bruke, HDMI, universell fjernkontroll

Ulemper

Stiv pris, ingen mulighet for å ringe eller sende SMS, krever egen programvare for PC-tilkobling

Veldig kort sagt

Motorola Xoom 2 er et nettbrett som er beskyttet mot vannsøl. Dessverre er det ikke nok til å forsvare den stive prisen.

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

I en verden av Android-nettbrett som stort sett er kliss like gjelder det å skille seg ut. Motorola har forsøkt å blande en noe uvanlig design med et vannavvisende lag som beskytter mot vannsprut.

De har også utstyrt brettet med en infrarød sender, som lar deg bruke Xoom 2 som universell fjernkontroll. Dette syns vi er kjempetøft, rett og slett.

Dette nettbrettet har alle de viktigste funksjonene, inkludert støtte for 3G, GPS, og resten av de vanlige teknologiene.

Vi liker at det er HDMI-utgang, og at du kan lade og koble til PC-en med en standard Micro-USB-tilkobling.

Vi gir tommelen opp for at Motorola ikke har rotet med menysystemet. Her er det standard Android 3.2 som styrer showet. Du får også med et veldig godt skjermtastatur. 

Det som trekker ned

Dessverre er det også mye som trekker ned. 

Micro-USB er vel og bra, men vi liker ikke å bli tvunget til å installere spesialprogramvare på PC-en for å overføre filer.

Prismessig ligger Xoom 2 noen hakk over tilsvarende nettbrett fra konkurrentene. 

Det er vanskelig for oss å forstå hvorfor et selskap som er eid av Google leverer et nettbrett med Android 3.2 i dag. Joda, en oppdatering er på vei, men dette burde vært på plass allerede. Dette produktet har tross alt vært i salg siden desember i fjor.

Det er rett og slett ikke gjort nok her til at Xoom 2 klarer å skille seg nevneverdig ut. Vi sier ikke at dette er et dårlig nettbrett, men alternativene fremstår som bedre kjøp.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1: Er i det store og hele ganske likt Xoom 2 på de fleste områder, men koster 3400 kroner. Har ikke HDMI-utgang.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Tab 2 10.1 

ASUS Eee Pad Transformer TF300: En lavprisvariant fra Asus som koster omtrent 3200 kroner med 32 GB uten 3G. Har den kraftige Nvidia Tegra 3-brikker som gir deg firekjerneprosessor. Finnes også i variant med 3G.

LES TEST: ASUS EEE PAD TRANSFORMER TF300 (TU.NO) 

Apple iPad 2: Dersom du har bestemt deg for et Android-brett er iPad 2 kanskje ikke aktuelt. Men dette er fortsatt et strålende valg hvis du vil ha et brett som er enkelt og greit å bruke, med et gigantisk utvalg apper og tilbehør.

LES MER: Test av iPad 2 og andre Android-brett (tu.no)

Ikke glem at du for 4800 kroner også får Apples nyeste iPad med 16 GB uten 3G. Dette har langt høyere skjermoppløsning enn Xoom 2.

Vi skulle gjerne sett at Xoom 2 hadde kraftigere prosessor, Android 4.0 (eller 4.1), støtte for minnekort og en hel del andre ting før vi kunne anbefalt deg å gå på Elkjøp og blåse 4300 kroner på dette. For det er i tillegg bare hos Elkjøp du får fatt i dette brettet, som har sikret seg eneretten til å selge det her i landet.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.