TESTER

Test: null

Test: Motorola Razr Maxx

Motorola Razr Maxx lover vanvittig batteritid. Vi har sjekket hvor vanvittig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. juni 2012 - 15:04
Vis mer
Høydepunkter

God batterilevetid, gode strømsparingsfunksjoner, sterk maskinvare

Ulemper

...er i praksis en fjorårsmodell med større batteri

Veldig kort sagt

Motorola Razr Maxx er telefonen for deg som først og fremst er ute etter en skikkelig smarttelefon som du slipper å lade to ganger om dagen. 

SE OGSÅ:



Fullstendig spesifikasjonsliste



Test av Motorola Razr XT910

 

Test av Motorola Razr Maxx

Det slippes kraftigere og kraftigere mobiltelefoner med en hel del prosessorkjerner, sterke grafikkprosessorer, digre skjermer og stadig raskere internetthastigheter. 

Og nesten hver gang vi skriver om slike toppmodeller er det noen som stiller spørsmålet om hva vitsen er om det fører til at batteriet knapt varer én dag.

Dagens telefoner har langt større batterikapasitet enn telefoner vanligvis hadde før, men med økt bruk opplever vi at telefonene må lades stadig oftere. 

Batterikongen

Så her er den - telefonen som skal besvare bønnene til de som er mer opptatt av å lade sjeldent enn å oppdatere Facebook ofte.

Motorola Razr Maxx er en oppbolet utgave av fjorårstoppmodellen Motorola Razr. Den er i praksis lik sin lillebror, med unntak av noen få, men viktige forskjeller.

Den viktigste nyheten er selvsagt batteriet. Kapasiteten er nesten doblet, fra 1780 mAh til 3300 mAh. Dette gir utslag i langt bedre oppgitt tale- og hviletid.

Men når batteriet har større kapasitet øker det også i fysisk størrelse. Dermed er Razr Maxx litt tjukkere og tyngre. Den har vokst med knapt to millimeter, og blitt 18 gram tyngre. De to telefonene er for øvrig like i lengde og bredde.



Bakdekselet er fortsatt laget i Kevlar-fiber.

I praksis betyr dette at baksiden av telefonen nå er flatere enn tidligere. Mens det på oversiden av originalen stikker ut en klump med kamera og høyttaler, er denne klumpen borte på Maxx.

Vi syns ikke at 8,9 millimeter i seg selv er noen voldsom tykkelse med tanke på batteriet her. Til sammenligning er Nokia Lumia 900 11,5 millimeter tykk. HTC One X er 8,9 millimeter tykk. Samsung Galaxy S III er 8,3 millimeter tykk. 

Så vi syns ikke Razr Maxx i praksis oppleves som spesielt tjukk.

Batterilevetiden i praksis

Vi måtte selvsagt prøve ut hvor god batterilevetiden her faktisk er. Og vi skal innrømme at vi gikk inn i det med håp om at telefonen skulle vare og vare i dagesvis.

Vi brukte telefonen veldig aktivt en periode, og mindre aktivt en annen periode. Da telefonen varslet om at batteriet nesten var tomt undersøkte vi batteriforbruket under batterivalget i innstillingsmenyen på telefonen. Her brytes forbruket ned i prosent av total strømbruk.

Vi har ikke tatt med alle prosessene, da det er en hel del apper som bare såvidt har brukt strøm.

Som vi ser er det først og fremst skjermen og Wi-fi som trekker de store mengdene. Det er en ganske smal sak å eliminere Wi-fi, da det bare er å skru funksjonen av når den ikke er i bruk.

Det er også mulig å spare en del strøm på å skru ned lysstyrken på skjermen.

LES OGSÅ: Slik sparer du på batteriet

Vi har for øvrig telefonen aktiv i skrivende stund, og det er 2 døgn siden den ble ladet sist. Batteriet viser fortsatt 90 prosent. Dette skyldes at vi knapt har brukt telefonen i det hele tatt på denne tiden, så om du bruker den veldig lite vil den altså vare veldig lenge.



Med Smarte Handlinger kan du styre det meste på telefonen.

Smarte handlinger

Det er uansett ingen tvil om at dette er en telefon som har god batterilevetid. Om du i tillegg tar i bruk funksjonen "Smarte Handlinger" kan du spare ytterligere på strømmen.

Dette er en app som lar deg aktivere og deaktivere forskjellige funksjoner og justere innstillinger automatisk. Det er for eksempel mulig å få telefonene til å gå i flymodus på natten. Da bruker den ingen strøm på å holde kontakten med mobilnettet eller Wi-fi.

Andre eksempler er at du kan deaktivere strømforbrukere som GPS og automatisk synkronisering så lenge skjermen er av og telefonen ikke ligger til lading.

Du kan også få telefonen til å minne deg på å lade dersom batteriet har mindre enn 50 prosent kapasitet på kveldstid. 

Smarte Handlinger er rett og slett en veldig grei måte å spare strøm på. Den kan brukes til å automatisere veldig mange andre handlinger også.

MER OM SMARTE HANDLINGER I TESTEN AV MOTOROLA RAZR XT910

De samme gode egenskapene som før

Ellers har telefonen alle høydepunktene som før. Det inkluderer at skjermen er dekket av Corning Gorilla Glass, at bakdekselet er laget i DuPont Kevlar, og at elektronikken inni telefonen er dekket av et vannavvisende lag. Det betyr at telefonen tåler litt, rett og slett.



Telefonen er knapt 9 millimeter tykk.

Konklusjon

La oss først si det som det er: Selv om batteriet til Razr Maxx har veldig stor kapasitet kan du ikke vente deg at du kan gå en uke mellom hver lading. Om du bruker telefonen aktivt får du kanskje et par dagers bruk ut av den. Om du bruker den lite kan du i praksis gjerne presse fire-fem dager ut av batteriet.

Selv om dette ikke er en mirakeltelefon har vi ingen problemer med å anbefale den til deg som er ute etter en telefon med god batterikapasitet. I skrivende stund er det ingen andre telefoner på markedet som leveres med et så kraftig standardbatteri. 

At du i tillegg får en telefon med rimelig god skjerm, rask prosessor og de fleste funksjonene du kan vente det av en moderne smarttelefon er ikke noe minus.

Dette er også en av ytterst få telefoner som er Bluetooth Smart Ready.

Men ha i bakhodet at dette i realiteten er en fjorårsmodell. Dermed får du ikke HD-skjerm eller firekjerneprosessor. Razr Maxx har dessuten ikke NFC heller. Klarer du deg uten er dette en veldig god telefon.

Siden dette er en fjorårsmodell er det også slik at telefonen har Android 2.3. Men Motorola kommer med en Android 4.0-oppdatering til telefonen etterhvert.

Alt i alt er dette en bedre telefon enn originalen, noe som betyr at vi lar karakteren vi ga Razr i oktober stå.

LES MER: Test av originalen - Motorola Razr XT910



LES OGSÅ:

TEST: Batteripinnen som gir mobilen din mer strøm 

Dette trenger du å vite om NFC

Slik bruker du iPad som PC-skjerm

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.