TESTER

Test: null

TEST: LG Optimus L9

LG Optimus L9 er telefonen for deg som vil ha en god telefon til en god pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. nov. 2012 - 15:59
Vis mer
Høydepunkter

Pen telefon, god skjerm, rask prosessor, lav pris, lett å bruke, NFC og "alt" av teknologi

Ulemper

En anelse knirkelyd i bakdekselet, lite minne

Veldig kort sagt

LG Optimus L9 P970 er en vellykket lavpristelefon som egner seg for deg som vil ha stor skjerm og rask prosessor. 

Gå til:Hele testenYtelsestesterBilder og videoAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Vi får si det som det er: Vi liker LG Optimus L9. Veldig godt, faktisk.

For å begynne med det ytre er dette en pen telefon. Dette er selvsagt en veldig subjektiv påstand, men telefonen har elegante linjer og små detaljer i utskjæringene i dekselet. Den føles ikke for stor, og er stort sett godt bygget.

Skjermen fyller fremsiden av telefonen, og er 4,7 tommer stor. Oppløsningen er edrulig, med 540 x 960 piksler. L9 konkurrerer ikke med de dyreste telefonen på dette området, men skjermen er rimelig skarp, og egner seg like bra til video som spill og surfing.

LG har utstyrt L9 med Android 4.0, og lagt sitt egne Optimus UI-menysystem på toppen. Menyene er enkle å bruke, og ser bra ut. Du kan ta skjermbilder og tegne rett på dem, noe som er praktisk i mange sammenhenger.

Kjapp

På innsiden av telefonen finner du en kjapp tokjerneprosessor på 1 GHz. Dette gir deg mer enn nok kraft til å kjøre de nyeste spillene, ta video i full HD-oppløsning, og sørger generelt for at telefonen føles kjapp.

SE OGSÅ: Ytelsestester gjort med Optimus L9

L9 har også fått NFC, slik at du kan overføre filer mellom telefoner bare ved å berøre dem mot hverandre, og lese NFC-merker.

LES OGSÅ: Slik tar du i bruk NFC 

Alt sammen til en pris som i skrivende stund begynner på rett under 2300 kroner. Det er slett ikke verst.

Med prisen i bakhodet kan vi tilgi at det er en svak knirkelyd i bakdekselet på vårt eksemplar. Vi ser heller ikke så strengt på at kameraet ikke er direkte supert, eller at lyden i musikkspilleren ikke måler seg med de dyreste telefonene på markedet.

Lite minne

Det vi dog stusser på er at det bare er 2,3 GB tilgjengelig minne på telefonen. Det løser du ved å kjøpe et minnekort, som ikke koster mange kronene. Men det er på sett og vis en nødvendig tilleggsutgift her.

Vi skal ellers nevne at lyden under samtaler er god, og at batteriet er passe bra. Det varer et par dager ved beskjeden bruk, men starter du opp favorittspillet ditt må du belage deg på å lade i løpet av dagen.

Alternativer

Det er nok av alternativer i denne prisklassen.

Huawei Ascend P1: Med en pris på 2500 kroner er Ascend P1 et høyaktuelt alternativ. Denne har raskere prosessor, er tynnere, har samme skjermoppløsning, men også mindre skjerm. Kameraet er rimelig bra. 

LES MER: Test av Huawei Ascend P1

Sony Xperia P: Det er ikke mulig å komme unna den strålende Xperia P. Den koster fra 2400 kroner, har en fin 4 tommers skjerm, 16 GB minne, et godt kamera og er bygget i metall. Har nå fått Android 4.0.

LES MER: Test av Sony Xperia P

LG Prada 3.0: Det har gått ni måneder siden vi testet LGs Prada-telefon. Denne har samme maskinvare om L9, men en mindre skjerm med lavere oppløsning. Men kvalitetsfølelsen her er på topp, og telefonen skiller seg positivt ut i mengden. Koster i skrivende stund ned mot 2500 kroner.

LES MER: Test av LG Prada 3.0 

LG Optimus 4X HD: Optimus 4X HD stiller egentlig i en annen klasse, da den koster 2800 kroner. Men til gjengjeld har den like stor skjerm med HD-oppløsning, samme menyer som L9, og alt av teknologi. Og ikke minst: Den har firekjerneprosessor, og er en av de heftigste telefonene på markedet, og i alle fall den klart råest i sin prisklasse.

LES MER: Test av LG Optimus 4X HD

Alt i alt sitter vi igjen med et godt inntrykk av LG Optimus L9. Den er sprek, pen og billig, og fungerer til det aller meste. Dette er et fornuftig kjøp, enkelt og greit.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.